Güneş Kontrol Camları Tasarruf ve Konfor Üretir

Güneş koruma camlarında yaşanan gelişmeler sayesinde, modern mimaride giderek daha fazla cam kullanılmaktadır. Güneş koruma camı, genellikle yaz aylarında oluşan sera etkisini azaltarak oda içinde durulmayacak düzeyde havanın ısınmasını önlerken, yıl boyunca yapının işletme maliyetlerini de önemli ölçüde düşürür.

 

 

Güneş Koruma Camları Avantajları:

Güneş koruma camı, yapıya giren ısı enerjisi miktarını en aza indirerek klimaların aşırı maliyetlerini sınırlar. Çünkü bir yapının içini soğutmak ısıtmaktan çok daha fazlaya mal olur. Geniş pencere ve ön cephe yüzeyleri binanın iç kısmına büyük miktarlarda ışık girmesine olanak verir, böylece yapay aydınlatmanın aşırı kullanımının önüne geçer.

Kullanılan soğutma enerjisi miktarının düşürülmesi veya yapay aydınlatma araçlarının azaltılması sonucunda enerji tasarrufu sağlanır. Böylece insanın çevreye etkisinin azaltılmasına yardımcı olur. Bu anlamda, LEED, Breeam ve Passive House gibi sürdürülebilir yapılarda, dünya çapında onaylanmış sertifika sistemlerine göre güneş koruma camı ürünlerine sertifika alınması mantıklıdır.

Güneş enerjisi, içeride bulunanları rahatsız edecek biçimde aşırı ısınan odanın önde gelen nedeni olabilir. Yaşam ve çalışma alanlarını doğaya yakın ve açık, geniş alanlar olarak yaratmayı amaçlayan günümüz mimarisinde, ışık geçirmeyen inşaatların yerini şeffaflık almaktadır. Bu nedenle, işlevsel ve konforlu bir iç ortam yaratmak için güneşten korunmada cam kullanımının asli parametreleri üzerinde çalışma yapılması şart olmuştur.

 

Sevgi ve Saygılarımla

 

fikret yilmaz 89a

Powered by OrdaSoft!