Batuhan BOYACI “Yeni Görevimle Winsa’nın Üstün Kalitesini Daha da Yukarılara Taşımayı Hedefliyorum”

Winsa Marka Satış Direktörü Batuhan BOYACI ile Winsa’nın 9mm’lik iç dış görünüm alanı ve fütürist tasarımıyla modern cephelere yepyeni bir görünüm sunan benzersiz sistemi yeni Dorado 76’nın detayları ile yeni görevindeki hedeflerini konuştuğumuz keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

winsa 89a

Röportajımıza başlarken bize kendinizden ve sektöre verdiğiniz hizmetlerden bahsedebilir misiniz?

1977 İzmir, Karşıyaka doğumluyum. 2006 yılında evlendim. 11 yaşında kız, 5 yaşında erkek olmak üzere iki çocuğum var. Tüm ideallerimi anlamlı bir noktaya taşıyan motivasyonumu, ailemin ve çocuklarımın sağladığını söyleyebilirim. Sektördeki profesyonel iş hayatıma 1999 yılında bir conta firması ile başladım. Daha sonra 2002 yılında aksesuar ürün grubu üzerine bir firmada devam ettim. 2006 yılında, Winsa PVC Pencere ve Kapı Sistemleri’nde önce İzmir Bölge Satış Uzmanı, sonrasında 2009 yılında Bölge Şefi, 2013’te Bölge Müdürü olarak 8 yıl çalıştım. Ardından 2021 yılı nisan ayında Marka Satış Direktörü olarak yeni görevime başladım.

Winsa markası kariyer yolculuğumda bana çok şey kattı. En önemlisi de bireysel olarak ne kadar başarılı olduğunun değil, doğru zamanda doğru insanlarla doğru yerde olmanın önemli olduğunu gösterdi. Doğru olanın insana yatırım olduğunu düşünüyor ve kendi kişisel gelişim yolculuğumu bu yönde tamamlamaya çalışıyorum.

Winsa’da görev alma süreciniz nasıl başladı?

Ben aslında iş seçimi yaparken ilk başlarda Türkiye’deki her işsiz genç gibi, öncelikli olarak iş sahibi olmayı hedefliyordum. Bir otomobil firmasıyla yaptığım iş görüşmesinde bana satış müdürü “Sattığınız üründe ne ararsınız?” diye sorduğunda hiç düşünmeden “Kalite” dedim. “Peki bu markanın kaliteli olduğuna inanıyor musunuz?” dediğinde bir an önce iş sahibi olma hedefimi bir köşeye bırakıp markaya inanmadığım için “Hayır, inanmıyorum o yüzden ben burada çalışamam” dedim. Bu deneyimden sonraki seçimlerimde hep kaliteyi aradım. Winsa’nın da kaliteli bir marka olduğunu bildiğim için markaya çok inanarak iş başvurusunda bulundum. İşe alınma sürecim, sektördeki tecrübemden dolayı çok uzun sürmedi. Geldiğimiz son noktada Winsa olarak sektörün kalite algısını ayakta tuttuğumuza inanıyoruz. Bundan sonraki görevimiz de bu kalite noktasını daha da yukarıya çıkarmak olacak.

Örneğin, ürün portföyümüze bu yıl yeni bir ürün katarak Yeni Dorado 76’yı satışa sunduk. Yeni ürünümüz mimarların, cephe danışmanlarının perspektifine yönelik minimal ve modern bir çizgide tasarlandı. Ürünümüzün sahip olduğu 9 mm’lik iç-dış görünüm alanı ölçüsü ile de sadece Türkiye’de değil, dünyada bir ilke imza attık. Sektörün daima bir adım önünde olmak misyonumuzla çıkardığımız yeni sistemimiz, sektöre yön vererek yeni bir bakış açısı kazandıracak.

