Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

sisecam duzcam logoŞişecam Topluluğu, Dünyanın Cam Duayenlerini İstanbul’da Ağırladı

Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu, dünya cam sektörünün önde gelen isimlerini İstanbul’da ağırladı. Şişecam Topluluğu bu yıl 32’ncisini düzenlediği Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası ‘Cam Sempozyumu’ ile birlikte eş zamanlı olarak Uluslararası Cam Komisyonu’nun (ICG) yıllık toplantısına da ev sahipliği yaptı. 

 

 

 

sisecam 67 1a

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet KIRMAN, sektörün geleceği ve yeni teknolojilerinin tartışıldığı organizasyonda yaptığı açılış konuşmasında, dünya cam pazarının son yıllarda değişken ve öngörülemez bir seyir izlediğini belirterek, “Tüm bu koşullara rağmen Şişecam ve diğer sektör oyuncularının camı bir adım daha ileriye taşımak için önemli adımlar attığına inanıyorum. Cam her zaman insan hayatına değer katan bir materyal oldu. Bugün olduğu gibi gelecekte de inovasyon ve Ar-Ge çalışmaları önceliklerimiz arasında olacak” dedi.

Camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncu olan Şişecam Topluluğu, bu yıl 32’ncisini düzenlediği Şişecam Cam Sempozyumu’nda, dünya genelindeki cam sanayi temsilcileri, üniversiteler ve bilimsel kuruluşların üyesi olduğu Uluslararası Cam Komisyonu’nun (ICG) yıllık toplantısına da ev sahipliği yaptı. Haliç Kültür ve Kongre Merkezi’nde 23-25 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenen uluslararası organizasyonda cam sektörünün geleceği ve yeni teknolojiler tartışıldı.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet KIRMAN, açılış konuşmasında, bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üreticisi olduklarına dikkat çekerek, “Dünyadaki en büyük 10 soda üreticisi arasında yer almamızın yanı sıra krom kimyasallarında da dünya lideriyiz. 13 ülkede üretim faaliyetlerini sürdüren Topluluğumuz, ulaştığı kapasite büyüklüğünü ve teknolojik gücünü yenilikçilik, yaratıcılık, uzmanlık ve yetişmiş insan gücü gibi özellikleriyle pekiştirmekte ve değişen pazar koşullarına uygun ürün ve hizmet kalitesiyle geleceğe güvenle bakmaktadır” dedi.

Cam dünyasını ve akademisyenlerini İstanbul’da buluşturan bu önemli organizasyonun bilgi alışverişi ve işbirliklerini güçlendiren uluslararası önemli bir zemin olduğunu ifade eden Prof. Dr. KIRMAN, “Uluslararası cam bilimi ve teknolojisindeki yeniliklerin paylaşıldığı 32. Şişecam Cam Sempozyumu, dünya cam sanayinin gelişmesine katkı sağlayacak. Küresel işbirlikleri geliştirmeye, yakın ilişkiler kurmaya ve en yeni gelişmeleri paylaşmaya olanak sağlamaya devam edeceğiz” dedi. ICG yıllık toplantısının da önemini vurgulayan KIRMAN, Şişecam ve diğer sektör oyuncularının camı daha ileriye taşımak için önemli adımlar attığını kaydetti.

Dünya cam pazarının son yıllarda değişken ve öngörülemez bir seyir izlediğinin altını çizen KIRMAN, “Tüm bu koşullara rağmen Şişecam ve diğer sektör oyuncularının camı bir adım daha ileriye taşımak için önemli adımlar attığına inanıyorum. Cam her zaman insan hayatına değer katan bir materyal oldu. Bugün olduğu gibi gelecekte de akademik çalışmalar, inovasyon ve Ar-Ge çalışmaları önceliklerimiz arasında olacak” diye konuştu.

sisecam 67 1b

“Anadolu’nun Köklü Cam Kültürünün Mirasçılarıyız”

Şişecam Topluluğu Araştırma ve Teknolojik Geliştirme Başkanı Prof. Dr. Şener OKTİK ise konuşmasında, 19 ülkeden 13 uluslararası kuruluşla işbirliği içinde çok sayıda Ar-Ge projesi yürüttüklerine dikkat çekerek, “Çalışmalarımızı, 2014 yılında faaliyete geçen, Avrupa’nın en gelişmiş merkezlerinden biri olan Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Dünya cam sanayinin önünde, teknolojik, çevresel ve toplumsal alanlarda, önemli fırsatlar olduğu kadar engeller de bulunuyor. 500 katılımcı ile İstanbul’da gerçekleşen bu büyük organizasyonun cam teknolojisi alanında heyecan verici yeni gelişmeleri paylaşacağımız küresel bir zemin oluşturacağına inanıyoruz. Sempozyum sürecinde beş paralel oturum, üç panel, 30 konuşma ve 20’si poster olmak üzere toplam 120 sunum gerçekleştirilecektir” dedi.

Şişecam Topluluğu olarak Anadolu’nun köklü cam kültürünün mirasçıları olduklarına değinen Prof. Dr. OKTİK, şunları söyledi: “Türkiye’de cam sanayinin kökleri, paha biçilmez cam ürünlerin üretildiği Roma dönemine dayanıyor. Osmanlı döneminde cam sanayi Topkapı Sarayı bünyesinde hayat buldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanıyla beraber cam sanayi gelişmeye başladı. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle 1935 yılında Şişecam, Türkiye’nin ilk cam fabrikasını Beykoz Paşabahçe’de kurarak faaliyetlerine başladı. O günden bugüne de ‘pazarımız dünyadır’ ilkesi doğrultusunda küresel pazarlarda, dinamik proje ve yatırımlarımızla gücümüzü her geçen gün artırdık. Ortak ve işbirliğine açık, araştırmayla teknolojik gelişimi destekleyen projelerin cam sanayindeki rekabet gücümüzü belirleyen etkenlerin başında geldiğine inanıyoruz.”

Şişecam group welcomed the glass doyens of the world in Istanbul

Şişecem group which is among the established institutions of Turkey, has welcomed the leading names of the world glass sector. Şişecam group hosted the annual meeting of International Glass Commission (ICG) simultaneously with the first and only international “32nd. Glass Symposium” of Turkey . 

sisecam 67 1c