Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

nigtas 80Niğde’nin Dünyaya Açılan Kapısı: Niğtaş AŞ

Niğde’nin önde gelen markalarından Niğtaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sakin ARUK ile firmaları, ürün gamı ve ürünlerinin özellikleri, Niğtaş’ın sektördeki yeri ve önemi, 2019’un firmaları açısından değerlendirilmesi, 2020’den neler bekledikleri ve hedefleri hakkında bir röportaj gerçekleştirdik.

 

nigtas 80a

Öncelikle Niğtaş A.Ş. hakkında bilgi verir misiniz?

Hayallerini gerçekleştirme hedefiyle Hayri ARUK öncülüğünde yola çıkan Sakin ve Hamdi ARUK, müşteri ihtiyaçlarına uygun çözümler üreterek bugün Niğde’nin en önemli firmalarından birisi olan Niğtaş’ın temellerini 1985 yılında atmıştır. Sürekli gelişme ve büyüme felsefesini yaşamlarının parçası haline getiren Sakin ARUK ve Hamdi ARUK, sıfırdan zirveye doğru emin ve kararlı adımlarla ilerlemektedir. ARUKLAR’ın kişisel motivasyonları başta çalışma arkadaşları olmak üzere birçok paydaşına ilham kaynağı olmuştur. Niğtaş hem teknolojiye hem çalışana yönelik yaptığı yatırımlarla Niğde’nin en bilinen markaları arasına girmiştir. Yalnızca yurtiçinde değil dünya pazarlarında da Niğde’yi ve Türkiye’yi başarıyla temsil etmektedir. Türkiye’nin ve dünyanın en beyaz kalsit oluşumları etkin ve verimli şekilde işlenmekte ve katma değerli şekilde müşteriye sunulmaktadır. Geniş ürün portföyü ve yüksek üretim kapasitesi ile müşteri talepleri zamanında ve istenen kalite de karşılanmaktadır. 600’den fazla personel istihdam edilmektedir. 60’dan fazla ülkeye ihracat yaparak ülkemize önemli miktarda döviz kazandırmaktadır.

Niğtaş ürün ve hizmet kalitesinin yanında sürdürülebilir bir işletme olmak amacıyla kurumsal yapısını da güçlendirme adına önemli çalışmalara imza atmaktadır. Bu kapsamda şahıs şirketini 1996 yılında Ltd, 2017 yılında ise A.Ş. statüsüne dönüştürmüştür. Ayrıca kalite yönetim sistemi başta olmak üzere çeşitli yönetim sistemlerini şirkette uygulamaktadır.

Son yıllarda üçüncü kuşak aile üyelerinin de bünyeye katılmasıyla beraber, tecrübe ile dinamizm ve enerjinin harmanlanabileceği yapı oluşturulmuştur. Üçüncü kuşak temsilcileri Hayri ARUK Satış Pazarlama Koordinatörlüğü, Burhan ARUK ise Üretim Koordinatörlüğü görevlerini üstlenerek bayrağı daha yukarılara taşımak üzere yoğun çaba sarf etmektedir.

Niğtaş A.Ş. ürünlerinizi tanıtır mısınız? Ürünlerinizin özellikleri ve kullanım alanları nerelerdir?

Dünyanın en beyaz, zengin ve saf kalsitlerini kendi ocaklarımızdan çıkarıp entegre tesislerimizde en etkin ve verimli şekilde işleyerek, daha kaliteli ve katma değerli şekilde müşterilerimize sunuyoruz. Bu kapsamda 85’in üzerinde mikronize, kaplı mikronize ve granül formlarında kalsit üretiyoruz.Kendi ocaklarımızdan kalsitini yanı sıra başta talk, barit ve nem alıcı gibi mineraller olmak üzere çeşitli endüstriyel minerallerin de üretiminlerini yapıyoruz.Ürettiğimiz ürünler başta plastik ve boya sektörü olmak üzere; kağıt, yapı kimyasalları, cam, deterjan, tekstil, hayvan yemi, tarım, çevre koruma, sondaj, seramik vb. bir çok sektörde kullanılmaktadır.

nigtas 80b

Niğtaş A.Ş. sektördeki yeri ve konumu hakkında bilgi verir misiniz?