Diğer bir amacımız ise sistemlerimizi son tüketici ile buluşturduğumuz satış noktalarındaki kalite algısını yükseltmek, tüketicinin showroomlarımıza geldiği andan başlayarak üretim, montaj ve montaj sonrası hizmetlerimiz ile de memnuniyeti yüksek bir kullanıcı deneyimi yaşatmak. Bu nedenle sahip olduğumuz Winsa kriterlerini bayilerimizle sürdürülebilir kılmaya oldukça önem veriyoruz. Son tüketicinin bu hizmeti sadece yetkili Winsa bayilerinden almasına, tarafımızca yetkinlik verilmeyen hiçbir noktadan Winsa sistemlerine erişilememesine oldukça dikkat ediyoruz.

Winsa’yı diğer markalardan ayıran özellikler neler?

Winsa’nın sektörde ayrıştığı pek çok önemli özelliği var. Bunlardan en önemlisi Türkiye’nin her noktasında hizmet veren Winsa bayilerinde, aynı standartlarda hizmet sunmamız. Winsa sistemleri olarak bizi tercih eden müşterilerimize; donanımı, içinde kullanılan destek sacı ve pencere, kapı sistemlerini oluşturan her bir elementi ile ayrılmaz bir sistem sunuyoruz. Her bir Winsa pencere ve kapı sisteminde kullanılan donanım ve destek sacı kriterleri, bizim tarafımızdan belirlenen standartlara uygun şekilde üretilerek satışa sunuluyor. Bu standartları sağlamak ve sürdürülebilir kılmak için de sıkı denetimler yapıyoruz. Winsa’yı sadece Türkiye’de değil, dünyadaki markalardan ayıran diğer bir özelliğimiz ise kurumsal showroomlarımız. Son tüketiciler, hizmet aldığı her bir satış noktasında aynı düzeni görüyor. Bu da kalite ve hizmet noktasında sürdürülebilir hedeflerimizden birini oluşturuyor.

 

winsa 89d

Yeni dünya düzeninde iş yaşamı normlarına bakış açısınız nedir?

Çok sevdiğim bir söz vardır. Bazı organizasyonlar, yarının stratejilerini; bugünün çalışma ortamı, dünün insan ve ödül yapısıyla gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Ancak efektif bir verim almak için önemli olanın insana yatırım yapmak olduğunu göz ardı ediyorlar. Ülkemizdeki çalışma düzenine baktığımız zaman, öğrenilmiş bazı yanlışların yapıldığını görüyoruz. Ancak yeni dünya düzenine baktığımızda çalışma saatleri gibi nicelik yaptırımlardan daha çok, maksimum verim alabileceğimiz nitelikli iş ortamlarının yaratılmasına odaklanmalıyız. Diğer türlü bu, mesai doldurmaktan öteye gitmiyor. Pandemi de aslında bu alanda pek çok ezberimizi bozdu. Para kazandığınız işi sevmeniz, parayı amaçlarınız için bir araç olarak görmeniz mutlu bir iş hayatının sırrını oluşturuyor.

Pandemi dönemindeki çalışmalarınız nelerdir? Pandemi faaliyetlerinizde ne tür değişimlere sebep oldu?

Pandemi döneminde hepimizin ilk başta şok olduğu bir dönem yaşandı. Dünyada hiçbir sektörün temsilcisi gerçekte ne yapacağını bilmiyordu, biz de bilemedik, hemen kapanmaya geçtik. Evden çalışmaya odaklandık. Başlarda herkes evde olduğu, evde ekmekler yaptığı, ailesiyle vakit geçirdiği için mutluydu. Ancak sektör olarak ilk 3 ay bizi ciddi bir şekilde yaraladı. Kendi sektörümüzdeki ölçümlemede 12 sene öncesine geri döndük. Fakat ilk şoktan sonra hazirandaki açılmayla beraber ciddi bir ivme başladı. Bunda kredi faiz oranlarının düşürülmesinin etkisi hayli büyük oldu. Piyasanın desteklenmesi, konut satışını hızlandırdı. Eylül ayı itibariyle sektörde yaşanan ham madde krizi, fors majör ilan edilmesi, üreticiler tarafından Avrupa’da kontratların bozulması gibi gelişmeler, ciddi bir sıkıntıya neden oldu. Ham madde bulmakta zorlandığımız zamanlar olsa da Türkiye’de sektörün en büyük temsilcilerinden birisi olduğumuz için bu kısmı rahat atlattık. Tek temennimiz, pandeminin bitip herkesin işine geri dönmesi, randımanlı şekilde işini yapabilmesi. Daha önce bir pandemi tecrübemiz olsaydı kesinlikle o ilk 3 ayı yaşamazdık.

