Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

ersoy cakir mimarlikErsoy Çakır Mimarlık Ltd. Şti. Geleceğe Umutla Bakıyor

“Müşterimize değer katmak ‘’amacımız’, dünya standartlarına uygun, rekabetçi iş/ürün tasarımı en büyük ‘’dedefimiz’, cephe kabuğunun mimari ile kusursuz bileşimi ‘’hayalimiz’’dir” diyen Ersoy Çakır Mimarlık Ltd. Şti. CEO’su Ersoy ÇAKIR İle röportaj gerçekleştirdik.

 

ersoy cakir 81a

Röportajımıza başlarken bize kendinizden ve sektöre verdiğiniz hizmetlerden bahseder misiniz?

YTÜ Mimarlık Bölümü’nden mezun oldum. İşletme Yönetimi MBA programını başarı ile tamamladım. Marka Stratejileri üzerine çalışmalar yaptım. İngiltere Bath Üniversitesi’nde; Giydirme Cephe Tasarım ve Konstüksiyon, Giydirme Cephelerde Yangın Performansı, Strüktürel Performans: Yüklemeler, Strüktürel Kontrol ve Eurocode konularında eğitim aldım. 2015 yılında İTÜ’den Cephe Sistemleri Uzmanlığı eğitimi aldım. İTÜ tarafından düzenlenen “Cephe Sistemleri: Performans, Standart ve Şartname Uzmanlık Sertifika Programı” ında 3 yıl sektörel eğitmen olarak görev aldım. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nde “Mimari Uygulamalarda Alüminyum ve Gelecekteki Yeri’’, Kırklareli Üniversitesi’nde “Geleceğin Cephe sistemleri’’ üzerine seminer verdim. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Cephe sistemleri üzerine misafir eğitmen olarak eğitim verdim. Fikri ve Sınai haklar mahkemesinde sektörel bilirkişilik görevlerinde bulundum. PÜKAB derneğinde teknik komitede hizmet verdim. Şu an PÜKAB Yönetim Kurulu üyesiyim. Yayımlanmış yazı ve makalelerim var. Bazıları; Giydirme Cepheler ısı Hesabı (2015), Giydirme Cephe ve Yoğuşma & Nem Kontrolü (2015), Giydirme Cephelerde Gün Işığı Performansı (2015), Mimari’de Çift Cepheler (2014), Movable Solar Shading Systems (2014), Pencereler (2014), Bloom Solar Shading (2014), Liquid Façade (2014), Cam Panellerde Radyasyon etkileşimi (2014), Akıllı Cephe Sistemleri (2014), Vertical Gargen Facade Systems (2013), Giydirme Cephe Sistemleri Sınıflandırma Kriterleri (2013), Matrix Façade (2013), Thermometric Façade (2013), Clasification of Facade Systems (2013), Facade Systems Performance Criteria (2013), Giydirme Cephelerde Enerji verimi (2013), Mimarlıkta Alüminyum Pencere, Kapı ve Perde Duvar Sistemleri (2013), Perde Duvar Sistemleri ve Tarifler (2013), Mimari Cephelerde Alüminyum Kompozit Panel Kullanım Kriterleri (2007)…

USA, Avrupa, Türkiye ve çevresi, Ortadoğu bölgelerine 100’ün üzerinde “Cephe ve Doğrama Sistemi Tasarımı’’ yaptım. Prestijli projelerde “Mimari Cephe Kabuğu Danışmanlığı’’ hizmetleri sunuyorum.

Firmanızın faaliyetleri ve sektöre sunduğu hizmetler hakkında bilgi verir misiniz?

25 yıllık sektörel tecrübemizle “Mimari Doğrama ve Cephe Sistemi Tasarımı’’, “Projelendirme Hizmeti’’, “Mimari Cephe Kabuğu Danışmanlık Hizmetleri’’, ‘‘Cephe Sistemi Danışmanlığı’’ ve “Teknik Danışmanlık’’ hizmeti vermekteyiz.

Hizmet sunduğumuz müşteri gruplarımız; Sistem evleri, Ar-Ge Merkezleri, Profil üreticisi fabrikalar, İnşaat Firmaları, Yatırımcılar, Mimarlar ve Cephe Uygulama firmalarıdır.

