ozsozerMehmet SÖZER: “İşimizden Kazandığımızı İşimize Yatırarak Bugünlere Büyüyerek Ulaşmayı Başardık”

Winsa Kütahya Tavşanlı Bayisi Öz Sözer PVC sahibi Mehmet SÖZER ile Winsa’nın köklü tecrübesinden aldıkları güçle 13 yıldır gerçekleştirdikleri üretim faaliyetlerini, yeni yatırım hedeflerini konuştuğumuz, sundukları başarı hikayesinin arkasında yatan faktörler üzerinde durduğumuz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

ozsozer 89a

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Bu zamana kadar edindiğiniz deneyimlerden yola çıkarak firmanızın geçirdiği aşamalar hakkında bilgi verebilir misiniz?

1975 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Babamın yarım asır önce yapmaya başlamış olduğu marangozluk mesleği bugünlere gelişimizin temelini oluşturdu. Ondan öğrendiğimiz mesleki tecrübe ve iş ahlakıyla aile şirketimizi kurduk. Yaşanan teknolojik ve konjonktürel gelişmelerle 2000 yılında Pvc ile yolumuza devam etme kararı aldık. 2004 yılına kadar hem marangozluk hem de pvc alanında çalışmalarımızı sürdürdük. Piyasanın pvc etrafına evrilmesiyle 2004 yılından itibaren marangozluk işlerini bırakmak durumunda kaldık.

Yeni kuşak temsilcisi olduğum için babam işin yönetimini bana bıraktı. Biz de ana işimiz olan PVC’ye odaklandık. Bunu yaptığımız için de çok mutluyuz. Çünkü bu bölgede gece ve gündüz sıcaklık farklılıkları 30 dereceye kadar çıkar. Bu nedenle PVC’yi tercih ettiğimiz için çok memnunuz. 100 metrekarelik bir alanda çalışıyorduk. 2005’te 500 metrekarelik bir yere taşındık. Çift kafa kesim, çift kafa kaynak makineleri, CNC temizleme alıp üretime başladık. İşimiz devam ederken 2012 yılında Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırıma başlayıp, yatırımımızı 2014’te tamamlayarak bugün faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz fabrikamızda üretime başladık.

Firmanız hakkında bilgi verebilir misiniz?

2000 yılında PVC sektörüne adım attık. 2008 yılından bu yana hem Winsa Pvc Pencere ve Kapı Sistemleri hem de Winsa Cam Balkon Sistemleri’nin bayisi olarak hizmet veriyoruz. Winsa Cam balkonda bölge bayisiyiz, dağıtıcılığını yapıyoruz. Winsa Cam balkon ürün gamında bulunan tüm ürünleri demonte ve boy halinde sorumlu olduğumuz hizmet alanında ki tüm noktalara ulaştırıyoruz.

Üretiminiz hakkında bilgi verebilir misiniz? Kaç metrekarelik alanda, nasıl bir teknoloji kullanarak, hangi bölgelere üretim gerçekleştiriyorsunuz?

Fabrikamız Kütahya Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi’nde 2014 yılında faaliyete başladı. 7 yıldır 10 bin metrekare arsa üzerinde, 5 bin metrekare kapalı alanda tam donanımlı sitemlerle, otomatik CNC vidalama teknolojisi, 4 köşe kaynak hattı, robotlu sistemle hiç el değmeden üretim gerçekleştiriyoruz. Fabrikamıza ilave yatırımlarımız sürüyor. Fabrikamız sadece Winsa PVC pencere ve Winsa  cam balkon sistemlerini üreterek hizmet veriyor. İşimizi tutkuyla yapıyoruz. Bu nedenle işimizden kazandığımızı tekrar işimize yatırıyoruz. Bizi büyüten ve bugüne ulaştıran da bu çalışma stratejimiz oldu. Piyasa şartlarının gidişatına paralel olarak yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Bulunduğumuz bölgenin yanı sıra Bursa, Bilecik, Eskişehir, Afyon, Uşak, Aydın, Denizli, Antalya gibi Türkiye’nin dört bir yanına proje bazlı hizmet veriyoruz. 20 kişilik bir ekibimiz bulunuyor. Aynı zamanda Kütahya merkez, Tavşanlı merkezde de tali bayilerimiz bulunuyor.

Neden Winsa’yı tercih ettiniz? Winsa’nın size sunduğu avantajlar neler?

Winsa Pvc Pencere ve Kapı Sistemleri’nin sahip olduğu geniş ürün gamından, kalite standartı yüksek profillerinden ve bir sistem markası olarak hizmet sunmasından dolayı oldukça memnunuz. Özellikle donanım anlamında da ürün yelpazesi çok geniş. Donanımların tamamında da Winsa markalı ürünler kullanıyoruz. Bu da müşterinin arzu ettiği, onu Winsa olarak tercih etmesinde ki önemli argümanlardan birisi oluyor. Winsa’da donanım zorunluluğunun olması özellikle bizim gibi kurumsal çalışan firmalara ticari anlamda bir artı kazandırıyor. Ürünlerimizde ve malzeme temininde bir sıkıntı yaşamıyoruz. Piyasada pandemiden kaynaklı bir ham madde sıkıntısı da yaşansa Winsa sektörünün en köklü temsilcilerinden birisi olduğu için, biz bu sıkıntıları hiçbir zaman yaşamadık. Ürünler zamanında teslim ediliyor. Güvenilirlik, bilinirlik anlamında müşteriye karşı kendimizi tanıtma ihtiyacı hissetmiyoruz. Çünkü zaten Winsa’nın son tüketici nezdinde kalite standartı yüksek, araştıran ve bilinçli bir müşteri kitlesi var. Bizler de zamanında teslimat, sorunsuz montaj ve montaj sonrası hizmetlerimizle yüksek müşteri memnuniyeti yaratan bir deneyim sunuyoruz.

