Pimapen Dünya Çevre Günü’nde “Şehri Sessize Al” Projesi ile Gürültü Kirliliğine Dikkat Çekti

Pimapen, 2021 yılında gürültü kirliliğinin insan sağlığı üzerindeki etkilerine dikkat çekmek üzere hayata geçirdiği ‘’Şehri Sessize Al’’ projesinin kapsamını genişletmeye devam ediyor. Dünya Çevre Günü’nden hareketle Müze Gazhane’de kurduğu Ses Tecrübe Odası’nda katılımcılarla birlikte “Şimdi Sessizlik Lütfen” dedi.

 

 

pimapen 95a

Özellikle büyük şehirlerde yoğun trafik, süren inşaatlar, turizm faaliyetleri nedeniyle yoğun gürültü kirliliği yaşanıyor. Pimapen,’’Şehri Sessize Al’’ projesi kapsamında “En son ne zaman sessizliği deneyimledik?” sorusundan yola çıkarak anlamlı bir etkinlikte yer aldı. Müze Gazhane’de gerçekleştirilen “Şimdi Sessizlik Lütfen” etkinliğine katılanlar, farkındalık yaratan bir deneyime ortak oldu.

Seyfettin ASLAN: “Rahatsız Edici Sesler Stres Hormonunu Tetikliyor”

Etkinlik kapsamında Müze Gazhane’de kurulan Ses Tecrübe Odası’nda katılımcılara farklı sesler dinletildi ve bu seslerin katılımcılar üzerindeki etkileri incelendi.  Pencereye adını veren bir marka olarak yaptıkları çalışmayla çevre kirliliğine dikkat çekmek istediklerini vurgulayan Pimapen Marka Satış Direktörü Seyfettin ASLAN, “Müze Gazhane’de kurduğumuz Ses Tecrübe Odası’nda, ses yalıtımlı bir ortam yarattık ve ziyaretçileri hem sessizlikle hem de farklı seslerle buluşturduk. Gürültünün insan üzerindeki etkilerini yakından inceledik. Bu etkinliği Cerrahpaşa’nın uzman odyologların ve başarılı iç mimarların profesyonel bakış açıları ile geliştirdik. Uzmanlardan, deneyimin katılımcılar için daha sağlıklı ilerlemesi ve yalıtımlı odanın en verimli şekilde kullanılması konusunda destek aldık. Katılımcılara kulağa hoş gelen ya da onları rahatsız eden farklı tonda sesler dinlettik. Seslerin katılımcıyı ne kadar uyardığını ve stres hormonunu ne kadar tetiklediğini görmek için göz bebeklerinin büyüklüğünü ölçtük. Rahatsız edici seslerle stres altında kalan göz bebeklerinin büyüdüğünü gözlemledik. Etkinliğin sonunda katılımcılara sorular sorarak, deneyimin onlarda yarattığı farkındalığı anlatmalarını istedik” dedi.

Seyfettin ASLAN: “Farkındalık Yaratmaya Devam Edeceğiz”

Katılımcılardan önemli geri bildirimler aldıklarının da altını çizen Seyfettin ASLAN, “Günlük yaşamda farkına varmıyoruz ama seslerin duygu durumumuz üzerinde büyük etkileri var. Katılımcılara verdiğimiz gözlükler ile seslerin katılımcıları ne kadar uyardığını gözlemleme şansımız oldu. Etkinlik sonunda katılımcılardan aldığımız geri bildirimler de bizim için çok önemliydi. Her gün maruz kaldığımız halde fark etmediğimiz ve bizi hem fizyolojik hem psikolojik olarak etkileyen gürültünün çok önemli bir çevre problemi olduğunu gösterme hedefimizin başarıya ulaşmasından gururluyuz. Gürültünün insan sağlığına ve çevreye verdiği zararlara dikkat çekerek, korunma yolları konusunda kullanıcıları bilgilendirmek amacıyla hayata geçirdiğimiz “Şehri Sessize Al” projesini farklı deneyimler eşliğinde toplumla bir araya getirmeye devam edeceğiz” diye belirtti.

Pimapen Draws Attention to Noise Pollution with the “Mute the City” Project on World Environment Day

Pimapen continues to expand the scope of the “Mute the City” project, which it launched in 2021 in order to draw attention to the effects of noise pollution on human health. Departing from the World Environment Day, it said “Silence Now, Please” with the participants in the Sound Experience Room that he established in Museum Gazhane.

pimapen 95b

Powered by OrdaSoft!