ergun yapi 1Her Dönemde Kazancını İşine Yatıran Ergün Yapı, 2021’de Fark Yaratacak

Egepen Deceuninck bayisi Ergün Yapı Genel Müdürü Ahmet ERGÜN ile firmanın geçmişten bu yana yürüttüğü faaliyetleri, sektörde fark yaratan çalışmaları, ihracat faaliyetleri ve gelecek hedeflerini içeren bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

ergun yapi 1b

Röportajımıza başlarken firmanızı tanıyabilir miyiz?

Ergün Yapı’yı Bursa’nın ilk PVC kapı, pencere fabrikası olarak 1998 yılında kurduk. 4000 metrekare’si kapalı olmak üzere toplam 10 bin metrekare‘lik alanda Marmara, İç Anadolu ve Ege Bölgesi’nde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Sürekli gelişim vizyonuyla hareket eden bir firma olarak, 2011 yılı hedeflerimizi bayilik ağını ülke geneline yaymak ve dış ticaret faaliyetlerimizi hızlandırmak şeklinde belirlemiştik. Bugün, birçok ildeki bayilerimizin yanı sıra Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgeleri de firmamızın satış yaptığı bölgeler arasında yer alıyor. Yine bugün teknolojik altyapımız sayesinde, günlük ortalama 5000 mtül kapı/pencere yapabilme kapasitesine sahibiz. Geçmişten gelen tecrübemizi, günümüz teknolojisini birleştirerek kaliteli ve hızlı üretim anlayışıyla hareket ediyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana vazgeçmediğimiz kaliteli ürün anlayışını 2004 yılından itibaren belgelemeye başladık. ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 45001:2018 İş sağlığı ve Yönetimi Belgesi ve CE Belgesi’ni alarak kalite standartlarını işlevsel olarak yürütmeyi sürdürdük. Öte yandan, “Bilgi en büyük güçtür” felsefesiyle eğitim faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Aldığımız belgelerin işlevsel olması için sürekli eğitim, sürekli iyileştirme, sürekli yenilik politikasıyla hareket ediyoruz. Çalışanlarımızın bilgi ve birikimlerini artırmak, işlerine tutku ile bağlanmalarını sağlamak ve verimliliklerini yükseltmek; bayilerimizin ise satış stratejilerini geliştirmek, daha iyi organize olmalarını sağlamak, müşteri memnuniyetini artırmak amaçlı periyodik olarak eğitim vermeyi ilke edindik.

Bursa ve Güney Marmara Bölgesi’nde Egepen Deceuninck ve Isıcam ürünlerini, imalat ve toptan satış bayilik için tercih ediyoruz. Kalite yönetim sisteminin uygulanması, performansımızı desteklemesi ve sürdürülebilir kalkınma insiyatiflerine sağlam bir temel oluşturması açısından bu yönde bir stratejik bir karar aldık. Sahip olduğumuz kalite yönetim sistemi ilkeleri doğrultusunda, müşterilerimizin tüm beklentilerini ve gereksinimlerini tam olarak karşılayacak kalitede mamuller sunarak pazar payımızı ve rekabet gücümüzü artırıyoruz. Müşterilerimizin beklentisi ve tanımladığı şartlar ile yürürlükteki mevzuat şartlarını karşılayacak seviyedeki ürün ve hizmetleri en düşük fiyatta, istenen zamanda teslim edebilmek, firmamızın amaçlarının temelini oluşturuyor. Sürekli iyileştirme, hataların ve savurganlığın önlenmesi ve kalite yönetim sisteminin etkin olarak uygulanması ile müşteri memnuniyetinin artırılması, tüm çalışanlarımızın ortak hedefleri arasında yer alıyor.

 ergun yapi 1c

Egepen Deceuninck markasını tercih etme sebepleriniz nelerdir?

Egepen Deceuninck markasının kalitesine ve hizmetine inanarak işbirliği yaptık. Son dönemdeki satışlarımızın durumunu göz önüne aldığımızda da ne kadar doğru bir karar verdiğimizi bir kez daha görüyoruz.