Niğtaş; sektöründe entegre bir tesis olmasıyla, Ar –Ge çalışmaları ile hem yurt içi hem de global pazarda ihracat potansiyeliyle öne çıkan Pazar liderliğine doğru yol alan bir firmadır. Sektörün geleceğinin sürdürülebilir ürün ve hizmet kalitesinden geçtiğini bilen Niğtaş müşterileriyle, tedarikçileriyle tüm paydaşlarıyla kalıcı bir ilişki geliştirmeye özen göstermektedir.

2019 yılında Niğtaş A.Ş. olarak hangi fuarlara katıldınız?

•   Middle East Coating Show-Dubai

•   K-Show 2019-Almanya

•   European Coatings Show-Almanya

•   Plastex-Fas

•   Plast Eurasia-İstanbul

•   Yapı Fuarı-İstanbul

2019 yılı Niğtaş A.Ş. için nasıl geçti? Firmanız ve sektör açısından değerlendirir misiniz?

2019 yılı; yeni pazarlar, ülkeler ve müşteriler bulma açışından son derece verimli geçti. Yıl içerisinde sektör ile alakalı birçok fuara katılım sağladık. Bu katılımlar şirketimizin dünya pazarında itibarını arttırmıştır.

 

nigtas 80c

2020 yılı planlarınızdan ve hedeflerinizden bahseder misiniz?

Kapsamlı ve katılımcı çalışmalar sonucunda belirlediğimiz stratejik hedeflerimiz doğrultusunda öncelikli ve katma değerli sektörlerde istikrarlı büyümeyi amaçlıyoruz.

Endüstriyel mineral sektöründe müşteri ihtiyaçlarını doğru tespit ederek, inovatif çözümler sunarak, güvenilir, kalıcı ve öncelikle tercih edilen iş ortağı olmak istiyoruz.

Ürün standardını sağlayarak müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutup, üstün kalitede ve rekabetçi fiyatlarla ürün sunarak, müşterilerimizin ürün kalitesini ve karını artırmasına katkı sunacağız.

Müşterilerin ihtiyaçlarını hem bütüncül hem de ayrıntılı analiz ederek araştırma ve geliştirme faaliyetlerine önem vereceğiz. Bu çalışmalar sonucunda ürün niteliklerinin ve kalitesinin artırılması ile rekabet gücünün daha da iyileşmesini arzu ediyoruz. Müşterilerimizle ortak Ar-Ge projeleri yürüterek sinerji oluşturacağız ve karşılıklı gelişim sonucunda ortak faydayı artıracağız.

İnovatif fikir ve ürünlerle pazara yön veren, müşteri ihtiyaçlarına zamanında ve hızlı çözümler üreten, müşterilerimizin vazgeçilmez ve stratejik işbirlikçisi olmayı hedeflemekteyiz.

Yalnızca satış öncesinde değil satış sonrasında da müşterilerin yanında olarak fark oluşturacağız ve müşterilerimizle uzun soluklu, güvene dayalı kalıcı işbirlikleri kuracağız.

Rusya, Dubai ve Cezayir gibi ülkelerde kendi şirketlerimiz ve depolarımızla müşterilerimize sağladığımız avantajları, Avrupa ve Asya-Pasifik başta olmak üzere farklı bölgelerde de yapılanarak daha fazla müşterimize avantaj sağlamayı planlıyoruz.

Yapılanma olmayan bölgelerde ise müşteri ihtiyaçlarına hızlı ve etkin çözümler üretme adına işbirliği yapılan distribütörler aracılığı ile hizmet sunmaktayız. Farklı ve esnek çalışma modellerimizle daha fazla ülkede işbirliğine giderek hizmet kalitesini, müşteri sayısını, pazar payını artırmayı hedefliyoruz.

Müşteri sayısını ve pazara payını artırmak üzere dünya endüstriyel mineralleri piyasalarını yakından takip ediyoruz, istatistikler ve pazar araştırma raporlarını bilimsel tekniklerle analiz ederek yeni hedef pazarları seçeceğiz, Ar-Ge çalışmalarını da yeni trendlere göre yönlendireceğiz.

Niğtaş AŞ: Niğde’s Gateway to the World

We interviewed with Niğtaş AŞ, which is the leading brands of Niğde, about the authorized companies, the product range and the features of the products, the place and importance of Niğtaş in the sector, the evaluation of the companies in 2019, what they expect from 2020 and their targets.