Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

ukrayna ulke 78aUkrayna Ülke Raporu

 

 

 

 ukrayna ulke 78b

 

ukrayna ulke 78e

GSYİH ( Milyon $ )

112,1 (Tahmini 2017, EIU) milyar $

           

KBGSYİH ( $ )

8.706 $ (Tahmini 2017, EIU)

           

Büyüme Oranı ( % )

% 2,5 (Tahmini 2017, EIU)

Nüfus

42.4 milyon (2017)

Yüzölçümü ( km² )

603.628

           

Başkent

Kiev

Genel Ekonomik Durum

Ukrayna diğer eski Sovyet Bloğu ülkelerinde olduğu gibi ağır sanayiye dayalı ve teknolojik bakımdan yetersiz bir ekonomik miras devralmıştır. Ülke ekonomisinin yeniden yapılandırılmasında ve reformlarda gecikmeler olmuştur. Sektörlerde çeşitlenme aşamalı olarak gerçekleşmiş, Rusya ve Asya pazarlarındaki güçlü talebe bağlı olarak metaller ve kimyasallar sektörlerinde oluşan üretim artışları sayesinde ekonomide düzelme 2000’li yıllarla beraber başlamıştır. Özelleştirme ve yabancı sermaye diğer eski komünist ülkelere göre yavaş gelişmiştir.

Ukrayna’da 2017 yılında GSYİH yüzde 2,5 oranında büyüyerek 112,1 milyar Dolar olarak gerçekleşmiştir.

Ülkenin Dış Ticareti (milyar Dolar)

Genel Durum

2018 yılında ülkeye ihracatımız 1,47 milyar dolardır. (bir önceki yıla göre % 9,4 artış) Toplam ihracatımızdaki payı % 0,44 olup 28. sıradadır. 2018 yılında ülkeden ithalatımız 2,65 milyar dolardır. (bir önceki yıla göre % 6,1 düşüş) 2018 yılında ülkenin toplam ithalatımızdaki payı % 0,59 olup 23. sıradadır.

Resmi Tatiller ve Çalışma Saatleri

Resmi tatiller

1-2 Ocak           Yeni Yıl Tatili

7 Ocak  Noel (Ortodoks Kilisesi Takvimine göre) 

8 Mart   Dünya Kadınlar Günü    

17-19 Nisan       Paskalya (Ortodoks Kilisesi Takvimine göre)      

1-2 Mayıs          İşçi Bayramı     

9 Mayıs Zafer Günü      

24-25 Mayıs      Holy Trinity (Ortodoks Kilisesi Takvimine göre)

28 Haziran        Kuruluş Günü

24 Ağustos        Ukrayna Bağımsızlık Günü

31 Aralık           Yeni Yıl Arifesi

Yerel Saat

Ukrayna GMT’den 2 saat ileridir yani Türkiye ile aynı saati kullanmaktadır.

İklim

Kuzey iklim alanının ortasında yer alan Ukrayna’da dört mevsim de yaşanmaktadır. Ülkenin güney sahillerini oluşturan Kırım bölgesi Akdeniz iklimi özelliklerine sahiptir. Kiev’de yıllık ortalama sıcaklık 7,2 °C, metrekareye düşen yağış miktarı ortalama 600 mm. En soğuk ay –5,8 °C ortalamasıyla Ocak, en sıcak ay 19,3 °C ortalamasıyla Temmuzdur.

 

ukrayna ulke 78d