Şişecam, 3 Kategoride “İhracat Şampiyonu” Oldu

Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam; Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen 2019 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’nde “Düzcam”, “Cam Ev Eşyası” ve “Cam Ambalaj” kategorilerinde 1’incilik ödülü alarak 3 kategoride “İhracat Şampiyonu” oldu.

 

 

 

sisecam 1

Cam sanayinin yanı sıra soda ve krom bileşiklerini kapsayan kimyasallar alanında küresel bir oyuncu olan Şişecam, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından gerçekleştirilen 2019 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’nde “Düzcam”, “Cam Ev Eşyası” ve “Cam Ambalaj” kategorilerinde 1’incilik ödülüne layık görüldü. Ticaret Bakanı Ruhsar PEKCAN, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail GÜLLE ve ÇCSİB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem ÇENESİZ’in katılımlarıyla bu yıl online olarak gerçekleştirilen ödül törenine, 3 kategoride “İhracat Şampiyonu”olan Şişecam’ı temsilen Şişecam Kurumsal Yönetim ve Uyum Koordinatörü Başak ÖGE katıldı.

Dünya Lideri Konumunda

Bugün düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncu olan Şişecam; otomotiv, maden, enerji ve geri dönüşüm iş kollarında da öncü bir rol üstleniyor. Dünyada cam ev eşyasında en büyük 3, cam ambalaj ve düzcamda ise en büyük 5 üretici arasından yer alan Şişecam, dünyanın en büyük 8’inci soda üreticisi olmasının yanı sıra krom kimyasallarında dünya lideri konumuna sahip bulunuyor.

Uluslararası Satışların Payı Yüzde 63 Seviyesini Geçti

Yatırımlara ve büyümeye devam ettiği 2019 yılında Şişecam; 5,1 milyon ton cam, 2,4 milyon ton soda külü ve 3,9 milyon ton endüstriyel hammadde üretimi gerçekleştirdi. Bu dönemde satış gelirleri yüzde 16 oranında artışla 18 milyar TL’yi aşan Şişecam; Türkiye’den gerçekleştirdiği 788 milyon dolar tutarındaki ihracatla birlikte toplamda 2 milyar dolar seviyesinde uluslararası satışa imza attı.2019 yılında Şişecam’ın konsolide satışları içindeki Türkiye’den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların payı yüzde 63 seviyesinin üzerine çıktı. Bu dönemde satışların bölgesel dağılımı ise yüzde 76 Avrupa, yüzde 13 Asya-Okyanusya, yüzde 6 Afrika-Ortadoğu ve yüzde 5 Amerika olarak gerçekleşti.

Şişecam 85 yıllık deneyimi, 22 bin çalışanı, dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla uluslararası ölçekte bir şirket olarak, dünya pazarlarında ülkemizi temsil etmenin haklı gururunu yaşıyor. Şişecam sürdürülebilir değer yaratan büyüme stratejisi doğrultusunda ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle yoluna devam ediyor.

Şişecam Became the “Export Champion” in 3 Categories     

Şişecam, one of the most established organizations of Turkey, won the 1st prize in the “Flat Glass”, “Glassware” and “Glass Packaging” categories at the 2019 Export Champions Award Ceremony organized by the Cement, Glass, Ceramic and Soil Products Exporters Association, and became the “Export Champion” in 3 categories.

Powered by OrdaSoft!