Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

Process Alüminyum’dan Müşterilerine Hızlı ve Avantajlı Çözümler

“Üretimde verimliliği esas alıyoruz. Bu sayede enerji ve emek tasarrufu sağlayıp bunu müşterimize fiyat avantajına dönüştürüyoruz. İkinci rekabet avantajımız hızlılık. Güçlü stok yapımız sayesinde müşteriye siparişini en kısa sürede ulaştırmak, gerçekçi bir rekabet avantajıdır” diyen Process Alüminyum Genel Müdürü Osman BULUT ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

 

 

process 82a

Röportajımıza başlarken sizi tanıyabilir miyiz?

Firmamıza ve sektörümüze verdiğiniz değerli çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederek başlamak isterim. İsmim Osman BULUT, Process Alüminyum Ltd. Şti. Genel Müdür olarak görev yapmaktayım.

Üretimini/bayiliğini yaptığınız ürünler ve markalar ile ilgili bilgi verir misiniz?

Kapı pencere sektöründe alüminyum ve plastikten mamul ürünlerin imalatını yapmaktayız. Panjurmen markalı menfez üretimi, prosin markalı sineklik aksesuarları, düz ve pileli sineklik sistemleri, sineklik sistemlerine ait tül grupları, cam balkon sistemlerinde tek cam, ısıcam katlanır ve sürme cam balkon sistemleri, bu sistemlere ait plastik aksesuarlar ve alüminyum profillerin üretimini yapmaktayız.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

Üretimde verimliliği esas alıyoruz. Bu sayede enerji ve emek tasarrufu sağlayıp bunu müşterimize fiyat avantajına dönüştürüyoruz. İkinci rekabet avantajımız hızlılık. Güçlü stok yapımız sayesinde müşteriye siparişini en kısa sürede ulaştırmak, gerçekçi bir rekabet avantajıdır.

İhracat noktalarınızdan ve hedeflerinizden bahseder misiniz?

Balkan ülkeleri, Kuzey Afrika, Körfez ülkeleri ihracat bölgelerimiz diyebilirim. İhracat hedeflerimizi üretim hedeflerimizden ayrı tutmuyoruz. Önümüzdeki zamanlarda yapacağımız yeni yatırımlarla katma değeri yüksek endüstriyel ürünlerin üretimini yaparak ihracat rotamızı ona göre belirleyeceğiz.

Katıldığınız İstanbul Avrasya Pencere Fuarı’nı değerlendirir misiniz?

Katıldığımız Avrasya Pencere Fuarı Corona virüs sebebiyle beklentilerimizi karşılamadı. Fuara girmeden önce iptal edilmesini bekliyorduk açıkçası. Ancak her şeye rağmen yeni ürünlerimizi sınırlı olarak tanıtma imkanı bulduk diyebilirim.

Fuarda sergilediğiniz ürünler ve yenilikleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Fuarda yeni ürün olarak sürme sistem cam balkon sistemlerini sergiledik. Bu grupta ısıcamlı ve 8 mm tek camlı sistemi özgün bir tasarımla müşterilerimize sunduk. Yine sineklik sistemlerinde içten montajlı pilise sinekliğin tanıtımını yaptık.

2020 yılı içinde yurtiçinde ve yurtdışında katılım sağlayacağınız fuarlar nelerdir?

2020 yılı için daha öncesinde planladığımız iki farklı ülkede fuar rezervasyonumuz malum pandemi sebebiyle iptal oldu. Onun için herhangi bir fuara katılmıyoruz.

2019 yılını markanız ve sektörümüz açısından değerlendirir misiniz?

Markamız açısından büyüdüğümüz, yeni ürünler ürettiğimiz çok verimli bir yıl oldu. Bizim özelde üretim gruplarımız nihai tüketiciye yönelik ürünler olduğu için piyasa şartlarından olumsuz olarak çok etkilenmedik. Ancak sektör olarak özellikle faizlerin yükselmesiyle inşaat sektörünün içine düştüğü kriz yılın ilk yarısında firmaları olumsuz etkiledi ancak yılın ikinci yarısında sektör toparlanmaya girdi.

2020 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

2020 yılının ilk üç ayı beklentilerimizin ötesinde bir iş potansiyeliyle karşılaştık açıkçası. Nisan ayı ile birlikte dünyayı kuşatmış olan pandemi hedef ve beklentilerimizde güncelleme yapmamızı zorunlu kıldı. Süreci yakından izleyip daha kısa vadeli planlarla bu yılı geçireceğiz. Haziran ayı itibariyle normalleşmenin başlayacağını düşünüyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Win&ARTProje / ALU&Art Dergileri ekibinize ilginizden dolayı teşekkür ederim.

Fast and Advantageous Solutions from Process Aluminum to Its Customers Fast and Advantageous Solutions from Process Aluminum to Its Customers

We interviewed with Osman BULUT, General Manager of Process Aluminum, who stated as follows: “We take efficiency as the basis of our production. We thereby not only save on energy and labor, but also turn this into price advantage for our customers. Speed is the second competitive advantage of ours. It is a realistic competitive advantage to deliver to the customers their orders as soon as possible, thanks to our strong stock structure”.

process 82b