İTO, İş Dünyasının Önerilerini Bakanların Gündemine Taşıyor

İş dünyasının beklenti ve önerilerini bakanlıkların gündemine taşıyarak çözümü için çalışan İTO Yönetimi, bu kez İçişleri Bakanı Ali YERLİKAYA, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan BAYRAKTAR ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK’ı ziyaret etti.

 

 

 

ito 85a

İstanbul Ticaret Odası, 750 bin üyesinin yaşadığı sorunların çözümü için girişimlerini sürdürüyor. Oda’nın, bu kapsamda ağustos ayında başladığı Ankara temaslarının ilk durağı Ticaret Bakanlığı olmuştu. Heyet, Bakan Ömer BOLAT ile görüşerek sektörel sorunları, talepleri ve çözüm önerilerini paylaşmıştı. İTO heyeti, bu ziyaretin ardından Adalet Bakanı Yılmaz TUNÇ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat IŞIKHAN ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan KURTULMUŞ ile de görüşmüştü. İTO heyeti, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir URALOĞLU ile Beylerbeyi Sahil Güvenlik Genel Müdürlüğü’nde bir araya gelerek, kentin ulaşım sorunu başta olmak üzere birçok talep ve öneriyi iletmişti.

İTO Başkanı Şekib AVDAGİÇ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, bu kez İçişleri Bakanı Ali YERLİKAYA, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK’ı ziyaret etti. İTO heyeti, söz konusu ziyaretlerde İstanbul iş dünyasının sektörel önerilerini iletme fırsatı buldu. İTO heyetinde, Yönetim Kurulu Başkanı Şekib AVDAGİÇ’in yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet DEVELİOĞLU ve Ahmet ÖZER, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yakup KÖÇ, Yönetim Kurulu Üyesi Giyasettin EYYÜPKOCA ve Genel Sekreter Prof. Dr. Nihat ALAYOĞLU da yer aldı.

İTO heyeti, söz konusu ziyaretlerde İstanbul iş dünyasının talep, görüş ve önerilerini ilgili bakanların gündemine getirdi. 81 Meslek Komitesi’nin toplantılarından süzülen konuları konsolide ederek rapor haline getiren İTO, bunları icra makamlarına sunarak sonuçlanmasını sağlıyor.

İTO heyeti, Ankara temasları çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar ÇAM ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürü Sinan AKSU’yu da ziyaret ederek, devam eden çalışmalarla projeleri değerlendirme imkanı buldu.

ito 85b

ito 85c