eksenaKalitenin Adresi: Eksena

“Ürün kalitesi, çeşitliliği ve her türlü teknik özellikleri karşılar nitelikte olması projelerde uygulanabilirlik için çok önemlidir ve sektördeki rekabet içinde firmamızı ön plana çıkaran en büyük avantajımızdır. Bu nedenle de tercihimiz Pimapen markasıdır” diyen Eksana firmasının yetkilisi Adnan Yıldırım’a röportaj sorularımızı ilettik.

 

 

eksena 75a

Röportajımıza başlarken sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Adnan Yıldırım. Eksena limited şirketi adı altında Ankara ilinde Pimapen markasının imalatçı bayiliğini yapmaktayım. Bu sektörde 1990 yılından beri aktif bir şekilde faaliyet göstermekteyim.

Firmanızın yapılanması ve faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?

Firma yapılanmamız iki ana kola ayrılmış durumdadır. İlk kolumuz perakende adı altında yoğunluğu Ankara’da olmak üzere diğer illerde de faaliyet gösteren, yaklaşık 65 bayi ağıyla nihai tüketiciye hizmet vermektir. İkincisi ise geniş çaplı inşaat projelerine ve toplu konut firmalarına hizmet vermektir.

Hangi ürün gruplarınız ile marka bilinirliğinizi sağlamaktasınız?

Pimapen markamız birçok çeşitli seriyi bünyesinde barındırmaktadır. 70’lik Carisma serisi ekonomik ve teknik donanım yönünden hemen hemen her projeye hitap ettiği için ağırlıklı olarak tercih edilmektedir. 80’lik Nirvana serimiz daha geniş aralıklı tasarımlara uygunluğu açısından ikinci alternatif olarak tercih edilmektedir. Paralel Sürme, Albatros, Dynamic serisi, Hebeschiebe serisi ve emniyetin ön plana çıktığı Tilt First açılımlar da projelerde yer ve uygunluğa göre yer almaktadır. Söz konusu serilerin hepsine uygun cam kombinasyonu yapılmakta ve tüketicinin zevkine uygun renk seçenekleri sunulmaktadır.

Markanızın kalite politikası ve sürdürülebilirlik yaklaşımı hakkında neler söylemek istersiniz?

Markamızın kalite politikasını belirlerken birinci önceliğimiz son kullanıcının satın alınmış ürünlerle ilgili mutlak memnuniyetidir. İmalat kalitesini, CNC ve teknolojik makinalar ile kalifiye elemanlarımızın profesyonel bir şekilde çalışmasını sağlayarak sürekli hale getirmekteyiz. Sonraki aşamada ürünlerimizi korumak için yapılan folyolama işlemi, sevkiyatın en iyi şekilde yapılması ve uzman montaj ekibimizle ürünlerin yerine uygulanması da ürünlerin imalatı kadar önem verdiğimiz bir süreçtir. Organizasyon, imalat ve montaj bir bütündür ve bu bütünlüğün en iyi şekilde sağlanması sektördeki rekabette firma olarak yer almamızı sağlamaktadır.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

Ürün kalitesi, çeşitliliği ve her türlü teknik özellikleri karşılar nitelikte olması projelerde uygulanabilirlik için çok önemlidir ve sektördeki rekabet içinde firmamızı ön plana çıkaran en büyük avantajımızdır. Bu nedenle de tercihimiz Pimapen markasıdır. Bu markayla her türlü teknik detayı çözebildiğimiz gibi rekabetçi avantajlarımızı da sağlayabilmekteyiz. Başarımızın en büyük referansı müşteri memnuniyetidir.

Yurtiçinde ve dışında katılmayı planladığınız / katılım sağladığınız fuarlar nelerdir?

Faaliyette bulunduğumuz il dahilinde Congressium Yapı Fuarı’na her sene katılmaya özen gösterip, burada nihai tüketiciyle buluşmaktayız. Firma olarak yurtdışı fuarlarında da hedef ihracat pazarına ulaşabilmek için yer almayı planlamaktayız.

İhracat noktalarınız ile birlikte önümüzdeki dönemlerde hangi ülkeler ile ticari ilişkiler geliştirmeyi planladığınızı ifade eder misiniz?

Gelişmekte olan ülkeler öncelikli hedef noktamızdır. Türkiye’de proje ortaklığı yaptığımız birçok inşaat firmasının yurtdışı projeleri için de diyalog halindeyiz.

Yatırım planları oluşturulurken hangi kriterlere öncelik veriyorsunuz?

Müşteri memnuniyetini sağlayabilmek adına teknolojik yatırımları ön planda tutmaktayız. Önceliğimiz en hızlı şekilde doğru ürünleri sunabilmektir ve bunun için yazılım programları desteği ile CNC makinaları ve kalifiye personele yaptığımız yatırımlara ağırlık vermekteyiz.

Address of Quality: Eksena

“Product quality, diversity and to be qualified to meet all technical specifications are very important for applicability in projects and it’s the biggest advantage of our company in the competition in the sector. Therefore, our preference is the Pimapen brand’’ said Mr. Adnan Yıldırım who is the officer authorized of Eksena Company and we forwarded our interview questions to him.

 

eksena 75b