ergbeyErgbey Şirketler Grubu, Bünyesine Eklediği Makrowin Markasıyla 5 Yılda Dünya Liderliğini Hedefliyor

Ergbey Şirketler Grubu yetkilisi Sinan GÜLOĞLU ile bünyelerinde bulunan 3 firma ile kırmızı çizgilerinden olan “kaliteli ürün ve hızlı teslimat” ekseninde sektöre kazandırdıklarını, ihracat faaliyetlerinde ulaştıkları son noktayı ele aldığımız, bünyelerine kattıkları Makrowin markasıyla ürün yelpazesini genişleterek dünya liderliğine uzanan hedeflerine dikkat çektiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

 

ergbey 89a

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1979, İstanbul doğumluyum, evli ve 2 çocuk babasıyım.1996’da alüminyum sektörüne orta ölçek bir atölyede giriş yaptım. Başladığım şirkette A’dan Z’ye her departmanda rol alarak özveriyle çalıştım. 2001 yılında askerlik hizmetimi tamamlayıp, kendi alüminyum atölyemi kurdum. Zaman içerisinde yeni projeler geliştirerek sektöre katkıda bulunmaya başladım.

2011 yılında ise müteahhit ve taahhüt firmalarına birçok alanda hizmet vermeye başladığım Dekoteknik Alüminyum San. Tic. Ltd. Şti’yi kurdum. 2’nci firmamız olan Ergbey Alüminyum San. Tic. Ltd.’yi 2017 yılında kurarak sektörü temsil eden firmalara, tüm departmanlarımızla proje danışmanlığı, uygun materyal kullanımı ve profil tasarımı gibi konularda destek vermeye başladık. 2020 yılında geldiğimizde, kendi alanında sektörün öncü ve güçlü firmalarından biri olan, hareketli alüminyum sistemlerinde birçok ürün geliştirmiş Makrowin Cam Balkon ve Gölgelendirme Sistemleri Ltd.’yi bünyemize katarak faaliyetlerimize yurt dışı ve yurt içinde hız kazandırdık. Bugün faaliyetlerimizi 3 firma altında soluk sürdürüyoruz.

Firmanızın yapılanması, faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bu büyük 3 firmayı bünyesinde bulunduran şirketler grubumuz, mimari ve mühendislik, üretim, ihracat ve ithalat departmanlarıyla son derece disiplinli ve koordineli bir şekilde çalışarak, yurt içi ve yurt dışında hizmet veriyor. Firmalarımız kendi alanlarında ayrışarak, uzman personelleri ile sistem geliştirimi, proje teknik çözümleri ve uygulamaları, hassas makine parkurlarında üretilen imalat ürün kontrolü, yurt içi ve yurt dışı sevkiyat programı gibi iş alanlarında faaliyet gösteriyor.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir? Sizi sektörde öne çıkaran özelliklerinizi öğrenebilir miyiz?

Şirketler grubumuzun 20 yıllık tarihinde, geliştirici sonuçlar bulan, piyasanın talebini iyi analiz eden firmamızla müşterilerimizin ve çalışanlarımızın memnuniyetini en üst seviyede tutarak, inovatif çözümler ile onların hayatını kolaylaştırmayı amaç edindik. 2020 yılının son çeyreğinde bünyemize kattığımız Makrowin ile genişleyen ürün yelpazemizi, teknik ekibimizle sürekli geliştirerek yeni bir yapılanma inşa etmeye devam ediyoruz. Mimari açıdan estetik ve kaliteli ürünlerimiz, özverili ekiplerimizin gayreti ile birlikte dünyanın birçok ülkesine ulaşıyor. Uygun fiyatlarımız ve hızlı tedarik süremiz, bütün departmanlarımızın koordinasyonu ile birleşerek piyasa ile rekabetimizi kolaylaştırıyor. Bu avantajlarımız, şirketimize iyi bir çalışma ortamı ve verimlilik katıyor. Bu verimliliğin ışığında bizi öne çıkaran en önemli özelliğimiz, öğretilerimizi en üst seviyeye çıkarıp dünyanın her köşesinde ses getirme arzumuzdur.

Çözüm ortaklarınızı seçerken hangi kriterleri dikkate alıyorsunuz? Olmazsa olmazlarınız neler?

En önemli kriterlerimiz düzgün üretim, hız, kalite, güvenilirliktir. Bu konuda firmamızın kırmızı çizgisi, kaliteli üretimdir. Sektördeki ilk günümüzden beri müşterilerimize kaliteli ürün ve hızlı teslimat avantajı sunuyoruz. Bu hususta güvenilirlik sağlayan firmalarla yolumuza devam ederken, çözüm ortaklarımızın bize kattığı gücü göz ardı edemeyiz. Üretim zincirimizde yer alan firmalar, bu kriterleri esas alarak istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor.

Makrowin markasını bünyenize eklediniz. Hayırlı olmasını dileriz. Makrowin’i satın alma fikri nasıl oluştu? Makrowin size nasıl bir kazanım sağlayacak? Bu marka ile sektörde hangi açılardan ayrışacağınıza ve güçleneceğinize inanıyorsunuz? Yeni markanız ile ilgili hedefleriniz neler?