Şu an ham madde ve gerekli materyallerdeki artışlardan dolayı fiyatları durduramıyoruz. Siparişler kuyruk oluşturdu. Tüm gücümüzle ürünleri hazır hale getirip bayilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Kurların dalgalanmasından dolayı da aynı şekilde bir an önce elimizdeki profili çıkartmak istiyoruz. İş olarak yoğun ve verimli bir dönem geçiriyoruz. Tek etkilendiğimiz nokta, üretimler durmuyor, ancak yasaklar nedeniyle montajlarda yaşanan aksamalardan bayilerimiz direkt etkileniyor. Bunun yanı sıra sektördeki doğrama üreticilerinin bu dönemde işleri aylar öncesinden temel aşamasında aldığını, ancak sonrasında sıklıkla sorun yaşadığını görüyoruz. Bu noktada da dikkatli olunmanın, sonradan yaşanacak finansal sıkıntıların önüne geçeceğine inanıyoruz.

winsa 89b

Geliştirdiğiniz Dorado 76 isimli yeni ürününüzün tanıtım faaliyetleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Yeni ürünümüz üç aydır bayilerimizin elinde bulunuyor. Aslında ürünümüzü büyük bir lansman toplantısıyla tanıtmayı düşünüyorduk. Ancak pandemiden dolayı maalesef hedeflediğimiz noktaya ulaşamadık. Lansman sürecimizi, yeni sistemimiz özelinde hazırladığımız reklam filmimiz, TV reklamlarımız, dijital platformlarda ve radyo kanallarında yaptığımız yayınlarımız ile son tüketici ve sektör profesyonellerinin beğenisine sunarak yönettik. Bunun bir sonucu olarak da ürünümüz son dönemde aldığımız projelerde yerini almaya başladı.

Bildiğiniz gibi her geçen gün değişen ve gelişen Türk yapı mimarisi, klasik cephelerden modern cephe tasarımlarına yönelmeye başladı. Tercih edilen ürünlerde de modern yapıya eşlik edecek minimal hatlara sahip daha çok cam alanı, daha az profil sunan pencere ve kapı sistemleri ihtiyacı oluştu. Biz de bu noktadaki ihtiyaca cevap vermek için Yeni Dorado 76’yı piyasaya sunarak bir ilki gerçekleştirdik. Ürünü deneyimlemeye başlayan iş ortaklarımızdan da oldukça olumlu geri dönüşler almaya başladık. Yeni ürünümüz farklı kullanılan donanımıyla da diğer ürünlerden ayrışıyor. Ürünümüzü geliştirirken tedarikçilerimiz de bizimle yorulmadan 1,5-2 yıla yakın çalışma yaptık. Normal profilde kullanılan donanımların biraz dışına çıkmış olduk. Sizin aracılığınızla bir kez daha tedarikçilerimize teşekkür ederiz.

2020 yılına ilişkin değerlendirmenizi, 2021 yılı hedef, plan ve beklentilerinizi alabilir miyiz?

