Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

Yılmaz Makine Yerli ve Milli Ürünleriyle Göz Doldurdu

4-7 Mart tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 21’inci Avrasya Pencere Fuarı, başta Avrasya coğrafyası olmak üzere dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerini ağırladı. fuarda son teknolojiye sahip ürünlerini sergileyen Yılmaz Makine, PIM 6509, AIM 4420 VE NCR 300 ile fuarın ilgi odağı oldu.

 

 

yilmaz makine 85 2a

Her yıl Avrasya Kapı ve Avrasya Cam fuarlarıyla eş zamanlı olarak düzenlenen Avrasya Pencere Fuarı, Avrasya Bölgesi’nin en önemli sektörel etkinliği olarak gösteriliyor. Bu yıl 4-7 Mart tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açan fuar, dünyanın onlarca ülkesinden on binlerce sektör profesyonelini bir araya getirdi ve sektördeki en güncel teknolojileri katılımcıların beğenisine sundu.

Pencere üretim makineleri, pencere üretim teknolojileri, pencere profil, profil üretim makineleri, profil üretim teknolojileri, pencere mekanizmaları, pencere yan sanayisi, cephe sistemleri, yalıtım malzemeleri gibi birçok alanda faaliyet gösteren firmaları sektör profesyonelleriyle buluşturan Avrasya Pencere Fuarı’nda Yılmaz Makine de Salon 7’de yer alan standında ziyaretçileri ile yurt içi ve yurt dışından iş ortaklarını ağırladı.

“Türk Mühendisliğinin Gücünü Sergiledik”

Yılmaz Makine, pencere/profil üretim makineleri ve teknolojilerinde Avrasya Bölgesi’nin en önemli fuar organizasyonunda, Salon 7’deki standında, yine teknoloji seviyesi yüksek, fonksiyonlu, hızlı, pazara özel üst segment makinelerini sergiledi.

Yılmaz Makine Ar-Ge Merkezinde tasarlanıp üretilen en yeni makinelerden PIM 6509, AIM 4420, SK 500, SNM 550 ve NCR 300 modellerinin sergilendiği fuarda, Yılmaz Makine Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah YILMAZ, Yılmaz Makine’nin yurtdışındaki rakipleriyle sadece fiyatta değil kalite ve teknolojide de rekabet edebildiğinin altını çizerken, “Geçtiğimiz yıla göre çok daha fazla iş görüşmesi yaptığımız bir fuar dönemi geçirdik. Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda iş ortağımızla bir araya gelerek, gelecek stratejilerimizi konuştuk. Avrasya Pencere Fuarı, sektörümüzde Avrasya Bölgesi’nin en önemli fuar organizasyonudur. Her yıl binlerce firma en yeni ürün ve hizmetlerini burada sergiliyor, yeni teknolojiler son kullanıcılar ve üreticilere sunuluyor. Yılmaz Makine olarak, koronavirüs tehdidinden korkmadan ama tüm sağlık ve güvenlik önlemlerimizi alarak, Ar-Ge Merkezimizde Türk mühendisliği ile geliştirdiğimiz ürünlerimizi sergiledik. Sektör profesyonellerinin ürünlerimize gösterdiği ilgiden de çok memnunuz. Yılmaz Makine’nin rotası, kaliteden taviz vermeden en son teknolojileri en uygun fiyatla müşterilerine sunmaktır. Bunu da yerli ve milli imkânlarla yapmanın gururunu yaşıyoruz. Fuar süresince bizi yalnız bırakmayan tüm iş ortaklarımız ve ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

NCR 300, Tek Seferde 4 Yüzeyi İşleyebiliyor

Yılmaz Makine’nin Avrasya Pencere Fuarı’nda sergilediği yenilikçi makinelerinden ilki, Yılmaz Makine Ar-Ge Merkezi’nde geliştirilen en yeni modellerden biri olan “NCR 300-4 Eksen NC Kontrollü Freze Makinesi” oldu. Yüksek ve orta segment pazarları hedefleyen NCR 300, CNC tezgâhların yetkinliğine sahip ama daha avantajlı fiyatıyla dikkat çekti. Yurtiçi ve yurtdışındaki Yılmaz Makine müşterilerinden alınan geri bildirimler üzerine tasarlanıp üretilen NCR 300’ün sahip olduğu hazır şablon, kesilecek şekillerin ölçülerini değiştirerek farklı varyasyonlarda birçok şekil elde edilmesine ve bu şekillerin kaydedilerek yeniden kullanılmasına olanak sağlıyor. NCR 300’ün önemli bir başka farkı ise birçok CNC tezgâhta bile bulunmayan bir özelliğe sahip olması: NCR 300’e işlenecek parçayı bağladığınızda, tek seferde dört yüzeyi de işleme imkânına sahip olabiliyorsunuz ve böylece ciddi bir zaman tasarrufu elde edebiliyorsunuz.

İleri Teknolojinin Gücü: AIM 4420

Yılmaz Makine’nin fuarda tanıttığı ikinci ürün ise her türlü alüminyum ve PVC profiller ile hafif alaşımlı, ince cidarlı karbon alaşımlı çelik profillerde; frezeleme, delik delme, kılavuz çekme, kesme ve sıvayarak delik açma işlemleri açmak üzere özel olarak tasarlanan ileri teknoloji grubundaki “AIM 4420-Alüminyum Profil İşleme Merkezi” oldu. CNC kontrollü ve 4 eksenli olarak üretilen AIM 4420’nin tasarımında da piyasanın artan üretim hızı ve gelişen asimetrik konstrüksiyon yapısı dikkate alınmış.

PIM 6509 İle Zamana Hükmedin

Yılmaz Makine standının son teknolojik ürünü, “PIM 6509-PVC Profil İşleme Merkezi” olurken, NCR 300’de olduğu gibi yurtiçi yurtdışındaki Yılmaz Makine müşterilerinin talep ve önerileri dikkate alınarak geliştirilen PIM 6509, kapı, pencere ve kış bahçesi üretimi yapan yapı sektörlerindeki firmalar için önemli bir zaman tasarrufu imkânı sağlıyor. Çünkü PIM 6509’un işleme modülünde 10 farklı freze ve üçlü kol yeri delme matkapları kullanılabiliyor; takım değiştirme olmaksızın tek eksen hareketiyle işlem yapılabiliyor. Böylece önemli ölçüde zaman tasarrufu sağlanırken, bu zaman tasarrufu, aynı sürede daha fazla çerçeve yapılması anlamına da geliyor.

Yilmaz Machine’s Domestic And National Products Took All The Attention

The 21st edition of Eurasia Window held in Tuyap Exhibition and Congress Center between March 4, 2020 and March 7, 2020 hosted industrial professionals from all around the world mainly from the eurasian countries. Yilmaz machine showcased its cutting-edge technology products such as PIM-6509, AIM- 4420, and NCR-300 that took all the attention.

yilmaz makine 85 2b