buzel yapiBuzel Yapı, Kalite Odaklı Yaklaşımıyla Müşteri Kitlesini Genişletiyor

İnterpen çatısı altında hizmet vermeye başlayan Buzel Yapı’nın Sahibi Barış ÜZEL ile emin adımlarla ilerledikleri faaliyetlerinin fark yaratan yönlerini, başarılı bir şekilde organize ettikleri bayilik sistemlerindeki kırmızı çizgilerini konuştuğumuz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

buzel yapi 2

Röportajımıza başlarken firmanız hakkında bilgi alabilir miyiz?

Buzel Yapı olarak PVC sektörüne henüz yeni adım atmamıza rağmen, sahip olduğumuz üstün donanımımızla iddialıyız. Hazır doğrama üretimi ve montaj faaliyetleri gerçekleştiren esnafımızın PVC profil ihtiyaçlarını ilk elden karşılamaya talibiz. 2021 yılı itibariyle İnterpen’in İstanbul Bölge Distribütörlüğünü alarak profil satışıyla İstanbul merkez ve ilçeleri olmak üzere, çevre il ve ilçelerine hizmet veriyoruz. PVC doğrama faaliyetlerinde hızlı çözüm sunmamız bizi birkaç adım öne çıkarıyor. PVC doğrama konusunda bazı tereddütleri, önyargıları, gidermek için İnterpen Ankara Genel Müdürlüğümüzün desteğiyle müşterilerimize önerilerde bulunarak onların taleplerine daha doyurucu cevap verebiliyoruz. Profil satışlarına yeni başlamamıza rağmen, geleceğe yönelik emin adımlar atarak başarımıza ivme katmayı hedefliyoruz. Kaliteyi bir yaşam biçimi olarak kabul ediyor işimizi özenle yapıyoruz.

Firmanızın yapılanması, faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi verir misiniz?

Buzel Yapı olarak, sürekli genişleyen müşteri potansiyelimiz ve müşteri memnuniyetini hedef alan, değişim ve yeniliklere açık yapımızla İnterpen çatısı altında hizmet vermenin güvenini yaşıyoruz. İnterpen’in 60’lık, 70’lik, 82’lik ve sürme serileri ve doğrama profil konusunda farklı renk seçenekleri ile müşterilerimizin taleplerine cevap verebiliyoruz.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

İnterpen distribütörü olarak, faaliyetlerimizde rekabet olgusuna; fiyat farkı ile değil, kaliteyi dikkate alarak yaklaşıyoruz. Rekabet politikamızı kalite odaklı kurarak, en iyiyi üretimle buluşturma ve kaliteyi ortaya çıkarma gayreti içerisindeyiz. Sektörün, hızla gelişen şehirleşmeye yetecek kadar tedarikçinin olduğu PVC kolunda, en iyiyi, en hızlı ve güvenilir şekilde müşterilerimize sunmayı hedefliyoruz.

İnterpen markasını tercih etme sebepleriniz nelerdir?

İnterpen, köklü bir geçmişe sahip bir marka. Kalite, hizmet, bilgi, tecrübe ve müşteri memnuniyetine verdiği önem bizi İnterpen markasıyla yakınlaştırdı.

Kendi bayilik sisteminiz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Buzel Yapı İnterpen İstanbul distribütörü olarak, firma satışı ile bayi kanalının karşı karşıya gelmemesine, aynı ürünleri, aynı bölgelerde, aynı müşterilere sunmamaya büyük özen gösteriyoruz. Bu noktada bölge, müşteri ve ürün bazlı olarak 3 farklı şekilde ilerliyoruz. Bölge bazlı olarak, belli bölgeleri bayilere bırakıp diğer bölgelerde satışı sürdürüyoruz. Müşteri bazlı olarak müşteri segmentasyonu ile belli müşteri segmentlerini bayilere bırakıyoruz. Ürün bazlı olarak da belli ürün gruplarını bayilere bırakıp diğerlerini firma bünyesinde müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bayi kanalına rakip olmamak ve bayiler ile satış süreçlerinde karşı karşıya gelmemeyi gözetiyoruz.

 

buzel yapi 2b

Pandemi dönemindeki çalışmalarınız nelerdir? Pandemi faaliyetlerinizde ne tür değişimlere sebep oldu?

Krizler, eğer bir firma için dönemsel bir süreç olmanın dışına çıkarsa, o firma için maalesef yaşanabilecek en kötü senaryolardır. Kriz dönemlerinin geleceğini önceden sezmek ve zorunlu önlemleri derhal almak birincil kural olmalıdır. Kriz dönemini henüz atlatmış değiliz, bu süreci ülkemiz ile birlikte biz de yaşayarak göreceğiz.

2021 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

2021 yılının henüz başındayken, birçok projemizi hayata geçirecek olmanın heyecanı içerisindeyiz. Sağlam adımlar ile yaptığımız yatırımların karşılığını alacağımız bir yıl olacağını umut ediyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje, ALU&Art Dergileri olarak katkılarınızla bizlere sesimizi duyurma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederiz.

Buzel Yapı Expands Its Customer Mass With Its Quality-Oriented Approach

We conducted an interview with Barış ÜZEL, the owner of Buzel Yapı, which started to serve under the roof of Interpen, in which we talked about the distinctive aspects of their activities that they took firm steps forward and the red lines in the dealership systems they successfully organized.

Powered by OrdaSoft!