aypenAypen, Güvenilir ve Sağlam Hamlelerle Geleceğe Hazırlanıyor

Aypen Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mesut TEKNECİ ile firmanın faaliyetleri, sektöre sunduğu hizmetleri ve yeni dönem hedefleri üzerine bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

aypen 2

Röportajımıza başlarken bize kendinizden ve sektöre verdiğiniz hizmetlerden bahseder misiniz?

1976 yılında Erzincan’da doğdum. 1997 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nden mezun oldum. 24 yıldır PVC/alüminyum kapı pencere sektöründe çalışmalar yürütüyorum. 2000 yılında aile şirketimiz olan Aypen Alüminyum Ltd. Şti.’nin kurucu ortağı olarak görev aldım. 20 yılı aşkın süredir, firmamızın imzasını taşıyan tasarımlarımızla sektörde faaliyet gösteriyoruz.

Firmanızın faaliyetleri ve sektöre sunduğu hizmetler hakkında bilgi verir misiniz?

Herhangi bir markanın veya ürünün temsilciliğini veya bayiliğini yapmıyoruz. Kendi tasarım profillerimizi ve Akpa Alüminyum’un profillerini kullanıyoruz. Başarıya giden yolda, yaptığımız işin kalitesinin belirleyici bir rol üstlendiğine inanıyoruz. Sektörde bizi bir adım öne çıkartan özelliklerimiz arasında, kalite ve işimizin sürekliliği ilk sırada yer alıyor. Yeni ürün geliştirme konusunda kendimizi sürekli yeniliyoruz.

2019 yılını sektörümüz açısından değerlendirir misiniz?

Sektörümüzün 2019 yılındaki ihracatı yüzde 67 seviyesindeydi. Bu seneki hedefimiz, bu oranı yüzde 75 seviyesine ulaştırmaktı. Aypen adına 2019’u büyüme oranıyla kapatmayı başardık. Geçtiğimiz dönemde gerçekleşen fuar, oldukça yoğun ve yorucu geçti. Fuar sayesinde yeni iş geliştirme açısından önemli kazanımlar elde ettik. Ziyaretçi sayımız, fuar planlamasında beklediğimiz ziyaretçi sayısının 2 katına çıktı. Bizim en büyük avantajımız, sergilediğimiz ürünlerin imalatını ve montajını yapabiliyor olmamız. Fuarda yalıtımlı kış bahçesi, yalıtımsız kış bahçesi, alüminyum doğrama, cam sürme, giyotin sistem, zip perde ve panel kapı sistemlerimizi sergiledik. En çok ilgiyi, kendi tasarımız olan kış bahçemiz ve panel kapı sistemimiz çekti.

2020 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

2020 yılındaki bütün planlarımız, pandemi nedeniyle değişime uğradı. 2019, sektördeki her beklentiyi karşılayamadıysa bile, Aypen adına her açıdan büyümeyle dolu bir yıl oldu. Görülen bu büyüme ve gelişmenin 2020 yılında artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Doğru ve sağlam büyümeyi hedef alan firma olarak, hızla değişen ihtiyaçlar doğrultusunda toplumsal refahı ve estetik görümünü baz alarak tasarımlarımızı hayata geçiriyoruz. 2020 yılına dair ilk planımız, mevcut sistemlerimizi ve tasarımlarımızı güncellemek. Güncellikten güç alarak sektörde yer edinmiş bir firmayız. Amaçlarımız doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projelerimizi de güncel ve yenilikçi bir anlayışla oluşturuyoruz. Yılsonuna doğru yeni panel kapı sistemimizi, yılsonunda da öncüsü olduğumuz veranda sisteminin yeni serisini müşterilerimizin beğenisine sunacağız. Aypen olarak prensip haline getirdiğimiz ve iddialı olduğumuz diğer konu, müşteri memnuniyeti. Müşterilerimizle bağımızı güçlendiren tasarımlarımızın, gelecek dönemde de memnuniyeti yukarılara taşıyacağına inanıyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Çağımız koşullarına uyumlu olarak gelişim gösteren firma olarak, uluslararası ölçekte bizi her zaman bir adım öne taşıyan çalışmalar yürütüyoruz. Öncelikli hedefimiz, güvenilir ve sağlam hamlelerle gelişmek, daha çok gelişmek. Bunun yanı sıra modern ve teknolojik dokunuşlarla hem konforu sağlamanın hem de göz zevkine hitap eden tasarımlara imza atmanın önemine inanıyoruz. Aypen ailesi olarak Win&ARTProje ve ALU&Art Dergilerinizi yakından takip ediyoruz. Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ediyoruz.

Aypen Getting Ready for the Future with Reliable and Sound Moves

We interviewed with Mesut TEKNECİ, Board Member (in charge of Business Development) of Aypen Marketing, in which we mentioned of the operations of the company, the services it introduced to the sector, and of their goals for the new period as well.

Powered by OrdaSoft!