Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

guardian glassl logoTürkiye’de Ciddi Yatırım Planları Oluşturmayı Hedefliyoruz

Guardian Glass Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Mustafa AKÇA ile gerçekleştirdiğimiz röportajda marka hedefleri ve projeleri hakkında konuştuk.

 

 

 

 

guardian glass w69aa

Röportajımıza sizi tanıyarak başlayabilir miyiz?

Guardian Industries şirketinin ana iş birimi olan Guardian Glass, düz cam, kaplamalı ve işlenmiş cam ürünleri alanında dünyanın en büyük cam üreticilerinden biridir. Dünya genelindeki 25 düz cam üretim tesisinde Guardian Glass, dış (hem ticari hem de konut) ve iç mimari uygulamalarında kullanılmak üzere yüksek performans kaplamalı camların yanı sıra otomotiv ve teknik camlar da üretir. Guardian’ı evlerde, ofislerde, arabalarda ve dünyanın en simgesel mimari eserlerinde görebilirsiniz.

Firmanız faaliyetlerine, markanızın pazardaki başarı grafiğine ve rekabet noktasında sizi diğer markalardan ayıran öncü farklılıklarınıza vurgu yapar mısınız?

Guardian Industries, 1932 yılında Guardian Glass Company olarak kuruldu. Ana merkezi ABD’de Auburn Hills, Michigan’da olan Guardian, ticari alanlara, konutlara ve otomobil piyasasına yönelik yapı maddeleri, düz cam, vasıflı cam ve fiberglass izolasyonun küresel olarak üretimini yapan dünyanın önde gelen şirketlerinden biridir.

Günümüzde dünyanın her yerinde düz cam üretim hatları ve cam işleme tesisleri bulunmaktadır. Guardian, ticari mekanlara, konutlara, iç dekorasyona, güneş enerjisine, elektronik ve otomotiv sanayisine yönelik ürün çeşitlerini daha da optimize etmek amacıyla 2000 yılında, Carleton, Michigan’da Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni açmıştır.

Guardian, yapı ve otomotiv sanayine yönelik cam faaliyetleri ile ilgili olarak çok kapsamlı bir Avrupa ağını da işletmektedir.

Guardian, yerinden yönetim anlayışı ile işlettiği üretim ve satış merkezleri sayesinde pazarların ve müşterilerin daima yakınındadır. 1981 yılında, Lüksemburg’un Bascharage kentinde kurulan float cam tesisi ile başlayan Avrupa macerası, bugün için Avrupa’nın sekiz farklı ülkesinde bulunan 10 float cam üretim hattı ve 8 ultramodern hat dışı kaplama tesisi ile başarıyla yoluna devam etmektedir.

 

guardian glassl w69a

Marka bilinirliğini sağladığınız ürünleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Guardian Glass’ın çok tercih edilen ürünleri SunGuard ailesinden olanlar. Özellikle yoğun cam kullanımının olduğu ticari binaların cephe tasarımlarında sıklıkla tercih ediliyor. Çarpıcı enerji tasarrufu sağlayabilen, değişik yerel ve bölgesel bina enerji yönetmeliklerini karşılamaya yardımcı olan farklı estetik ve tasarım şartlarını tatmin edebilen ve hızlı projeler için daha kısa tedarik süreleri sağlayabildiğimiz SunGuard güneş kontrol camı, estetik, konfor ve enerji verimliliğini bir arada sunuyor.

Türkiye pazarı değerlendirmeniz ile birlikte diğer üretim noktalarınıza vurgu yapar mısınız?

Bir depo operasyonunu faaliyete soktuk ve yerel satışlara başladık. Bu sayede çok daha esnek ve hızlı hizmeti müşterilerimize sunabiliyor olacağız. Türkiye’deki ilk yıllarımızda sadece satışa aracılık ettiğimiz bir konumdayken, artık yerel olarak depolama ve faturalandırma çalışmaları yapıyoruz ve yakın gelecekte de Türkiye’de bir üretim bandı yatırımını hayata geçirebilmeyi hedefliyoruz.

guardian glassl w69b

Planlanan/hayata geçirilen yatırımlarınız/projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

%100 ABD sermayeli yabancı bir şirket olarak Guardian Glass’ın Türk pazarına güveni tam. Dolayısıyla en büyük hedefimiz önümüzdeki yıllarda Türkiye’de ciddi yatırım planları oluşturmak.

Ayrıca, Avrupa’da yükselen ihtiyaç karşılığında yeni bir yatırım olarak Polonya’nın Czestochowa kentinde düz ve kaplamalı cam üretim tesisi için düğmeye basılmış durumda. 2019’un 3.çeyreğinde üretime geçmesi planlanıyor. Bu adım, üretim kapasitesini büyük oranda artırarak Guardian Glass’ı, yüksek performanslı, sürdürülebilir ve güvenli cam üretiminde lider konuma getiriyor.

Referans projelerinize vurgu yapar mısınız?

Türkiye’nin pek çok kentinde, bilinen birçok ikonik projede bizim camlarımız kullanıldı. Kristal Kule, Torun Tower, Istanbloom, Sign Of The City Awards ve International Property Awards sahibi YDA Center, TBBM, Etlik Entegre, Palladium Tower, Allianz Tower, Vadistanbul, Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi ve çok daha fazlasına katkı sağladık. Bunların birçoğu da LEED sertifikası kazanmış projelerdir.

Katıldığınız/katılmayı planladığınız fuarlara dair bilgi verir misiniz?

23-26 Ekim tarihinde Almanya’da gerçekleştirilecek Glasstec Fuarı’nda yer alacağız. Cam endüstrisindeki son gelişmeleri, inovasyonları ve gelecek yatırımları takip edebileceğimiz spesifik bir platform.

We aim to Create Serious Investments Plans in Turkey

We spoke about trademark’s objectives and projects in the interview we have realized with Mustafa AKÇA, General Director of Guardian Glass Turkey and Azerbaijan.

 

guardian glassl w69c