Tüm şirketlerimizin hamurunda dünyada ses getiren bir firma olma isteği aşikardır. Makrowin, ufukta gördüklerimizi yakına getirip, hayallerimize ulaşmamıza bir basamak oldu. Makrowin markası, ürün portföyümüzü geliştirmekle beraber, firmamızı tercih eden müşterilerin birçok ihtiyacını karşılamamızda şimdiden bize faydalı oldu, olmaya da devam ediyor. 20 yıllık birikim ve donanımı ile halihazırda 60 ülkeye ihracat yapan, yurt içi ve yurt dışında 50’den fazla aktif bayisi bulunan markamızı, dünyanın her ülkesine taşımak, dünyanın en gözde fuarlarından biri olan, Almanya Düsseldorf Fuarı’na katılarak ülkemizi temsil etmek hedefindeyiz. Öte yandan, Makrowin’in geniş ürün yelpazesini daha da geliştirerek, Ar- Ge çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz. Bu markanın çatısı altında sektörde var olan tüm hareketli alüminyum sistemlerinde ürün geliştirmek, tedarik zincirini sağlamak ve müşterileri memnun etmek için çalışmalarımız hız kesmeden devam ettireceğiz.

2020 yılını firmanız ve sektörünüz açısından değerlendirebilir misiniz?

Geride bıraktığımız bu yılda, sektördeki kar marjlarının düşük olmasına rağmen, birçok uygulama, imalat ve montaj sahasında çalışmalar, işleyişi mükemmelleştirme, organizasyon çalışmaları gibi konularda verimli ilerleyiş sergiledik. Ergbey Şirketler Grubu, 2020 yılında büyümesini ve yapılanmasını zirveye taşıdı diyebilirim. Makrowin’in bünyemize katılması, Ergbey Alüminyum’un yurt içi ve yurt dışı satış hacminin artması, Dekoteknik Alüminyum ile uygulama sahalarında bitirdiğimiz ve yeni girdiğimiz işler bizi bu yıl farklı bir çizgiye getirdi.

Pandemi döneminde yürüttüğünüz çalışmalar hakkında bilgi verebilir misiniz? Pandemi süreci, faaliyetlerinizde ne tür değişimlere sebep oldu? Bu süreçte herhangi bir kayıp yaşadınız mı? Kayıpların telafi edilmesi noktasında nasıl bir pozisyon aldınız?

Tüm dünyayı etkisi altına alan bu olumsuz süreç, elbette oluşumumuzu da maddi ve manevi açıdan etkilendi. Fakat bu süreçte boş duramazdık. Asya, Afrika, Arap Yarımadası, Avrupa, Balkan ve Doğu Türk Cumhuriyetleri’nde müşterilerimize ziyaretlerde bulunup, yeni oluşumumuz ve evveliyatında yaptığımız çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Takibinde 8000 metrekare’lik alana sahip yeni üretim tesisimize geçiş yapıp, mevcut makine parkurumuzu büyüttük, tüm departmanlarda kadrolarımızı genç ve dinamik simalarla zenginleştirerek ve bu zorlu süreçte ülkemize istihdam sağlayarak hedefimize giden yolda emin adımlarla ilerliyoruz.

ergbey 89b

İhracat faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz? İhracat faaliyetleriniz üretiminizden ne kadarlık bir pay alıyor? Hangi ülkelere ihracat gerçekleştiriyorsunuz? Bu yılki hedefleriniz neler? Önümüzdeki 5 yıl içinde kendinizi nerede görüyorsunuz?

İhracat ekibimiz Asya, Avrupa, Afrika, Ortadoğu ülkeleri olarak 4 birimden oluşuyor. Çalışma arkadaşlarımız her bölgeye kendi diliyle iletişim kurarak müşterilerimizi iyi analiz edip yerinde ziyaretler yaparak müşterilerimize ürünlerimizle ilgili bilgilendirmede bulunuyor. İhracatımız, üretimimizden % 50’lik payı alıyor. 5 yıl içerisinde; daha yenilikçi, daha iyi, daha şık ürünler ile sektörde dünya lideri bir Makrowin olarak yolumuza devam etmek istiyoruz.

2021 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahsedebilir misiniz? Kısa ve uzun vadeli planlarınıza ilişkin bilgi alabilir miyiz?

Hedeflerimizin ve planlarımızı bir sınırı yok. Kısa vadede var olan müşteri zincirimizi, yeni sistemlerimizde tanıştırıp, daha da genişletip artırmak istiyoruz. Uzun vadede ise kaliteli ürünlerimizin tasarımlarını daha da geliştirip, yeni çıkardığımız birçok sistem ile Avrupa’da ve Amerika’da önemli oyunculardan biri olmak ve bu işleyişin sürekliliğini sağlamak istiyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Öncelikle bu söyleşi için Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine çok teşekkür ediyorum. Ülkemizde şu an alüminyum sektöründe var olmak çok zorlu olsa da çalışmalarımıza, üretimimize, hizmetimize devam edeceğiz. Gelecek senelerde firmalarımızın konumlarını yükselterek, ülkemize döviz girdisi sağlayacağına inanıyoruz.

Ergbey Companies Group aims for World Leadership in 5 Years with Makrowin Brand It has acquired

We interviewed with Sinan GÜLOĞLU, the Authorized Person of Ergbey Companies Group, in which we discussed on what they brought in the sector with the 3 companies having been operating within their corporation in terms of “quick delivery of quality products”, which was their red line, and the current point they reached in their export operations, and we underlined their goals, which included aiming for world leadership by way of expanding the range of their products upon acquiring the Makrowin brand.

ergbey 89c

Powered by OrdaSoft!