Hedefimiz Winsa’nın sahip olduğu kalite çizgisini yukarı taşımak. Kalite algısında zaten premium olan seviyeyi daha üst seviyeye çıkarmak. Her zaman inandığımız bir şey var. Önemli olanın, sayıca fazla olan bir erişim ağı yaratmaktan çok, her noktada erişilebilir ve aynı standartlara sahip bir hizmet sağlayabilmek olduğuna inanıyoruz. Çünkü iyi bir ürün, ehil olmayan ellerde değerini yitirebiliyor. Sektörde bu bilince sahip iş ortakları oluşturmak en baştaki hedefimiz. Sadece satış yapmanın hedef alındığı bir stratejiyle hareket etmenin doğru olmadığına inanıyoruz. Bizi tercih eden müşterilerimizin hem münferit değişimlerinde hem de projelerdeki ihtiyaçlara yönelik yüksek kalite standartlarını gözeten Winsa sistemini belirleyerek, çözüm ortağı olmak bizim için en önemli nokta. Portföyümüzdeki her sistemimizi, hayatlarına dahil olduğumuz müşterilerimizin, yaşam alanlarını daha konforlu hale dönüştürmek üzerine tasarlıyoruz.

winsa 89b

Ürün grubumuza baktığınızda Revotech sistemimizin, 0.78 ısı geçirgenlik değeri ile dünyanın sayılı ürünlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Fütürist tasarımı ve benzersiz ölçüsü ile yeni Dorado 76 sistemimizin yanı sıra, rakiplerimizde olmayan tasarım çizgisi, eşiksiz kullanımı ile sürme sistemlerde Türkiye’de tek olan Lotus sistemimiz, pek çok projede tercih ediliyor. Sürme sistemlerde açma kapama konforuyla yalıtımı birleştiren Comfort Slide sistemimiz ile  her alana bir çözüm önerimiz bulunuyor.

Daima bir adım önde olma misyonuna sahip Winsa olarak nitelikli ürünleri sektöre kazandırmayı hedefliyoruz. Bu hedefi gerçekleştirmemiz için bayilerimizin de gerek satış teknikleri gerekse finansal analizler noktasında donanımlı hale gelmesini istiyoruz. 2021 yılı başında belirlediğimiz hedeflerimiz, geçen senenin yüzde 25 üstündeydi. Bu sene bu hedefi rahatlıkla yakalayacağız. Hatta inşaat sektörünün hükümet tarafından tekrar sübvanse edileceğini ve bunun 2022 yılının sonuna kadar devam edeceğini düşünüyoruz.

Daha öncede belirttiğim gibi önemli olan nokta, satış rakamlarından çok hizmet verdiğimiz her noktada sürdürülebilir bir kalite sunmak. Marka duruşumuz, çizgimiz, çalışanlarımız, iş ortaklarımız, showroomlarımız ve sahip olduğumuz yüksek kalite standartlarımız ile rakiplerimizden ayrı bir kulvardan ilerliyoruz.

winsa 89c

Yeni göreviniz dolayısıyla sizi bir kez daha tebrik eder, başarılarınızın devamını dileriz. Yoğunluğunuz arasında değerli vaktinizi ayırdığınız için de teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Bizim için önemli olan kalite, kalite, kalite! Biz kalite istiyoruz, kaliteli ürün istiyoruz, kaliteli bir yaşam istiyoruz. Bir şeyi iki kere satın alacak kadar zengin olmadığımız için satın aldığımız her ürün ve hizmette odağımıza kaliteyi almalıyız. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan çok büyük bir mutluluk duydum. Sizlerle fiziki ortamda bir araya gelmek bana büyük keyif verdi. Başta şahsınız olmak üzere Win&ARTProje ve ALU&Art Dergi ekibine teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.

Batuhan BOYACI “I aim to raise Winsa’s Superior Quality to Higher Heights as a Part of My New Duty”

We made a joyful interview with Batuhan BOYACI, Winsa Brand Sales Director, in which we spoke about Winsa’s details of unique system’of New Dorado 76, which offers brand-new appearances to modern façades, thanks to its 9 mm of interior-exterior outlook area, and unique futuristic design, as well as about his objectives in his new position.

Powered by OrdaSoft!