Şehitlerimiz tekrar

EDİTORYAL

Kemal Bey resim 20212023 Değerlendirmeleri ile 2024’e Bakış

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

imza

Albert Genau, Evlerde Tambalkon Devrini Başlattı

“Her yıl en az iki yeni ürün” mottosu ile cambalkon üretiminde lider bir yaklaşıma sahip olan Albert Genau, yeni ürünü ‘Tambalkon’u, “Cambalkon Değil, Tambalkon” sloganı ile satışa sundu. Albert Genau Yönetim Kurulu Başkanı Adil IŞILDAK ile yeni ürünleri üzerine röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

albert genau sf82a

Tambalkon nedir?

Mevcut cambalkon sistemlerimize ilaveten yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğümüz Ar- Ge çalışmalarımızın sonucunda tam otomatik çalışma prensibine sahip olan yeni, patentli sistemimizi “Tambalkon” adıyla dünyada ilk kez geçtiğimiz mart ayında düzenlenen Uluslararası Pencere Fuarı’nda pazara sunduk. Cam balkon sisteminden farklı olarak Tambalkon; tam otomatik, tam temizlenebilir, uzaktan kumandalı, iOS veya Android uygulama ile cep telefonundan da kontrol edilebilen yüzde 100 silinebilir bir camlama sistemidir. 

Tam temizlenebilir ne anlama geliyor?

Standart dikey hareketli camlama sistemleri, balkonun içinde temizlenemez. Ancak burada özellikle orta panelin temizliği önemli. Temizlik için farklı metodlar uygulanıyor. Tambalkonda ise cam panellerin silinebilme metodu Albert Genau patenti altında. Temizlik için dışarı sarkmaya, merdivene çıkmaya, camın arasına girmeye gerek yok. Albert Genau patentli “Silinebilir Hareketli Cam Panel Sistemi” ile Tambalkon paneller kolaylıkla içeri doğru açılır ve tamamı yüzde 100 temizlenebilir. Kısaca, panelleri temizlik moduna getirdikten sonra sistemi, rahat ama en önemlisi, güvenli şekilde temizleyebiliyorsunuz.

 albert genau sf82b

Tambalkon’un diğer dikey hareketli cam sistemlerinden farkı nedir?

Tüm Albert Genau sistemlerinde olduğu gibi, dikey hareketli sistemleri de biz bir platform üzerinde tasarladık. Bu sayede bayilerimiz de stok tutma ve takip konusunda da avantaj yaşıyor. Sadece 24 profil ile tek camlı, ısıcam’Iı, yukarıda toplanır gibi birbirinden farklı 9 sistem üretebiliyorsunuz. Yaklaşık 2 yıldır süren Ar- Ge çalışmalarımızın sonucunda önce Vertifilex ve onun versiyonlarını, geçtiğimiz mart ayında da Tambalkon’un lansmanını yaptık. Tambalkon, diğer dikey hareketli cam sistemlerinden farklı olarak yüzde 100 temizlenebilir ve emniyet mekanizmaları güçlendirilmiş, patentli, test sertifikalı bir camlama sistemidir. Tambalkon’da kullandığımız Albert Genau markalı motoru İtalya’da ürettiriyor ve 5 yıl garanti ile sunuyoruz. 

Balkon dışında nerelere uygulanır?

Tambalkon, L ve U tipi balkonların dışında, açılı balkonların düz kısımlarında diğer Albert Genau cam sistemlerine entegre olarak veya yerden yüksekte ve temizlenme ihtiyacı hissedilen her mekânda rahatlıkla uygulanabiliyor. 

Albert Genau ürünlerinin test sertifikalı olduğunu biliyoruz, Tambalkon’un da test sertifikası var mı?

Diğer ürünlerimizde olduğu gibi Tambalkon’da test sertifikasına sahip. Tambalkon ile Uluslararası Akredite Test Ensitüsü tarafından yapılan testlerden en yüksek sınıflarda sonuçlar elde etmeyi başardık. 

