Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

esat erdurakPencere Sektöründe 50. Yıl

1970 yılında 12 yaşımda başladım alüminyumdan pencere yapmak işine, Türkiye’de bu senelerde tanıdı alüminyumdan pencere yapılmasını, ustam da olan ağabeylerim 3 çeşit profilden oluşan, İSRAİL serisi olduğunu söyledikleri profilleri küçük atölyemize getirdikleri gün 50 yıllık serüvenin ilk günü imiş.

 

Bugün 2020 yılı İki oğlum ve iki yeğenim ile birlikte Ersaş A.Ş. olarak yine pencere işi yapıyorum.

50 yıllık meslek yaşantımı olanlar ve olmayanlar olarak iki esasta değerlendiriyorum.

Olanların başında yukarıda da değindiğim gibi 1970 Yılında İstanbul’un üçte biri kadar olan İSRAİL den gelen İSRAİL serisi ile başladığım mesleğim de İsrail başta olmak üzere dünyanın ¾’ü ne Ersaş olarak yüzde yüz Türk Malı sistemler ihraç ediyoruz. Bu sistemlerden biri PAL Sistemdir, bu sistem dünyada bugüne kadar yapılamamış PVC ile Alüminyum birleşimi Kompozit bir sistem, bunun bütün test sertifikaları Alman PFB Rosenheim Üniversitesi, yurtiçi Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nden alındı, bu ürün başta Avrupa olmak üzere birçok dünya ülkesinde büyük takdir ve talep gördü ihraç ediyoruz.

Olmayan ise ülkemizde hala ve ısrarla yabancı sistemler daha fazla talep görüyor ve satılıyor. Hem de büyük kamu projelerinin neredeyse tamamında yabancı sistemler kullanılıyor ve Türkiye sadece sistem ve isim hakkı olarak dışarıya büyük paralar ödüyor.

Bu konuda şahsım için diğer olumlu durum; aynı meslekteki iki oğlumu aşağıdaki sorumluluk ile yetiştirdiğime inanıyorum.

  1. Başka milletlere özenen, özendiğinin kölesidir.

  2. Milleti adına yaşamayan üretmeyen hiçtir.

  3. Hayvanlar geçimi, insanlar şahsiyeti için yaşar.

  4. Ekonomi, doğayı insana yararlama düzenidir.

  5. Ağaca yaslanma çürür, insana yaslanma ölür. Kendine yaslan.

    Ve şimdi 4-7 Mart 2020 tarihleri arasında Tüyap’ta gerçekleşecek olan Avrasya Pencere Fuarı’nda bütün Dünyada PVC sektöründe devrim olacak MonoBlock uPVC ismini verdiğimiz PVC pencere sisteminin sunumunu yapacağız. Aşağıda PÜKAD sitesinden yaptığım alıntı da bu sektörün ülke ekonomisindeki payının ne kadar büyük olduğunu anlatmak içindir ve Türkiye’de olduğu gibi bütün dünyada konut pencerelerinin de %94’ü PVC’dir.

     

    Konut üretiminde pencerelerin yaklaşık %94’ü PVC, %5’i Aluminyum, %1’i ise ahşap ve sair malzemelerdendir. 2016 yılında 31,7 milyon m2 PVC pencere üretilmiştir. Bu pencereler eski/yeni ve konut ve konut dışı olmak üzere ve tipik konuta indirgenmiş olarak 1,760 milyon konut için üretilmiştir. Bu pencereler için 55 milyon m² düz cam kullanılmıştır. Kanatların açılıp kapanması için 13,5 milyon adet ispanyolet kullanılmıştır; bunların yaklaşık yarısı tek açılım, yarısı da çift açılımdır. PVC profil sektörünü ilgilendiren bir diğer rakam da şudur: 2016 yılında 432.000 ton PVC profil üretilmiş, bunun 290.000 tonu iç piyasada pencereye dönüşmüş, kalanı ihraç edilmiştir. İthal profiller iç pazarda yaklaşık %3 bir pay elde etmektedir.

     

    Win&ARTProje ve ALU&Art Dergileriniz aracılığı ile mesleğimin 50. yılında 2019/17926 nolu patent ve 2019/08204 nolu tasarım tescilli buluşumu PVC Profil üreticisi milli firmalarımızla görüşüp paylaşmaya hazır olduğumu belirtmek isterim. 

 

 

ersas 81a