cuneyt yalcinkayaCephe Sistemlerinde Kullanılan Profillerde Yapılan Kertmeler

Teknolojinin gelişmesinin, her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de özgün formlar oluşturmayı çok kolay hale getirdiği herkes tarafından bilinen bir durum. Hayal edilen form, alanında uzman tasarımcılar tarafından mimariye döküldükten ve onaylandıktan sonra işin mühendislik ve yerinde uygulanabilirlik basamağı öne çıkmaktadır.

 

Özellikle yüksek prestijli binalarda tasarlanan kabuk sistemler çoğunlukla kendine özgü sistemlerdir ve uygulama alanı da kendine has yöntemleri barındırmaktadır.

Cephe sistemlerinde kabuğu taşıyan alüminyum, çelik gibi profiller döşeme üstünden, altından ya da döşeme önünden bağlanmaktadır. Bu durumda, profil bazen bağlandığı alanda sistemin başka bir figürü ile çakışabilir ya da görünmesi istenmeyen bir detayın kullanılan profilin önünde ya da arkasında gizlenmesi istenebilir. Örneğin, döşeme üstüne yapılacak olan profil taşıyıcı sistemin bulunduğu bölgeden su tahliye kanalı geçiyor olabilir, ya da topuk betonu benzeri bir uygulama olabilir. Taşıyıcı sistem ve mimari uygulama detayı çakıştığı durumlarda, bazen taşıyıcı sistem üzerinden değişikliğe gidilebilir. Bu değişikliklerden biri, taşıyıcı sistem profilinde kertme yapmak yani engel olan detay genişliği/uzunluğu kadar profili kesmek biçmektir.

 karakalem 2

Taşıyıcı profilde yapılan kertmeler profilin atalet momenti, mukavemet momenti gibi değerlerini kertme bölgesinde düşürür. Bu durum profildeki sehim miktarını artıracak, bölgesel olarak da profil taşıma kapasitesini düşürecektir. Statik model-analiz esnasında kertmenin derinliğine/uzunluğuna bağlı olarak ön analizde bu durum göz ardı edilebildiği gibi, güvenli tarafta kalabilmek adına kertme kesitini baz alarak profili kertme kesiti boyunca tasarlayabiliriz. Her iki versiyonda optimum verimden uzakta kalmaktadır.

*Kertme göz ardı edildiği durumda, taşıyıcıda oluşan sehim ve talep/kapasite oranı düşük, kertmenin olduğu bölge ise olduğundan daha mukavim bir şekilde sonuçlara yansıyacaktır. Bu durum gerçekte olduğundan farklı olduğu için kertme bölgesine gelecek yük kertme, bölgesindeki reel sınır değerleri aştığında olumsuz vakalar meydana gelebilir.

**Güvenli tarafta kalabilmek adına kertme kesitini esas referans alıp, modelleme ve analiz ona göre yapıldığı takdirde ise ortaya çıkan sehim ve talep/kapasite oranı daha fazla çıkacaktır. Ortaya çıkan hesaplama sonuçları, istenilen gerçek sınır şartların altında kalır. Fakat hesap sınır şartlarını aşar. Profil seçimlerinde hesap sonuçları dikkate alınacağı için gerçekte olduğundan daha mukavim bir profil seçimi yapılır. Bu yöntem, olması gerekenden daha kalın profil kullanmaya sebep olacağı için ekstra maliyete yol açar.

Sonuç olarak, cephe sistemlerinde kullanılan profillerde yapılacak ufak değişiklikler sistem analizi esnasında gerçekte olduğu gibi tasarlanmalı ve hesabı ona göre yapılmalıdır. Kertme olan bölgeyi ayrı profil geriye kalan profili ayrı şekilde tasarlayıp analiz yapmak çok daha güvenli, ekonomik ve gerçeğe yakın olacaktır.

Cephe sistemlerinin statik hesaplarına dair yazılarımız gelecek sayılarda devam edecektir. Önerileriniz ve talepleriniz olursa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine iletebilirsiniz.

Powered by OrdaSoft!