Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

sisecam logoTürk Standartları Enstitüsü İle Şişecam Topluluğu Güçlerini Birleştiriyor

Şişecam ve TSE Stratejik İşbirliğiyle Bir İlke İmza Attı.

 

 

 

 

sisecam 61a

Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından Şişecam Topluluğu ile milli standardizasyon ve uygunluk değerlendirme  kuruluşu Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasındaki stratejik işbirliğine ilişkin protokol İstanbul’da düzenlenen bir törenle imzalandı.

TSE Başkanı Sebahittin KORKMAZ, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kalite alt yapısının  güçlendirilmesi, sanayi kuruluşları ile bilgi paylaşımının artırılması ve teknik alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi adına Enstitü olarak Şişecam Topluluğu ile birlikte önemli bir adım atıklarını belirterek, “İşbirliği kapsamında, Şişecam’ın standardizasyon çalışmaları içerisinde aktif olarak yer alması ülkemiz cam sanayinin istek ve taleplerinin uluslararası standardizasyon kuruluşlarında layıkıyla karşılık bulması anlamına gelecektir” dedi.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet KIRMAN ise Türk sanayisinin uluslararası rekabetinde anahtar rol oynayan TSE ile yaptıkları geniş kapsamlı işbirliğiyle bir ilki gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, “Başta cam  olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde standartların belirlenmesinden, Türkiye dâhil 13 ülkedeki üretim süreçlerimizin denetimine kadar geniş bir yelpazede TSE ile güçlerimizi birleştiriyoruz. Ülkemizde cam sanayinin temelini atan, dünyada da söz sahibi bir topluluk olarak, bu stratejik işbirliğinin pazardaki tüm oyuncuları markalaşma ve standartlar dâhilinde üretim yapmaya sevk ederek, kalitenin daha da yükselmesini sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Milli standardizasyon ve uygunluk değerlendirme  kuruluşu Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncu olan Şişecam Topluluğu arasındaki stratejik işbirliğine ilişkin protokol Conrad İstanbul Bosphorus’da düzenlenen bir törenle imzalandı.

TSE Başkanı Sebahittin KORKMAZ, imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kalite alt yapısının güçlendirilmesi, sanayi kuruluşları ile bilgi paylaşımının artırılması ve teknik alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi adına Şişecam Topluluğu ile birlikte önemli bir adım atıklarını belirtti. KORKMAZ; “62  yıldır ülkemizde, standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarında hizmet veren Enstitümüz, Türk iş dünyasının daha az maliyetle yüksek kaliteli üretim yapmasının, Ar-Ge faaliyetlerini sürdürmesinin, uluslararası  standartların oluşturulmasında etkin rol almasının ve bu standartlara uygun ürün ve hizmet sağlamasının anahtarı konumundadır. Bugüne kadar başta otomotiv sektörü olmak üzere, yapı, kimya, makine

ve daha pek çok sektörde sanayicilerimizle yakın işbirliği içinde çalıştık. Bu çalışmalarımızın Şişecam ile imzaladığımız protokolde olduğu gibi bir yol haritasına bağlanmasının verimlilik ve etkinlik açısından büyük önem taşıdığını düşünüyor, diğer sektörlerimizde faaliyet gösteren işletmelerimizi de TSE ile işbirliğine davet ediyoruz” diye konuştu.

Cam Sanayinin Talepleri Uluslararası Alanda Karşılık Bulacak Şişecam ile gerçekleştirecekleri  işbirliği konularının başında TSE’nin asli görevi olan standardizasyon konusunun geldiğini ifade eden KORKMAZ, şöyle devam etti; “TSE, Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı (ISO), Uluslararası  Elektroteknik Komisyonu  (IEC), Avrupa Standardizasyon Komitesi (CEN) ve Avrupa Elektroteknik Standardizasyon Komitesi’nin (CENELEC) ülkemizdeki tek temsilcisi konumunda olup ISO’ya 1955, IEC’ye 1956,  Avrupa Standardizasyon Kuruluşları CEN ve CENELEC’e ise 2012 yılından bu yana tam üyedir. Bu üyelikler sayesinde TSE; söz konusu kuruluşlar bünyesinde standart hazırlama çalışmalarını yürütmek amacıyla oluşturulan Teknik Komite, Alt Komite ve çalışma gruplarına Ayna Komiteler aracılığı ile katılabilmektedir. Ülkemiz sanayicileri, akademisyenleri ve tüm ilgili taraflar, Ayna Komite çalışmalarına katılabilmekte, standartları, henüz taslak aşamasındayken ülke menfaatleri doğrultusunda şekillendirme imkânı bulabilmektedir. İşbirliği kapsamında Şişecam’ın standardizasyon çalışmaları içerisinde aktif olarak yer alması ülkemiz cam sanayinin istek ve taleplerinin uluslararası standardizasyon  kuruluşlarında layıkıyla karşılık bulması anlamına gelecektir.”

