Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

2m grup“Çözüme Açılan Pencere”niz 2M Grup

“Çözüme Açılan Pencere” sloganı ile yıllardır sektörü ile ilgili her türlü detay konusunda çözüm üretmeyi ilke edinen 2M Grup yetkilisi Murat SÜRÜCÜ ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

 

2m grup 81a

Röportajımıza başlarken bizlere kendinizden ve sektöre verdiğiniz hizmetlerden bahseder misiniz?

1998 yılında girmiş olduğum kapı ve pencere sektöründe 22 yıllık sektör tecrübesine sahibim. 2M Grup çatısı altında bu yılların bana ve ekibime katmış olduğu tecrübeler ile sektörümüzde sürekli meydana gelen yeni gelişmeleri de yakından takip ederek yolumuza emin adımlarla devam etmekteyiz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını zamanında ve en iyi hizmet bileşenleri ile karşılayabilmek için yüksek kaliteli ürünleri Türkiye pazarına çözüm odaklı bir anlayışla sunmak en önemli misyonumuzdur.

Firmanızın faaliyetleri ve sektöre sunduğu hizmetler hakkında bilgi verir misiniz?

Firmamız 20 yılı aşkın sektör tecrübesi ve deneyimli kadrosu ile Kapı ve Pencere sektöründe hizmet vermektedir. “Çözüme açılan pencere” sloganı ile yıllardır sektörü ile ilgili her türlü detay konusunda çözüm üretmeyi ve bu çözümleri doğru bir şekilde üretebilmek ve yeni gelişmelere ayak uydurabilmek adına kendini sürekli geliştirmeyi ilke edinmiştir. Kapı ve pencere mekanizmaları denildiğinde akla gelebilecek tüm detaylarda çözüm olabilmek adına konusunda lider ve kaliteden ödün vermeyen çeşitli Alman markaları ile işbirliği yapmakta ve ülkemizde bu çözümlere ulaşılabilirliği sağlamaktadır. Ahşap, PVC ve Aluminyum kapı ve pencere mekanizmaları konusunda hizmet vermekte olmasının yanı sıra 2019 yılı başında yeni bir projeye yeşil ışık yakmıştır. Bu proje kapsamında ahşap pencere üreten her ölçekten firmanın cam ve boya haricinde ihtiyaç duyabileceği tüm gereksinimlerini Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği mevcut ve yeni markaları ile karşılamaktadır. Siegenia , Hanno, Vito, Hoppe, KFV, Gutmann, Münchinger, Caldwell, Woelm, Schlegel, Trelleborg çözüm ortaklarımız olup bazıları ile distribütörlük bazında , bazılar ile ise bayilik bazında hizmet vermekteyiz.

2019 yılını sektörümüz açısından değerlendirir misiniz?

Ne yazık ki 2019 yılı sadece sektörümüz için değil tüm ülkemiz için çok parlak bir yıl olmadı. Tüm sektörleri olduğu gibi inşaat sektörünü ve bu sektöre hizmet eden tüm oluşumları da oldukça olumsuz etkiledi. 2018 yılının 3. çeyreğinde başlayan ve 2019 yılında da devam eden ekonomik sorunların yanı sıra hem devlet hem de özel sektör tarafından yapılan inşaat çalışmaları 2012 yılından itibaren fazla hız kazanmış ve gereğinden çok büyüme yaşanmıştır. Bugün inşaat sektöründe yaşanan konut fazlalığı ve devlet tarafından önümüzdeki dönemde yeni bir iş olmaması da bunu açıklamaktadır. Aslında baktığımızda 2010 ve 2020 yılları arasında yapılması gereken işleri 2017 -2018 yılarında bitirdik. Bugün herkesin bahsettiği yeni işlerin üretilmemesinin büyük nedenlerinden biride budur. Sektörümüz ve ülkemiz adına tüm bu olumsuzlukların bir an önce son bulmasını temenni ediyorum.

2m grup 81b

2020 yılını hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

2019 yılında yaşanan kriz ortamına rağmen firmamız adına hem risk alarak hem de umut ederek yeni proje ve girişimlere adım attık. Bahsetmiş olduğum ahşap projemizin yanı sıra 2020 yılı başı itibariyle yıllardır bayiliğini yapmakta olduğumuz Siegenia firması ile kapı ve pencere donanımları konusunda ve 2019 yılı başından beri işbirliği yapmakta olduğumuz Hanno firması ile kapı ve pencere montaj yalıtım bantları konusunda distribütörlük anlaşmaları imzalayarak iş birlikteliklerimize yeni bir boyut kazandırdık. Bünyemize kattığımız diğer markalarımızla da birlikte 2020 yılında müşterilerimize çok daha kapsamlı bir şekilde hizmet vermeyi ve tüm gereksinimlerini eksiksiz olarak karşılayabilmeyi hedefliyoruz. Yıllardır süregelen ve asla tamamlanmayacak olan gelişimimizi 2020 yılında da sektörümüz ile ilgili her türlü platformda yer almaya gayret ederek her geçen gün daha da arttırmayı planlıyoruz. 2020 yılından en önemli beklentimiz önce ülkemiz sonra sektörümüz ve daha sonrada firmamız adına 2019 yılının aksine güzel gelişmeler yaşanmasıdır.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Sektörümüzde yıllardır var olan Win&ARTProje – ALU&Art Dergileriniz ile her türlü platformda sektöre destek verdiğiniz ve bizlere vakit ayırdığınız için ben teşekkür ederim. Bugüne kadar edinmiş olduğumuz bilgi ve tecrübeler doğrultusunda bundan sonrada sektörümüze en iyi şekilde hizmet etmeye ve elimizden geldiğince bize ulaşan tüm detaylara çözüm olmaya devam edeceğiz.

Your “Window to Solution” 2M Group

We had a conversation with 2M Group official Murat SÜRÜCÜ, who has adopted the principle of producing solutions for all kinds of details about the sector for years with the slogan of “Window to Solution”.

 

2m grup 81c

2m grup 81d