13 yıldır Winsa’nın temsilcisi olmaktan oldukça mutlu ve gururluyuz.

 

ozsozer 89b

2020 yılını firmanız ve sektörünüz açısından değerlendirebilir misiniz? Pandemi faaliyetlerinizde nasıl bir etki yarattı? 2021 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahsedebilir misiniz? Kısa ve uzun vadeli planlarınıza ilişkin bilgi alabilir miyiz?

2020 yılında hükümetin piyasalara destek vermek adına konut kredi faizlerini yüzde 1’in altına çekmesiyle pandemi etkilerini neredeyse yaşamadık desek yeri vardır. Çünkü pandemi nüksetmeye başladığında faizler düşünce, piyasa biraz daha hareketlendi. Konut satışları hızlandı. Şantiyeler çalışmaya devam etti. Müteahhitler ellerindeki yarım işleri tamamladılar. Elinde yarım konut olmayanlar da yeni projelere başladı. Pandeminin asıl sıkıntısını sektörümüz 2021 yılında hissetti. Yılın ilk çeyreğinde ham madde fiyatlarındaki artış, PVC’nin ham maddesinin fiyatının dünyada 3 katına çıkması ve birçok firmanın ham madde bulamamasından dolayı bu durum, fabrikaları etkiledi. Dolayısıyla bizim gibi üretici bayiler de bu süreçten etkilendi. 2021 yılında 2020’ye kısayla PVC sektöründe tonaj anlamında ciddi kayıplar olacağı öngörüyoruz. Çünkü pandemi devam ettiği için ev ziyaretleri ortadan kalktı. Evlerde PVC değişimi bitme noktasına geldi. İnşaatlar devam ediyor ama piyasadaki tüm inşaat kalemlerine yüzde 150’ye -200’e varan oranlarda zam gelmesinden dolayı da müteahhitler elindeki projeyi bitirip, kabuğuna çekilmek, bir nebze de olsa önünü görmek istiyor. 2’inci çeyrekte bir düzelme olmaz, yıl sonuna kadar bu şekilde giderse ciddi düşüşler olacağı kanaatindeyim.

Bulunduğunuz lokasyon, üretim faaliyetleriniz, kullandığınız en yeni teknolojilerle gerçekten bu işin hakkını veriyorsunuz. Sizi tebrik ediyoruz. İşinizde yakaladığınız başarının arkasında yatanlar faktörler neler?

2014 yılında fabrikamızı buraya taşıdığımızda 3 bin metrekarelik bir üretim alanına sahiptik. 2019’da ilave yatırımlarla bu rakamı 5 bine çıkardık. Biz sürekli büyüyerek ilerledik. İşi mekânın büyüttüğünü test etmiş olduk. Mekanlar büyüdükçe, iş de ister istemez kendiliğinden büyüyor. Sektörümüzde yer darlığından ötürü sıkışan arkadaşlarımız var ama herkes işine yatırım yaptığında yatırımın kat kat karşılığının alınabileceğini biz çok net gördük. Genç arkadaşlarımızın da buna ehemmiyet vermesini ve sadece işine yatırım yapmasını tavsiye ediyorum.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Biz burada bölgesel çalışıyoruz. Siz Türkiye’nin her yanını dolaşıyorsunuz. Burada özellikle de arkadaşlarımıza verdiğim işine yatırım tavsiyesinin Türkiye çapındaki gençlere ulaştırılması noktasında sizin yayıncılık gücünüze çok ihtiyacımız var. Ancak herkes üretirse, üretimle bir yerlere varmaya çalışırsak Türkiye gelişir. Sizden rica ediyorum. Özellikle tavsiye niteliğinde uyarılarda bulunmanız, yönlendirmeniz çok önemli. Çünkü biz kendimiz ancak bölgemize hitap edebiliyoruz. Sizler Türkiye’nin her tarafına hitap ettiğiniz için sizden bunu özellikle istirham ediyorum. Çünkü Türkiye üretmek zorunda! Bizleri kırmayıp buralara kadar geldiniz. Şahsınız aracılığıyla Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine çok teşekkür ediyorum.

Mehmet SÖZER: “We have managed to reach to This Day with Constant Growth by way of investing what We earn from Our Business again in our Business”

We interviewed with Mehmet SÖZER, the Owner of Öz Sözer PVC, Winsa’s Kütahya Tavşanlı Dealer, about the production activities they accomplished for 13 years, thanks to the strength they gained from Winsa’s deep-rooted experience, as well as their new investment targets, while emphasizing the factors underlying the success story they portrayed.

Powered by OrdaSoft!