REHAU, 2022’de Türkiye’deki Yetkili Bayi Ağını Genişletecek

REHAU Pencere ve Kapı Sistemleri Teknik Müdürü Faruk YILDIZ ile Türkiye çapında 100 yetkili üretici bayi sayısı ile Türkiye’nin her noktasına pencere çözümlerini ulaştıran REHAU’nun faaliyetleri ve yeni dönemde gerçekleştirecekleri hedefleri hakkında bilgi edindiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

rehau 1

Öncelikle REHAU hakkında bize bilgi verir misiniz?

REHAU ülkemizde 1989 yılında faaliyet göstermeye başladı. O günden bu yana yetkili üretici ve yetkili tali bayileri vasıtasıyla tüm Türkiye’de ve Türkiye üzerinden kardeş ülkelerimiz Türki Cumhuriyetleri’nde satış yapıyor. Genel merkezimiz İstanbul’da bulunuyor. İstanbul Tuzla’da bulunan 4 bin metrekaresi kapalı, 3 bin metrekaresi açık olan lojistik merkezimiz, Akdeniz, Ege ve İç Anadolu bölge temsilciliklerimiz ile müşterilerimizi memnun etmek için çalışıyoruz. Her ne kadar pencere birimine yönelik üretim olmasa da REHAU’nun Bilecik/Osmaneli’nde yaklaşık 250 kişinin çalıştığı, beyaz eşya ve otomotiv sektörlerine yönelik üretim yaptığı bir fabrikası da bulunuyor.

Kısaca ürünlerinizden bahsedebilir misiniz?

Ülkemizde REHAU daha çok pencere tarafı ile biliniyor. Ancak REHAU 5 kıtada, dünyanın 150’den fazla ülkesinde yaklaşık 20.000 çalışan ile otomotiv, beyaz eşya, tesisat, yerden ısıtma, mobilya ve pencere birimlerinde polimer bazlı çözümler üzerine uzmanlaşmış bir işletmedir. REHAU birçok üst segment otomotiv markasına çeşitli parçalar üretirken, dünyanın sayılı beyaz eşya üreticilerine yönelik ürünleri geliştirmektedir.  Ayrıca hem Türkiye’de hem de dünyanın birçok ülkesindeki futbol statlarının çim altı yerden ısıtma çözümü REHAU tarafından gerçekleştirilmiştir.

Pazar payınız nedir? Kaç bayiniz ile müşterilerinize ulaşıyorsunuz?

REHAU pencere çözümleri olarak Türkiye’nin, halen faaliyette olan, ithal profil sağlayıcısı en eski işletmesiyiz. Türkiye U-PVC pazarında yaklaşık %70’lik bir pazar hakimiyeti ile en çok bilinen ve lojistik altyapısı en güçlü olan yabancı markayız. Bu açıdan baktığınızda REHAU sürdürülebilir müşteri memnuniyeti ilkesine sıkı sıkıya bağlı bir işletmedir. 2021 yılının 2. çeyrek sonu itibariyle Türkiye’de yaklaşık 100 yetkili üretici bayimiz var. Ayrıca bölge yöneticilerimiz henüz olmadığımız illere periyodik ziyaretler gerçekleştirerek hem bayi ağımızın geliştirilmesi için çalışmalar yapıyorlar hem de REHAU markasının bilinirliği artırılması için faaliyetler yürütüyorlar. Bugün itibariyle, Tekirdağ’dan Rize’ye, Bartın’dan Gaziantep’e, Muğla’dan Hakkâri’ye kadar uzanan geniş bir yelpazede, Türkiye’de REHAU pencere çözümlerine ulaşamayacağınız bir ilçe dahi yok diyebiliriz.

Bayilerinizi, iş ortaklarınızı seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Bayilik verilmesi noktasında çok hassas davranıyoruz. Bünyemize katmak istediğimiz işletmeleri, deyim yerindeyse, ince eleyip sık dokuyoruz. Çünkü bu karşılıklı ticaretin uzun soluklu olması bizim birinci önceliğimiz durumunda. 2021 yılında da ülke genelinde stratejik anlamda birkaç nokta atışı yaptık diyebilirim. Bu yeni bayilikler ile hem marka bilinirliğimizin hem de satış hacmimizin artmasını diliyoruz. Önümüzdeki dönemde de yine yetkili bayilerimizin bulunmadığı şehirlerde bayilikler vermeyi hedefliyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. REHAU’nun felsefesine ve temsil ettiği değerlere kıymet veren, REHAU markasını layıkıyla temsil eden iş ortaklarımız bizim için çok önemli bir yere sahipler.

Hangi ülkelere ihracat yapıyorsunuz?

