Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

wingarWingar A.Ş, Yurt Dışında Üretim Tesisi Kuracak

Wingar A.Ş. Fabrika Müdürü Altan Akın AKDEMİR ile şirketin kuruluş aşamasından bugünlere uzanan süreci, faaliyet alanlarını ve 2021 hedeflerini konuştuk.

 

 

 

wingar a

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

2018 yılında sektöre adım attık. Öncelikle faaliyetimize yurtdışı pazar araştırması ile başladık. Araştırmamız sırasında; Sırbistan, Kosova, Bosna Hersek, Makedonya, Bulgaristan, Romanya gibi balkan ülkeleri ile İngiltere ve Almanya’yı nokta nokta gezerek, o bölgelerin şehir ve iş kültürü hakkında detaylı bilgiler elde ettik. Bu seyahatler hem oradaki işleyişi, hem de iş ahlaklarını görmek açısından çok verimli oldu. Şu anda bile o ülkelerdeki kişilerle görüşmelerimiz ve ticaretimiz devam ediyor. Böylece 2 yıl gibi kısa bir sürede geniş bir iş ortağı kitlesi yakaladık. 

Firmanızın yapılanması ve faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?

Wingar A.Ş. olarak 3 ortaklı bir aile şirketiyiz. Ben ve babam Mahmut Akdemir, 20 yıl boyunca sürdürdüğümüz müteahhitlik işlerinden edindiğimiz tecrübe ile sektöre yatırım yapmaya karar verdik. Sektöründe lider firmalarda bölge sorumlusu olarak uzun yıllar görev alan şirketimizin diğer ortağı Ersan Çağlar ile gücümüzü birleştirdik. Birbirine yakın olan sektörlerdeki bilgi birikimlerimizle 2018 yılında Wingar A.Ş. şirketimizi kurduk. 

Sektöre sunduğunuz ürün gruplarınızdan bahseder misiniz?

PVC kapı ve pencere sistemleri, alüminyum ürünler, inovatif kış bahçeleri ve cam balkonlar, sineklik, çelik kapı ve panel kapı grupları ürün yelpazemizde yer alıyor.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

İnşaat ve PVC sektöründen gelen köklü tecrübe ve bilgi birikimimiz sayesinde müşterilerimizin ile empati kurarak, onların hangi ürünü, hangi fiyat üzerinden, nasıl bir hizmetle satın almak isteyeceklerini çok iyi biliyoruz. Şu an itibariyle ürün satışı yapan konumundayken, zamanında ürünü alan konumunda olduğumuz için rekabet etmek ve başarmak için nelerin gerekli olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu bize sektörde ciddi bir avantaj yaratıyor.

Bayiliğini gerçekleştirdiğiniz markalar hakkında bilgi verir misiniz?

1 Temmuz itibariyle Fıratpen üreticibayisi olarak hizmet vermeye başladık.

2020 yılını firmanız ve sektörümüz açısından değerlendirir misiniz?

Aslında 2020 yılından önce, 2019 yılına bakmak lazım. Çünkü 2019 yılı, küresel dalgalanmaların Türkiye ekonomisinde de hissedildiği bir yıl oldu. Daha önceki yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar, bir sonraki yılda yerini hareketliliğe bırakmış, piyasalar büyüme endeksinde olmuştu. Ancak 2019’da yaşadığımız sıkıntılı dönem, 2020’de virüsün baş göstermesiyle daha da zorlu bir sürece girdi. Bizim gibi mevsimsel avantaja sahip sektörlerin iş yapacağı aylar bellidir. Ancak virüs sürecinde hem dünyada hem de ülkemizde yaşanan can kayıplarıyla her ülke kendi içine kapandı. Ticari faaliyetler durdu. Bizim gibi mevsime bağlı sektörlerin tam iş yapacağı zamanda, dünyayı etkisi altına alan virüs sürecinin sektörümüzün tüm paydaşlarını derinden etkilediğini düşünüyorum.

 

wingar b

2021 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

2021 yılı için öncelikle yurtiçi piyasada üretim kapasitemizi artırmayı hedefliyoruz. Üretimde kalitemizi koruyup, çalışan sayımızı arttırarak ülkenin istihdamına bir nebze de olsa destek vermeyi sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Ürünlerimizi hem iç pazarda hem de dış pazarda daha da yaygınlaştırmak için uzman çalışanların rol aldığı, ciddi bir pazarlama ekibi kurmayı planlıyoruz. Uzun vadede ise yurtdışındaki iş ortaklarımız ve danışmanlık aldığımız firmalarla görüşmelerimizi sıklaştırarak, balkan ülkelerinin yer aldığı coğrafyada ya da İngiltere de bir üretim tesisi kurmayı hedefliyoruz. 

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Öncelikle zaman ayırıp bizi ziyaret ettiğiniz için size ve Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri Ekibine teşekkür ederiz. Bugüne kadar titizlikle ve hassasiyetle yaklaştığımız işimizde bundan sonra da aynı yaklaşımla ilerleyeceğiz. Kalite çıtasını her geçen gün yükselten yeni ürünlerimiz ve kaliteli hizmet anlayışımızla çalışmalarımızı soluksuz sürdüreceğiz. Daha kısa sürede üretim gerçekleştirmek ve tedarikçilerimize teslim etmek de bu çalışmalarımız kapsamında olacak.

Wingar A.Ş will establish a production facility abroad

We talked with Wingar A.Ş Factory Manager Mr. Altan Akın AKDEMİR about the period from the foundation of the company to the present day, their fields of activity and 2021 targets.