İhracatı Rekora Taşıyan ‘Metalik Yıldızlar’ Ödüllerini Aldı

Geçtiğimiz yılı yüzde 49,5’lik artış ve 12,4 milyar dolarlık rekor bir ihracat ile tamamlayan demir ve demir dışı metaller sektörünün lider kuruluşu İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), başarılı ihracatçılarını düzenlenen törenle ödüllendirdi. ‘İhracatın Metalik Yıldızları’nda toplam 71 firmaya ödül verildi.

 

 

 

iddmib 3a

Türkiye geçtiğimiz yılı 225 milyar dolarlık rekor bir ihracatla tamamlarken, demir ve demir dışı metaller sektörü 12,4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi ve genel ihracattan yüzde 5,5’lik pay aldı. İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) de sektörün bu başarısına katkı sağlayan ‘İhracatın Metalik Yıldızları’nı düzenlenen törenle ödüllendirdi. 

Toplamda 71 firma 27 kategoride ödüle layık görüldü. Ayrıca sektörü temsil eden 26 derneğe de teşekkür plaketleri takdim edildi. Ödül töreninde Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna TURAGAY, Türkiye’nin ihracatta cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail GÜLLE Türkiye’nin ihracat hedefinin 300 milyar dolar olduğunu vurgularken, İDDMİB Başkanı Tahsin ÖZTİRYAKİ 2022 yılında da geçtiğimiz yıla benzer bir artışın sinyallerini aldıklarını belirtti.

Aluminum Sector’s Success of achieving $ 1.7 Billion of Exports in the First 5 Months of the Year

Having spoken at the ‘Meeting of the Aluminum Sector’, organized by İstanbul Union of Ferrous and Non-Ferrous Metals Exporters (İDDMİB) with the participation of Economist Assoc. Prof. Dr. Evren BOLGÜN, İDDMİB Chairman Tahsin ÖZTİRYAKİ said that, the sector achieved $ 1.7 billion of exports with an increase by 51% in the first 5 months of 2021

 

Powered by OrdaSoft!