Müşteri gruplarımıza sunduğumuz hizmetler;

-           Mimari Cephe ve Doğrama sistemi tasarımı,

-           Projelere yönelik Custom Design tasarımları,

-           Teknik Danışmanlık,

-           Ar-Ge ve Ür-Ge merkezi danışmanlık hizmetleri,

-           Ürün geliştirme,

-           Performans hesapları (termal, akustik, statik, vs..)

-           Mimari Cephe kabuğu projelerine yönelik olarak;

•          Yapı kabuğu tasarımlarının geliştirilmesi, konsept projelerinin oluşturulması ve raporlanması,

•          Parametrelerin oluşturulması,

•          Uygun sistemlerin belirlenmesi,

•          Prensip detaylarının oluşturulması ve ihale dosyası ve teknik        şartnamenin hazırlanması,

•          Tekliflerin teknik çerçevede değerlendirilmesi,

•          Proje ve detaylarının kontrolü,

•          İmalat Kontrolü,

•          Uygulama kontrolü,

•          Laboratuvar testleri kontrolü,

•          Saha testleri kontrolü,

•          Yapım metotlarının kontrolü,

•          Kalite Kontrol,

•          Cephe kabuğu sorunlarının kontrolü ve raporlanması, şeklinde sıralanabilir.

ersoy cakir 81b

2019 yılını firmanız açısından değerlendirir misiniz?

Ülkemiz açısından ekonomik olarak zor bir dönemden geçirdik. Bu dönemi doğru yönetsel stratejiyle sağlıklı bir büyüme ile tamamladık.

2020 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

2020 yılında sektörümüzün gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında içinde bulunduğumuz döneme göre daha da hareketleneceğini düşünüyorum. Gerek “Mimari Cephe ve Doğrama Sistemi Tasarımı’’ konusunda, gerekse “Mimari Cephe Kabuğu Danışmanlık Hizmetleri’’ konusunda çok başarılı projelere imza atacağımızı düşünüyoruz. Alt yapımız, kalitemiz ve tecrübemizle %100 müşteri memnuniyeti sağlayacağımız konusunda iddialıyız.

PÜKAB’ın yeni yönetim kurulunda yer aldınız. Öncelikle sizi tebrik ediyoruz. Dernek çalışmaların hakkında bilgi verir misiniz?

Öncelikle bizden önce hizmet vermiş değerli Yönetim Kurulu üyelerine tek tek teşekkür etmek isterim. Hepsi derneğimizin gelişmesi ve büyümesi için çok büyük çabalar sarf etmişler, başarıları sonuçlar ortaya koymuşlardır.

2 yıldır PÜKAB üyesi olarak teknik komitede görev yapmaktayım. 25 yıllık sektörel ve teknik tecrübemle kurumumuza ve sektörümüze hizmet etmeyi hedeflemekteyim. Aynı zamanda GALSİAD üyesiyim.

Bu seçimde güçlü bir kadro ile yönetim kurulu görevini devraldık. Her bir yönetim kurulu üyemiz konusunda tecrübeli, STK’larda daha önce kritik pozisyonlarda görev yapmış/yapmakta olan değerli üyelerden oluşmaktadır. Amacımız PÜKAB ailesini genişletmek ve birlikteliğimizi maksimize etmektir.

Sektörümüzü her anlamda kucaklayan, besleyen, ileriye götüren politikalar geliştirmeyi hedeflemekteyiz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Müşterimize değer katmak “amacımız’’; dünya standartlarına uygun, rekabetçi iş/ürün tasarımı en büyük “hedefimiz’’; cephe kabuğunun mimari ile kusursuz bileşimi “hayalimiz’’ dir.

Ersoy Çakır Architecture Looks To The Future With Hope

Our ‘’Aim’’ is to add value to our customer; competitive business / product design, in line with world standards, is our biggest ‘’Goal’’; the perfect combination of the facade cover with architecture is our ‘’Dream.’’ We conducted an interview with Ersoy ÇAKIR, CEO of Ersoy Çakır Architecture.

 

ersoy cakir 81c