Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

PÜKAD Desteğiyle İklim Zirvesi 2018 İstanbul’da Gerçekleşti

Marmara Üniversitesi, TÜMBİAD ve PÜKAD’ın bir araya gelerek hazırlıkları tamamlanan İklim Zirvesi 2018, 4 Mayıs tarihinde “Değişen İklim, Değişen Hayat” sloganıyla iklim değişikliğine dikkat çekmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla Marmara Üniversitesi’nin Sultanahmet Rektörlük binası ana salonunda yapıldı. Zirveye çok sayıda akademisyen, yerel yönetimlerden yetkililer, kamu yetkilileri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 

 

pukad iklim 71a

İklim Zirvesi 2018, Paris COP21’e üst düzeyde katılım sağlayarak 197 ülkeden biri olan Türkiye’nin, dünya ülkeleriyle ortak hareket ederek, sera gazı etkisinden kaynaklı iklim değişikliğine karşı önlem almak ve ülkemizde hâlihazırda yer yer yaşanan ve yaşanacak iklim değişikliği etkilerini azaltmaya yönelik tedbirlere dikkat çekmek ve bu kapsamda, çeşitli kamu kurum ve kuruluşunu, yerel yönetimleri, bürokratları, üniversiteleri, okulları ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek son durum hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi ve iklim değişikliği ile ilgili alınması gereken önlemler konusunda toplumun bilinçlendirilmesi amaçlanmıştır.

Zirvede uzmanlar tarafından iklim değişikliğinin geçmişi, bugünü ve geleceğinin sunulduğu bir oturumun yanı sıra, çeşitli sektörlerden kaynaklı sera gazı salımları/yutakları ilişkisinin irdelendiği, iklim değişikliği etkilerinin ortaya konduğu ve iklim değişikliği uyumu çerçevesinde hazırlanması gerekli eylem planlarının tartışıldığı oturumlar da gerçekleştirildi. Ayrıca zirvede, enerji, ulaşım, konut, sanayi, atık gibi ciddi miktarlarda sera gazı üreten sektörlerin duyarlılıklarının da masaya yatırıldığı sera gazı salımlarında azaltıma yönelik tedbirler konuşulurken, iklim değişikliğinin Türkiye’ye yönelik olarak yaratacağı riskler ve fırsatlar da paylaşıldı.

İklim Zirvesi 2018, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. M. Emin ARAT, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep BOZLAĞAN ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet AKALIN destekleriyle, Düzenleme Kurulu ve TÜMBİAD Başkanı Ufuk BİLGETEKİN, PÜKAD Genel Sekreteri Aynur ACAR, Bilim Kurulu Başkanı ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete TAYANÇ, Düzenleme Kurulu Başkan Yardımcısı ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Oktay AKKOYUNLU, Meteoroloji Uzmanı Dr. Hakkı BALTACI ve Genel Koordinatör Arif EKŞİ yönetiminde gerçekleştirildi.

Climate Summit 2018 was Held in Istanbul With the Support of PÜKAD

The Climate Summit 2018 prepared by the Marmara University, TÜMBİAD and PÜKAD altogether, was been held on the 4th of May with the motto of “Changing Climate, Changing Life” in the main hall of Sultanahmet Rectorate Building in order to draw attention to the climate change and to raise awareness of the society. The Summit attracted a large number of academicians, local authorities, public authorities, NGO representatives and students.

 

pukad iklim 71ab