durak yapi 2“Gelecekte Daha İyi İşlere İmza Atacağız”

Kaliteli üretim gerçekleştirip ürünleri zamanında müşteriye teslim etmeyi misyon edinen ve Fıratpen tarafından ödüle layık görülen Durak Yapı firma ortaklarından Koray AKAR ile bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 durak yapi 72a

durak yapi 72b

Röportajımıza başlarken sizi tanıyabilir miyiz?

Yaklaşık 25 yıldır bu sektördeyim. Çıraklıktan ustalığa, satıştan pazarlamaya kadar neredeyse bu sektörün her kademesinde çalıştım. Şimdi ise Durak Yapı çatısı altında kendi işimin başındayım.

Firmanız hakkında bilgi verir misiniz?

Firmamız daha önce Bayram DURA tarafından kurulan Durapen olarak faaliyet gösterirken Bayram Bey ile ortaklığımız sonucunda, firmanın adını değiştirdik ve birlikte Durak Yapı olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Sektörün lider markalarından Fıratpen’in bayiliğini alarak 1.400 m²’ de 27 personel ile üretime başladık. 2017 yılının Mart ayında yaptığımız bu anlaşma bizim için dönüm noktası oldu. Daha önceden yılda 4 kamyon profil işlerken, Fıratpen’e geçince ayda 5 kamyon işlemeye başladık. Fıratpen’in marka gücünü arkamıza alarak çok ciddi işler yaptık. Bildiğiniz üzere vizyon tek başına olacak bir şey değil; biz bu konuda Fıratpen’i örnek aldık. Fıratpen sahada ne yapıyorsa biz de onu yaptık. 21 tane renk seçeneği, hızlı temin, tüm projelere uygun seri seçenekleri, 75’lik selenit, 80’lik elegance, 85’lik redonit, opsiyonel 3 conta sistemleri gibi çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olan ve %100 milli sermayeye sahip Fıratpen’i örnek alarak vizyonumuzu daha da geliştirdik. Yani Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok!  Bir de şu konuya değinmeden geçemeyeceğim; malum ülkemizde bir kriz ortamı yaşanıyor. Çok kısa sürede hızla değişen maliyetler var. Hemen hemen tüm markalar euro listesine geçerken Fıratpen’in listesinde, Türk lirasında kalması, milli duruşunu bozmaması bizleri çok etkiledi, kendilerine buradan teşekkür ediyoruz.

Misyonumuz, kaliteli üretim gerçekleştirip ürünleri zamanında müşteriye teslim etmektir. Maalesef sektörümüzde kaliteye dayalı değil, fiyata dayalı bir rekabet var. Biz Durak Yapı olarak kalitemizi ön planda tutarak, gününde teslimat yaparak kısa sürede sektörde marka haline geldik. Daha iyi işlere imza atma misyonumuzu gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. 

durak yapi 72c

Makine parkurunuz hakkında bilgi verir misiniz?

Makine parkurumuzu kurarken Schtec Makine’yi tercih ettik ve son derece memnunuz. Bayilerimize gününde teslimat yapıyorsak ve tercih ediliyorsak bu başarımızda Schtec Makine ürünlerinin önemi çok büyüktür. Satış sonrası hizmetleri ve çözüm odaklı olmaları takdire şayan bir durum.

Fıratpen markasının başarılı bayilerindensiniz ve ödüle layık görülmüşsünüz. Konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

Fıratpen markasının rüzgarını arkamıza aldık ve başarı da doğal olarak geldi. 2017 yılında 9 ay gibi bir sürede hatırı sayılır bayilikler verdik, müşteri portföyünü tonajlarımızı arttırdık. Portföyümüzde sadece satıcı bayiler değil başka markaların üretici bayileri de var. Bizim sahadaki çalışmalarımızı görüp, sağ olsunlar, bizi ödüle layık gördüler. Aldığımız bu anlamlı ödül bizi daha da motive etti. Fıratpen’in bayiler toplantısında bir sloganı vardı: “Harekete geç, geleceğe hükmet!” Biz bu sloganı çok beğendik. Sahada bizi diri tutuyor. Daha nice uzun yıllar başarılara imza atmayı, ödüller almayı hedefliyoruz.

2019 yılı planlarınızdan bahseder misiniz?

2019 yılında Schtec Makine ile makine parkurumuzu genişleterek daha geniş coğrafyaya hizmet vermek ve yeni bayilikler oluşturmak hedeflerimiz arasındadır.

Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Yakın ilgisi ve ziyaretinden dolayı Kemalettin AKSÖZ Bey’e teşekkür eder, Win&ArtProje ve Alu&Art Dergilerine yayın hayatında başarılar dileriz.

“We Will Accomplish Much Better Works In The Future”

We interviewed with Koray AKAR, among the partners of Durak Yapı Company, which has committed itself to accomplishing quality productions, and delivering them to their customers timely, and has been awarded by Fıratpen in this respect.


durak yapi 72slide