tufan yapi Şükrü TUFAN: “2021’e Çok İyi Başladık, Geçen Yılın Yüzde 35 Üstünde Bir Performans Hedefliyoruz”

Uşak Winsa bayisi Tufan Yapı yetkililerinden Şükrü TUFAN ile firmanın kuruluşundan bu yana geçtiği aşamaları, yeni yatırım planları, 2021 hedefleri ve öngörülerini ele aldığımız bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

 

tufan yapi 89a

Öncelikle sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz? Bu zamana kadar geçirdiğiniz süreçler hakkında bilgi verebilir misiniz?

1986 doğumluyum. Endüstri Mühendisliği mezunuyum. 2 çocuk babasıyım. Biz yeni kuşağın hemen hemen tamamı bu işi demirci ya da doğramacı olarak babadan devralıyor. Babam bu işe 1985 yılında demir doğrama ile başladı. 1995’te PVC doğrama ile yeni bir alana girdi. İlk etapta başka bir markanın bayisi olarak sektöre girdik. 2017 yılında Winsa markasıyla tanıştık. O günden bu yana Winsa Pvc Pencere ve Kapı Sistemleri’nin Uşak bayisi olarak faaliyetimizi sürdürüyoruz.

Firmanızın yapılanması ve üretim faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Biz bir aile şirketi yapılanmasına sahibiz. Firma olarak 1200 metrekarelik alanda faaliyet gösteriyoruz. CNC işleme merkezimizi 2012 yılında kurduk. 10 personelimiz bulunuyor. Hem tali bayilerimizle hem de kendimiz montaj hizmeti veriyoruz. Proje geliştirme noktasında Uşak’ta belli bir konuma sahibiz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bölgedeki konumumuzu geliştiriyoruz. Bölgede yüzde 40’lık bir pazar payına sahibiz. Bölgede yapılacak projelerin birçoğunda yer alıyoruz. Bizimle beraber Uşak merkezde iki adet tali bayimiz, Eşme ilçesinde bir adet tali bayimiz olmak üzere bulunduğumuz ilde 4 bayi olarak hizmet veriyoruz. Hedefimiz ise bayi sayısını arttırmaktan çok geçen yıl sahip olduğumuz başarı grafiğini stabil tutarak ilerlemek olacak.

Farklı bir sektörde faaliyet gösteriyor musunuz?

Firma olarak inşaat sektöründe de yer alıyoruz. Mimar kardeşimle proje çizip taahhüt işleri gerçekleştiriyoruz. Yap- sat olarak da devam eden projelerimiz var. Şu an yeni başlayacağımız yerler de var. Uşak’ta 2020 yılında ada bazında metrekarede yüzde 15 artı verilen bir tolerans vardı. Yıl sonunda bu bitirildi. O dönemde alınan toplu projelerin tümü şu an faaliyette. Bu gelişme karşısında sektör olarak hızlı fakat ham madde fiyatların çok aşırı arttığı bir dönemi yaşıyoruz. Dolayısıyla alınan işlerin hepsi üreticileri zor duruma koyuyor. Bundan dolayı üreticiler de, tüketiciler de sektörel olarak zor durumda.

Pandeminin gölgesinde geçen 2020 yılını sektörünüz ve firmanız açısından değerlendirerek 2021 yılı beklentileriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

2017’de Winsa bayiliğini aldığımızda Winsa’nın maliyet anlamında diğer firmalardan daha yüksek olduğunu bildiğimiz için ürünlerinin satışının zor olacağını düşünmüştük. Fakat işin içine girdiğimizde “Keşke 5 yıl önce Winsa bayisi olsaydık” dedik. Çünkü Winsa sahip olduğu yüksek kalite standartında ki ürün ve donanımları ile sektörde çok üstün boyutlarda ilerliyor. Kaliteden yana oldukça iyi bir bilinirliğe sahip. Bu nedenle büyük projelerde temsil gücü oldukça fazla. Son yıllarda küçük profillere de kalite anlamında çok fazla rağbet gösterilmiyor. Biz kaliteden asla ödün vermeyen bir markayız. İlerleyen yıllarda da çok iyi performans sergiledik. 2019 yılı bizim için çok iyi geçti. 2020 yılında pandemi süreci, ister istemez sektörü ve firmamızı da etkiledi. Ama firmamızı kapatmadığımız için az da olsa çalışmayı sürdürdük. Bir önceki yıla nazaran yüzde 35- 40’lık bir düşüşümüz oldu ancak firma olarak Uşak’ta iyi bir durumdayız. Bu sene bu düşüşü tolere edecek gibi duruyoruz. Tonaj ve satış anlamında 2021’in ilk 5 ayında 2020’nin toplam rakamının yaklaşık yüzde 75’ini yakaladık diyebiliriz. Bunu da aldığımız projeler sayesinde gerçekleştirdik. 2021’e iyi başladık. Her yıl bu zamanlarda şehre yurtdışından gurbetçiler gelir ve evlerinde tadilat işlerine girişirler. Bu nedenle içerisinde bulunduğumuz dönem en verim aldığımız satış dönemimiz.Dolayısıyla yılın ikinci döneminde işlerimizin daha hareketli olacağına inanıyoruz. Hedefimiz geçen yılın yüzde 35 üstünde bir performans yakalamak.

Organize Sanayi Bölgesi’nden yeni bir yer aldınız. Bu girişiminiz için öncelikle sizi tebrik ederiz. Yeni yatırımınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Yeni kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi’nden 7 bin metrekarelik bir yer satın aldık. Hedefimiz burayı 2 yıl içinde yeni üretim merkezi haline dönüştürmek. Böylelikle daha büyük projelerde yer almayı başarabileceğiz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Ziyaretiniz ve destekleriniz için Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri ekibinize ve şahsınıza çok teşekkür ediyorum.

 

Şükrü TUFAN: “Having made a Great Breakthrough in 2021, We expect Performance Increase above 35 Percent compared to that of the Previous Year”

We interviewed with Şükrü TUFAN, an officer of Tufan Yapı, Winsa’s Uşak Dealer, about the stages they passed through since their incorporation, as well as their new investment plans, targets and foresights for the year 2021.

Powered by OrdaSoft!