ASAŞ, 2021 Trend Renklerini Mimarların Beğenisine Sundu

ASAŞ Trend Renkler ‘21, ASAŞ Pazarlama, Kurumsal İletişim ve Alüminyum Tasarım Ürünleri Grup Müdürü Demet İNCİRCİ ile Arjantin ve Japon asıllı sanatçı ve tasarımcı Adam Nathaniel FURMAN’ın katılımıyla düzenlenen webinarda mimarların beğenisine sunuldu.

 

 

asas 90b

Sektörde gerçekleştirdiği ilklerle adından söz ettiren, Türkiye’nin lider sanayi kuruluşlarından ASAŞ’ın, 2021 yılının trend renkleri olarak tasarlandığı 24 renk ve deseni, ana konuşmacısı Adam Nathaniel FURMAN’ın olduğu webinar ile mimarların beğenisine sunuldu.

ASAŞ Pazarlama, Kurumsal İletişim ve Alüminyum Tasarım Ürünleri Grup Müdürü Demet İNCİRCİ’nin ürün tanıtım sunumu ile başlayan webinarda moderatörlük görevini Emre ERDOĞAN üstlendi. 24 yeni renk ve desenden oluşan ASAŞ Trend Renkler ’21 webinarı, Arjantin ve Japon asıllı sanatçı ve tasarımcı Adam Nathaniel FURMAN’ın konuşması ile devam etti. Adam Nathaniel FURMAN, renkleri özgürce kullandığı proje örneklerinden, farklı renk-materyal-doku kullanımının yapılara kazandırdığı özelliklerden bahsederek katılımcı mimarlarla profesyonel deneyimlerini ve önerilerini paylaştı. Sözlerine renk kullanımının yansımalarından bahsederek devam eden Adam Nathaniel FURMAN, “Yapılardaki estetik kaygılar ve kullanılan renkler bir şehrin kimliğini ve kültürünü yansıtıyor. Tarihi yapılardaki işçilik estetiğini, artık günümüz teknolojisi ile üretilen sıra dışı materyaller karşılayabiliyor. Standart renklerin aksine cesur ve vurucu renklerin kullanımı geleceğe imza niteliği taşıyor” dedi.

Adam Nathaniel FURMAN, daha önce Londra’da King’s Croos’da sergilenen, tamamı Türk firmalarının ürettiği seramiklerinden oluşan kapsamlı bir enstalasyona imza atmıştı. Seramiklerle yapılan 4 kapının sergiye açıldığı bu çalışma, renklerin göz alıcılığını ortaya koymuştu. İznik’te üretilen seramiklere hayranlığını belirten sanatçı, böyle nadir güzelliğe sahip materyallerle tekrar çalışmak istediğini belirtti.

Ferahlığın ve Sadeliğin Ön Plana Çıktığı Yelpaze

Günümüz mimarisinde sıkça tercih edilen konsept renklerin yanı sıra, geometrik, dinamik ve prizmatik çizgili desenlerin yer aldığı seçenekler, yapılarda hareketli bir tasarıma imkân sunuyor. ASAŞ Trend Renkler ’21, mimari yapılarda sıradanlığı bozarken ferahlığın ve sadeliğin ön plana çıkacağı bir yelpazeye sahip. Göze hitap eden geniş renk seçeneklerinin yanı sıra soft touch ve dokulu yüzeye sahip renk ve desen alternatifleri, mimari yapılara sıradan görünümün aksine benzerlerinden ayrışan bir görünüm kazandırmayı amaçlıyor.

Minimalist ve Doğal Dokunuşlar

Seri, modern tasarım trendine; minimalist ve doğal dokunuşlar yapmak isteyen mimarlar için de alternatifler sunuyor. Şehrin durmak bilmeyen yaşamının ortasında göze çarpan yapılar için tasarlanan renk ve desenler, birbiriyle harmoni içerisinde kombinlenebilir olmasıyla da öne çıkıyor. Hareketli desenlerle istenildiği şekilde eşleşebilen nude renk seçenekleri ise mimarlar için farklı kullanım alternatifleri sağlıyor. Endüstriyel konseptin güçlü yansımasını veren bakır patine seçeneği, oksitlenmiş bakırın estetik görüntüsünü yaşam alanlarına taşıyor. Yalınlığın yansıması olan doğal beton görüntüsüne sahip paneller ise modern ve minimalist tasarımların odağında yer alıyor.

Tasarımda Farklılık Arayan Mimarlara…

Kartelada yer alan prizmatik renkler, mimariye farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Durağan yapıların gün ışığı ve görüş alanının açısı ile farklı renklere bürünmesini sağlayan paneller, yapılara dinamizm katmakta iddialı. 2021’in belirleyici yapılarının imzası olacak ASAŞ Trend Renkler’21, tasarımlarında farklılık arayan mimarların tercihi olacak.

ASAŞ Offered 2021 Trend Colors to Architects

ASAŞ Trend Colors ‘21 was presented to architects in the webinar organized with the participation of ASAŞ Marketing, Corporate Communications and Aluminum Design Products Group Manager Demet İNCİRCİ and Argentine and Japanese artist and designer Adam Nathaniel FURMAN.

 

Powered by OrdaSoft!