Kendi bayilik sisteminiz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Kendi bayilik sistemimizi kurarken sahayı çok iyi analiz ettik. Diğer firmaların yaptığı hataları yapmamak için bayilik sistemine farklı bir bakış açısı kazandırdık. Bayi ile anlaşma yaparken kefil şartı getirdik. Kendi içinde bir referans sistemi kurduk. Sistem, kusursuz bir şekilde işledi. 2008 yılına kadar senetle çalıştık. Sonrasında senet ile çalışmayı kaldırarak kredi kartı, çek ve nakit üzerinden ödeme almaya başladık.

ergun yapi 1d

ergun yapi 1z

Ürünlerinizin kullanıldığı projeler hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ürünlerimiz, sadece Bursa’da değil Türkiye çapında çok sayıda projede kullanılıyor. Ağırlıklı olarak pek tabi çevre illerimizdeki projelerde ürünlerimiz yer alıyor. Buradan Ankara, Eskişehir, Kayseri, Balıkesir, Çanakkale gibi illerimizi örnek olarak gösterebiliriz.

Biraz da İzmir’deki yapılanmanızdan bahsedebilir misiniz?

Kardeşim Oğuzhan ve ben 1998’den 2013 yılına kadar Bursa merkezli olarak bir yapılanma içindeydik. Bursa’dan İzmir’e çok fazla sevkiyatımız vardı. Artan sevkiyat ile oluşan müşteri portföyümüz, orada bir yapılanma ihtiyacını doğurdu. 7 yıldır İzmir’de yerelde hizmet veriyoruz. Bursa’daki yapılanmamız nasılsa, İzmir yapılanmamızı da aynı şekilde organize ettik. Orada sadece İzmir’e değil, civar illerle birlikte Ege Bölgesi’ne de hizmet ağımız mevcut. İzmir’deki üretim merkezimiz; 3 bin metrekare kapalı, 3 bin metrekare açık olmak üzere 6 bin metrekarelik bir alana ve günlük ortalama 5000 m tül kapı / pencere üretim kapasitesine sahip.

İhracat faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Üretimimizin yaklaşık yüzde 15’ini ihraç ediyoruz. Ağırlıklı olarak Arap ülkeleri olmak üzere, Afrika ülkeleri, AB ülkelerine ihracat gerçekleştiriyoruz.

Pandemi dönemindeki çalışmalarınız nelerdir? Pandemi faaliyetlerinizde ne tür değişimlere sebep oldu?

Pandeminin yarattığı belirsizlik ortamı nedeniyle sürecin başlangıcında kısa çalışma ödeneğinden faydalandık. Ama haziranda işlerimiz açılmaya başlayınca kısa çalışma ödeneği almayı bıraktık. Üretimdeki hareketlenme ile mesaiye bile kalmaya başladık. Bununla birlikte online satış odaklı yatırım gerçekleştirdik. Online satışa yönelik yazılım projemizin sonuna geldik. Bundan böyle tüm siparişlerimizi bu yazılım sayesinde online olarak alabileceğiz. Bu, hem bize hem de bayilerimize ciddi zaman tasarrufu sağlayacak. Müşterilerimiz ve bayilerimiz sistem üzerinden satış operasyonunun tüm aşamalarını gerçekleştirebilecek. Ölçü alıp fiyat teklifi verme işlemleri bu yazılım sayesinde müşteriyle görüşme esnasında yapılacak ve anında sıcak satış sağlayacağız.

ergun yapi 1e

ergun yapi 1f

2021 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

Camı geleceğin sektörü olarak görüyoruz. Şişecam bayisi olarak 2021’de cam işine daha fazla yatırım yapmayı planlıyoruz. Temper fırını yatırımı yaparak temperli cam üretimi yapacağız.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Öncelikle ziyaretiniz için teşekkür eder, Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak başarılarınızın devamını dilerim. Sektörle ilgili konuşacak olursak, sektörde kalite çıtası her geçen gün artıyor. Kaliteli üretim yapan ve kaliteli hizmet veren firmalar, önümüzdeki dönemin koşullarına daha iyi hazırlanacaklar ve bir adım önde olacaklar diye düşünüyorum.

Ergün Yapı, Investing its Earnings in its Business in every Period, will Make a Difference in 2021

We had an interview with Mr. Ahmet ERGÜN, the General Manager of Egepen Deceuninck dealer Ergün Yapı, on the activities of the company from past to present, the works that made a difference within the sector, their export activities and future targets.

Powered by OrdaSoft!