Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü’nden GEBKİM OSB Ziyareti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir BÜYÜKAKIN ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ, Türkiye’nin ilk kimya ihtisas OSB’si konumunu yeni yatırımlarla daha da güçlendiren GEBKİM Kimya İhtisas OSB’yi ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Kocaeli’ne değer katacak yeni projeler için işbirliği imkânları konuşuldu.

 

 

gebkim 01

Türkiye’nin ilk kimya ihtisas OSB’si konumunu yeni yatırımlarla daha da güçlendiren GEBKİM Kimya İhtisas OSB, Kocaeli ekonomisine sağladığı katma değer yanında eğitim projelerine verdiği destek ile farklılaşıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir BÜYÜKAKIN ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ’nün GEBKİM ziyaretinde kendilerine, GEBKİM Kimya İhtisas OSB ve GEBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim ARACI ile GEBKİM yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. GEBKİM Kimya İhtisas OSB’de faaliyet gösteren firmalar, yürütülen çalışmalar ve yeni yatırımlar hakkında bilgiler aldılar. Birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından heyet, GEBKİM OSB’den dünyanın pek çok ülkesine gerçekleştirdiği ihracat ve üstlendiği önemli projelerle öne çıkan Polin Su Parkları üretim tesisini gezdi. GEBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi de olan Polin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış PAKİŞ, eğlence parkları sektörüne yönelik olarak sundukları hizmetler,     Ar-Ge çalışmaları ve faaliyetlerini anlattı.

GEBKİM Vakfı, Eğitim Projelerine Liderlik Ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir BÜYÜKAKIN ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ, daha sonra GEBKİM Vakfı tarafından Kocaeli’ne kazandırılan GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ettiler. GEBKİM Vakfı Başkanı Vefa İbrahim ARACI, eğitime özel önem verdiklerini ve kimya sektörüne örnek bir okul kazandırmanın gururunu taşıdıklarını vurguladı. Okul hakkında bilgiler aktaran GEBKİM MTAL Müdürü Hakan ÇELİK ise yürütülen projeler ve hedeflerden bahsetti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir BÜYÜKAKIN ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ, GEBKİM MTAL’den övgüyle söz ettiler ve beğenilerini dile getirdiler.

Avrupa’nın En İyi Mesleki Eğitim Veren Okulları Arasına Girmeyi Hedefliyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, ziyareti sırasında “Burada bir başarı hikayesi yazılmış” dediği GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, mesleki eğitime getirdiği yenilikçi vizyon, bünyesinde yer alan Uygulama ve Pilot Üretim Tesisi, 12 adet kimya ve endüstriyel otomasyon laboratuvarlarının yanında öğrencilerine sunduğu imkanlar, mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik projeleri ile Kocaeli’nin en çok tercih edilen okulları arasında sıralanıyor. GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfı tarafından desteklenen GEBKİM MTAL, hedefini sadece Türkiye değil Avrupa’nın en iyi mesleki eğitim veren okulları arasına girmek olarak belirlemiş durumda. GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfı aynı zamanda Dilovası’nda 120 çocuğun eğitim göreceği GEBKİM Anaokulu’nun inşasına da devam ediyor.

 

gebkim 01b

Doç. Dr. Tahir BÜYÜKAKIN: “Kocaeli’nden Özel Bir Proje Çıkacağına İnanıyorum”

Ziyaret sırasında yapılan görüşmelerde; GEBKİM Kimya İhtisas OSB, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliği ile ortak projelerin hayata geçirilmesi önemli gündem başlıklarından birini oluşturdu. Kocaeli halkının yararına birlikte yapılabilecek projeler konusunda GEBKİM, GEBKİM OSB firmaları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi temsilcilerinin katılacağı bir çalıştay-arama toplantısı yapılmasına karar verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir BÜYÜKAKIN, GEBKİM’den Kocaeli’ne özel bir proje çıkacağına inandığını belirtti.

GEBKİM Kimya İhtisas OSB ile Kocaeli Üniversitesi arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik hedefler de ziyaret sırasında dile getirildi. GEBKİM OSB Yönetimi ve GEBKİM firmaları, gerek üniversite-sanayi işbirliğinin ileriye taşınması gerekse mesleki gelişime katkı sağlamak amacıyla Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine tüm imkânlarını seferber edecek.

Vefa İbrahim ARACI: “GEBKİM, Kocaeli’nin Sanayi Ekosistemine Değer Katıyor”

GEBKİM Kimya İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim ARACI, GEBKİM’in katma değerli üretim, ihracat, istihdam, Ar-Ge yatırımları ve inovatif ürünlerle Kocaeli’nin sanayi ekosistemine değer kattığını belirterek, “GEBKİM OSB’deki gelecek vizyonumuz, hedeflerimiz, firmaların dinamik yapısı ve inovatif ürünlerle farklılaşmaya verdikleri önem bizleri yeni hedeflere ulaşma konusunda cesaretlendiriyor. Kocaeli halkına ve ülkemize yeni projeler kazandırmak her zaman gündemimizde. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Tahir BÜYÜKAKIN ve Sayın Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ’nün ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduk. Bu sayede sanayi, belediye ve üniversite işbirliği ile projeler geliştirme konusunda fikir alışverişinde bulunma imkânı doğdu. Ayrıca üniversitemizle iletişimimizin daha da güçleneceği bir döneme giriyoruz. Firmalarımız sadece sanayi kollarında değil diğer tüm bölümlerde mesleki gelişim konusunda seferber olacaklar. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

Kocaeli Metropolitan Mayor And Kocaeli University Rector Paid Visit To GEBKİM OSB (Organized Industrial Zone)

Kocaeli Metropolitan Mayor, Assoc. Prof. Dr Tahir BÜYÜKAKIN, and Kocaeli University Rector, Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ visited GEBKİM Specialized Chemistry OSB, having intensified its status of being Turkey’s first specialized chemistry OSB, thanks to its new investments. Collaboration opportunities for new projects to add value in Kocaeli were discussed in the course of the visit.

Powered by OrdaSoft!