maerMaer Makine “#üreterekgüçleniyoruz” Diyerek, Pandemiye Rağmen İş Hacmini Yüzde 25 Büyüttü

Maer Makine Yetkilisi Erhan ÖZCAN ile firmanın kuruluşundan bu yana geçirdiği süreçleri ele aldığımız, 2020 yılında yaşanan gelişmeleri ve 2021 beklentilerini konuştuğumuz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

maer 01

Röportajımıza başlarken bize kendinizden ve sektöre verdiğiniz hizmetlerden bahsedebilir misiniz?

Maer Makine olarak hırdavat ve makine sektöründe uzun yıllardır biriktirdiğimiz tecrübemiz ile hem önemli markaların distribütörü olarak hem de kendi markamız bünyesinde ürettiğimiz ürünlerle faaliyet gösteriyoruz. İstanbul’da yurtiçi satış ve yurtdışı ihracat faaliyetlerimizi 2010 yılından bu yana devam ettiriyoruz. 2018 yılından itibaren ise daha fazla katma değer sunabilme hayaliyle “#üreterekgüçleniyoruz” sloganıyla Bursa’da yaptığımız yatırımlarla kendi markamız ile PVC alüminyum işleme makinaları üretiyoruz. 1200 metrekarelik alan üzerine yaptığımız yatırımda, üretim kadromuz 2 vardiya çalışarak hem yurtiçine hem de yurtdışına makine arz ediyor. Satış hacmimizin yüzde 30’unu yurtiçi satışlar alırken yüzde 70’ini ise ihracat oluşturuyor. Yurtdışında şu ana kadar İran, Irak, Cezayir, Romanya, Sırbistan, Libya ülkelerinde önemli iş ortaklıkları kurduk ve istikrarlı bir şekilde büyümemizi sürdürüyoruz.

2020 yılını sektörümüz açısından değerlendirebilir misiniz?

2020 yılı tabii ki pandeminin etkisiyle birçok sektör için ciddi bir belirsizlik içinde geçti ve kriz yönetimi ihtiyacı doğdu. Nakit yönetimini ve finans kaynaklarımızla ilişkilerimizi en etkin şekilde kullanarak bu krizi başarılı bir şekilde yönettiğimize inanıyorum. İş hacmimiz de sektörün çok üzerinde, yaklaşık yüzde 25 oranında büyüdü. İş hacmimizi büyütürken kredi ve alacak risklerini yöneterek sağlıklı bir şekilde büyümenin satışları artırmak kadar önemli olduğunu düşünüyoruz ve bunlara dikkat ediyoruz. Sektörde uzun yıllardır varız ve çok uzun yıllar daha hizmet vermek için kalitemizi sürekli artırmak önceliğimiz arasında yer alıyor.

2021 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahsedebilir misiniz?

2021’nin hem ülke hem de sektör için çok daha olumlu geçeceğini bekliyoruz. Planlamayı zorlaştıran kur dalgalanmaları son aylarda daha az yaşanıyor. Bu durum, daha uzun vadeli kararları almamız noktasında bizi cesaretlendiriyor. Hem ülkemizde hem de yurtdışı pazarlarda aşılamanın başlaması ile normale dönüşümüzün hızlanacağını ve bunun iş hacmimize yansıyacağını düşünüyoruz. 2020 yılındaki kredi teşvikleri ile yurtiçindeki konut stokları önemli ölçüde eridi ve yeni üretimlere hız verilmesinin bizim sektörümüze de yansıması olacaktır. Önemli pazarlarımız olan Doğu Avrupa ülkeleri Cezayir, İran, Suriye, Azerbaycan, Libya gibi ülkelerde büyümek önceliğimiz ve bunun için pazarlama faaliyetlerimize ağırlık vereceğiz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Türkiye, özellikle son yılda üretimin ne kadar önemli olduğunu gördü. Pandemi sonrası dönem, Türkiye için dünyanın dört bir tarafına katma değerli ihracat yapmak açısından birçok fırsat barındırıyor. Biz de bir üretici olarak hizmetlerimizi yüksek kalite ile ve sürdürülebilir bir şekilde devam etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.

Maer Makine has expanded Its Business Volume by 25% despite the Pandemic under the Hashtag “#üreterekgüçleniyoruz”

We interviewed with Erhan ÖZCAN, the Authorized Person of Maer Makine, regarding the phases they have lived through since their incorporation, and particularly the developments they lived through in 2020, and their expectations from 2021 as well.

maer 02

Powered by OrdaSoft!