Protokol kapsamında Şişecam ile standardizasyonun  yanı sıra uygunluk değerlendirme, belgelendirme, muayene ve gözetim, deney ve kalibrasyon alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi, ortak çalışma alanlarının belirlenmesi, çalışma programlarının oluşturulması ve bunların gerçekleştirilmesi  için adımlar atacaklarını kaydeden KORKMAZ, “Enstitümüz açısından önem taşıyan bir başka işbirliği alanı da eğitim programları düzenlenmesidir. Enstitümüzün görev alanlarında ve tarafların üzerinde mutabık kalacağı alanlarda eğitim programlarını da hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Şişecam Topluluğu 81 Yıllık Birikimini TSE İle Paylaşacak

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet KIRMAN ise Türk sanayisinin uluslararası rekabetinde anahtar rol oynayan TSE ile yaptıkları geniş kapsamlı işbirliğiyle bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, başta cam olmak üzere faaliyet gösterdikleri sektörlerde standartların belirlenmesinden, Topluluğun Türkiye dâhil 13 ülkedeki üretim süreçlerinin denetimine kadar geniş bir yelpazede TSE ile güçlerini birleştirdiklerini kaydetti.

Bu işbirliği kapsamında; iki köklü kurumun ülkemizde kalite alt yapısını daha da güçlendirme hedefiyle standardizasyon, eğitim, belgelendirme, muayene ve gözetim, deney ve kalibrasyon alanlarında birlikte çalışacağını ifade eden KIRMAN, “Şişecam Topluluğu olarak 81 yıllık birikimimizi  TSE ile paylaşmanın yolunu açacak olan bu stratejik işbirliği ile aynı zamanda TSE’nin sahip olduğu yetkinliklerden faydalanma imkanına da kavuşacağız. Başta Gebze’deki Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi olmak üzere bünyemizdeki tüm laboratuvarları TSE’nin kullanımına açacağız. Cam sektöründe sahip olduğumuz ‘know-how’ ile TSE’nin bu alandaki standardizasyon faaliyetlerini destekleyeceğiz. Sektörde standartların  kullanımını teşvik etmek amacıyla da TSE ile birlikte çeşitli panel, seminer ve konferanslar düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Şirketler İçin Küresel Ölçekte Var Olabilmenin Tek Yolu

Üretici ve tüketici arasında köprü görevi gören ve uluslararası ticaretin ortak dili haline gelen standartların artık şirketler için küresel ölçekte var olabilmenin tek yolu olduğuna dikkat çeken KIRMAN, şöyle konuştu: “Bugünün zorlu rekabet ortamında ayakta kalabilmek ancak, standartlara uygun, kaliteli mal ve hizmet üretimiyle mümkün. Çay içtiğimiz bardaktan içinde yaşadığımız binalarda, evimizdeki beyaz eşyalardan gıdaların ambalajına ve otomobillerimize kadar her alanda hayatımıza giren cam, şeffaflığı, sürdürülebilirliği  ile vazgeçilmez bir malzeme. Bu denli yaşamımıza kattığımız camın kaliteli üretimi ise büyük önem taşıyor. Standartlara uygun olmayan şekilde üretilen kalitesiz cam, binalarda enerji kaybından, kazalara kadar birçok sorunu beraberinde getirebiliyor.”

Standartların ülke ekonomisi başta olmak üzere hem üreticiye hem de tüketiciye yönelik önemli faydalar sağladığını vurgulayan KIRMAN, “Standartlar üretimde verimliliği ve kaliteyi artırır. Üretim kayıplarını azaltırken maliyetleri düşürür. Tüketici açısından can ve mal güvenliğini sağlayıp yaşam kalitesini artırır. Haksız rekabetin önüne geçerek, tüketiciye doğru fiyatla, kaliteli ürünün sunulmasını sağlar. Ülke ekonomisi açısından da standartlar, kaynakların verimli ve etkin kullanılmasını sağlar. Sanayiyi belirli hedeflere yönelterek, üretimde kalitenin gelişmesini sağlar” diye konuştu.

Üretimde  Topyekûn Bir Kalite Artışını Beraberinde Getirecek

Şişecam Topluluğu’nun dünyada cam ev eşyasında en büyük üçüncü, cam ambalajda en büyük dördüncü ve düzcamda en büyük beşinci üretici olduğunu belirten KIRMAN, şöyle konuştu: “Küresel bir oyuncu olarak, standartlara uyumu kritik öneme haiz bir konu olarak görüyoruz. Çevresel, sosyal ve ekonomik etkilerimizi yönetmek amacıyla iş yapış şekillerimizi oluştururken, ulusal ve uluslararası kabul görmüş standartları esas alıyoruz. TSE ile imza atacağımız stratejik işbirliğine de bu anlamda büyük önem veriyoruz. Ülkemizde cam sanayinin temelini atan, dünyada da söz sahibi bir topluluk olarak bütünleşik standartlaşma yolu ile cam sektöründe kalitenin daha da yukarı çıkacağına inanıyoruz. Pazardaki tüm oyuncuları markalaşmaya ve standartlar dâhilinde üretim yapmaya sevk edecek olan bu işbirliği topyekûn bir kalite artışını da beraberinde getirecektir. TSE ile gerçekleştirdiğimiz bu geniş kapsamlı işbirliğinin diğer sektörler için de örnek teşkil etmesini arzuluyoruz.”

Şişecam  and TSE Brought in Something New with Their Strategic Collaboration

The protocol relating with the strategic collaboration between Şişecam, being one of the most rooted institutions in Turkey, and Turkish Standards  Institute  (TSE), being  the institution  dealing  with  national  standardisation and compliance evaluations, has been signed with a ceremony that was held in Istanbul.

sisecam 62a