Tambalkon’un yalıtım düzeyi hakkında bilgi verir misiniz?

Hava, rüzgâr, yağmur yalıtımı konularında uluslararası test sertifikalarına sahip olan ürünümüzde, ısıcam’lı cam paneller kullandık. Bu sayede tek camlı cambalkon sistemlerine göre 5 kata varan ısı yalıtımına ulaşılabildik. Ayrıca isteğe bağlı güneş kontrollü camlar sayesinde de iklim etkisi azaltılabiliyor. Albert Genau patentli su tahliye kanallı yağmurluk profili sayesinde yağmur suyunun dışarı aktarımını sağlıyoruz.

 

albert genau sf82c

Bu sistemlerin elektrikle çalıştığını biliyoruz, ya elektrik kesilirse?

Tambalkon’un sahip olduğu tam otomatik giyotin cam sistemi sayesinde, güç kaynağı (UPS) entegrasyonu ile elektrik kesintilerinde de sistemi istediğiniz gibi çalıştırabilirsiniz. 

Uzaktan kumanda veya cep telefonu ile yönetiliyorsa, akıllı ev sistemlerine adapte edilebilir mi?

Tambalkon sistemini, akıllı ev sistemlerine entegre edebilir veya evinizdeki wi-fi bağlantısı üzerinden mobil uygulaması sayesinde evde olmaksızın kontrol edebilirsiniz. 

Başka ne gibi özellikleri var?

Tambalkon’da bir başka patentli yenilik de el/parmak sıkışmasını engelleyen hareketli trabzan. Bu sistem, cam panellerin açılısı sırasında, olası el/parmak sıkışma problemlerini önlüyor. Diğer bir özellik ise SafeGuard adını verdiğimiz sağlam bağlantı sistemi ile zincir-panel, panel-panel bağlantısında maksimum güvenlik sağlıyoruz. Her bir panelde 8’er vida bağlantısı ile panel bağlantı güvenliğini en yüksek seviyeye çıkarabiliyoruz.  

 

albert genau sf82d

Sizce, Tambalkon yapı sektörüne ne gibi yenilikler katacak?

Hepimizin bildiği gibi daire satın alırken, mutfak ferahlığı, ankastre seçimleri, banyo armatürleri gibi etmenler, kararı etkileyen unsurların başında geliyor. Ancak, salgının olduğu bu dönemde Tambalkon, mimar ve müteahhitler ile daire sahiplerine farklı bir pencere açmaya başladı bile. Balkonların yeniden gündeme geldiği için olsa gerek balkon konforu da daha çok önem kazanmaya ve aranmaya başladı. Tambalkon aranan bu konforu fazlasıyla karşılıyor. Bundan sonrası için yeni bir konut veya yaşam alanı tasarlarken de proje sahiplerinin seçimlerinin bu yönde değişiklik göstereceğini düşünüyorum.   

Tambalkon’un satışı başladı mı? Talep nasıl bir seyir izliyor?

Tambalkon’u, şu an 200’ün üzerinde bayimizin bulunduğu Türkiye’nin yanı sıra, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, yurtdışında aynı anda 60 ülkede pazara sunduk. Aslında biz sistemlerimizde öngörülerimizi kullanarak ve beklentilerin üzerinde ihtiyaç oluşturabilecek tasarımlar sunuyoruz. Fakat şu an yurtiçinde ve yurtdışında Tambalkon’a gösterilen talep, bizim beklentilerimizin de üzerinde oldu. Dolayısıyla çok iyi sonuçlar alıyoruz. 

Albert Genau Has Opened The Era Of Vertiflex All-Clean In The Houses

Displaying a leader’s approach in glass-balcony production with its motto of “at least two products a year”, Albert Genau has put its new product, ‘Vertiflex All-Clean’ on the market with the slogan, “Not Glass-Balcony, But Vertiflex All-Clean”. We interviewed with Albert Geneau’s Board Chairman, Adil IŞILDAK, regarding their new products.