Tüyap Fuarcılık Grubu, 2020’nin Son Çeyreğinde 15 Bini Aşan Profesyoneli Fuarlarında Buluşturdu

Pandemi nedeniyle zor günler geçiren fuarcılık sektörü, tüm paydaşlarıyla toparlanma sürecine girdi. 2020’de, kısıtların sona erdiği eylül ayı itibariyle fuarlarını düzenlemeye başlayan Tüyap Fuarcılık Grubu, yılın son 3 ayında 15 binden fazla profesyoneli fuarlarında ağırladı.

 

 

 

tuyap 86a

Fuarcılık sektörünün 2020 yılını değerlendiren Tüyap Yönetim Kurulu Üyesi ve Stratejik Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Zeynep ÜNAL ÖZTOP, fuarcılıkta işlerin hızlı toparlandığı ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyledi. Zeynep ÜNAL ÖZTOP, “Dünya Fuarcılık Örgütü’nün araştırmasına göre fuarcılıkta toparlanma Uzakdoğu’dan, ilk olarak Çin’den başladı. Ardından Rusya ve oradan da bize gelen bir normalleşme dalgası görüyoruz. Fuarcılıkta kapılarını hızlı açan ülkelerden biri de Türkiye oldu. O anlamda avantajlıydık. Tüyap olarak ekim ve kasım aylarında düzenlediğimiz fuarlara yurt dışından çok yoğun ilgi oldu. Bu da şunu gösteriyor, bu insanların iş yapmaya ihtiyacı var. İş yapacak platformu hangi ülke onlara sağlarsa, o ülkeye gidecekler” diye belirtti.

Zeynep ÜNAL ÖZTOP: “İş Yapmak İçin Türkiye’ye Geldiler”

Tüyap’ın pandemi sonrası düzenlediği 3 fuara toplamda 15 binden fazla ziyaretçi gelirken, bunların 4 bin 200’ü yabancı ziyaretçiydi. Gerçekleştirilen fuarları değerlendiren Zeynep ÜNAL ÖZTOP, “Katılımcılarımızdan aldığımız geri dönüşler çok güzel işler yapıldığı yönünde. Çok ciddi alım yapmak isteyen ziyaretçiler fuarlara geldiler. Bu da gelen insan sayısı ile normalde yapılabilecek olanın neredeyse iki katı bir ticaret hacminin yakalanmasını sağladı” dedi.

TÜYAP Fair Organization Group Got More Than 15 Thousand Professionals At Its Fairs In The Final Quarter Of 2020

Having been going through hard times due to the pandemic, the fair organization sector has entered into a recovery period. Having begun organizing its fairs in 2020 as from September, when restrictions were ceased, Tüyap Fair Organization Group hosted more than 15 thousand professionals at its fairs in the final quarter of the year.

Powered by OrdaSoft!