Her coğrafya ihtiyacına göre özel profil sistemlerine sahip firma olarak, farklı coğrafya özelindeki taleplere cevap verecek sistemleri bayilerimize sunarak bu süreçte kendilerine destek oluyoruz. Bu bağlamda bayilerimiz ihracata yönelik yeni pazarlar oluşturmaya başladı.  Süreç içerisinde öncelikle merkez Avrupa olmak üzere Ortadoğu ve Amerika’dan yeni taleplerin oluştuğunu gözlemliyoruz.

Isı tasarrufu artık her yapı malzemesinin gündeminde olan bir konu. Ürünlerinizin enerji tasarrufunun sağlanmasında potansiyeli nedir?

REHAU için enerji tasarrufu en öncelikli konular arasında yer alıyor. Özellikle bir ürünü geliştirirken, ardından da üretirken sağlıklı bir gelecek için ekolojik ve ekonomik kalıcı katkıların olup olmadığı da bizim dikkat ettiğimiz konuların başında yer alıyor. Ürünlerimizin ortak özelliği enerji verimliliğine odaklanmış olmaları. Çünkü pencere, yapıdaki bir boşluğu herhangi bir şekilde kapatan bir ürün değildir. Pencere, bir yapıdaki toplam enerji kayıplarının yaklaşık %35’ini kapsar. Yani bir başka deyişle, doğru ürün ile binanızdaki toplam enerji kayıplardan yaklaşık %35 kadar enerji tasarrufu sağlarsınız. REHAU dünyasında bu yaklaşım hem son kullanıcı açısından hem doğal kaynakların korunması bakımından hem de ülke ekonomisi açısından hayati öneme sahiptir. Dolayısıyla üzerinde çalıştığımız aday ürünlerimizde de önceliğimiz yine enerji verimliliği ve doğal kaynakların korunması olacaktır.

rehau 2

Ayrıca şu noktanın da altını çizmek isterim ki bu önceliklerimiz REHAU’yu yapı, otomotiv ve endüstri alanında polimer bazlı çözümlerin lider sistem ve servis tedarikçisi haline getirdi.     

Bunların yanı sıra bizim önem verdiğimiz bir diğer unsur da AR-GE. REHAU gücünü Ar-Ge’ye verdiği değerden alıyor. Bu vizyonumuz ile ürünlerimizi sürekli araştıran ve araştırdıklarını süzgecinden geçen fikirlerden oluşturuyoruz. Bunların dışında satış sonrasındaki servis ve hizmet kalitesi de REHAU’yu rakiplerinden ayıran önemli bir etkendir.

Yapının, dış çevreyle olan ilişkisini kesen kapı ve pencerenin en önemli işlevlerinden biri dışarıdaki sesin önlemesi. Ürünlerinizin bu konudaki duyarlılığı nedir?

REHAU geniş ürün yelpazesi içinde GENEO X ve SYNEGO serileri öncülüğünde üstün yalıtım değerleri ihtiyacına cevap verebilmektedir. Üç kademe conta yapısına sahip bu sistemler özellikle üstün ısı yalıtımına ilave olarak üst düzey ses yalıtım değerlerine sahiptir. Rakamsal değerler ile açıklayacak olursak, RAU-FIPRO X malzemeden üretilen GENEO sistemi sesi 47 dB seviyesinde düşürerek sessiz bir ortam sunar. SYNEGO sistemi ile sesi 44 dB seviyesinde düşürebilmektedir.

2021 yılı nasıl geçiyor? Bize bu sene gerçekleştirdiğiniz çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz?

Öncelikle şu noktanın altını çizmek isterim ki REHAU olarak pandemi sürecinin bir an önce son bulmasını ve sürecin getirdiği tüm zorlukların bir dengeye oturmasını diliyoruz. Değişmekte olan pazar koşullarına uyum sağlayacak yeni çözümler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Özellikle Almanya’daki Ar-Ge merkezimizde dünyanın her noktasından gelen geri bildirimler değerlendirilerek, ihtiyaca yönelik gerçek anlamda inovatif çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmaların odak noktası, en özet haliyle pencere sistemlerinin teknoloji ile buluşması üzerinde olduğunu söylemeliyim.

2022 yılına ilişkin beklentilerinizi öğrenebilir miyiz?

Ekonomimizin lokomotiflerinden biri olan inşaat sektörümüzün hem yurtiçinde hem de yurtdışında daha yapılacak çok işi var. 2022 yılında bayi ağımızı özellikle henüz yetkili bir bayimiz ile olmadığımız illere yatırım yaparak genişleteceğiz ve neredeyse 30 yıldır müşterilerimizin bize duydukları güvenin karşılığını vermeye devam edeceğiz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine çok teşekkür ederiz.

REHAU is to expand Its Network of Authorized Dealers in Turkey in 2022

We interviewed with Faruk YILDIZ, Technical Manager of REHAU Window & Door Systems, on the activities of REHAU, which delivers its window solutions to each and every corner of Turkey, thanks to its network of 100 authorized dealers Turkey-wide, as well as on the goals they aim to achieve in the new period.

rehau 3

Powered by OrdaSoft!