Senegal İle Ticaret Hacmi Hedef Sektörlerle Artacak

İTO, bu kez Senegal Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İbrahima LO, Senegal Dakar Ticaret Başkanı Abdoulaye SOW, Saint Louis Şehri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Cheikh Mohamadou SOURANG ve Türkiye Senegal eski Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet KAVAS ile beraberindeki heyeti ağırladı.

 

 

 

 

ito senegal

Farklı ülkelerden heyetlerin ziyaret ettiği İTO, bu kez Senegal Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İbrahima LO, Senegal Dakar Ticaret Başkanı Abdoulaye SOW, Saint Louis Şehri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Cheikh Mohamadou SOURANG ve Türkiye Senegal eski Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet KAVAS ile beraberindeki heyeti ağırladı. İTO Başkan Yardımcısı Mehmet DEVELİOĞLU tarafından karşılanan heyetle yapılan toplantıda, yatırım teşvikleri, emtia piyasası, hedef sektörler, teknoloji transferi ve gıda sektöründeki gelişmeler ele alındı.

İTO Başkan Yardımcısı DEVELİOĞLU, iki ülke ticaretinin son 3 yılda yüzde 100 arttığını, ancak potansiyelin bunun çok üzerinde bulunduğunu söyledi. Türkiye’nin gıda, sanayi, tekstil ve teknoloji alanlarında gözde ihracatçı olduğunu belirten DEVELİOĞLU, şöyle devam etti: “Senegal’e ihracatımız 2020’de 361 milyon dolar, 2021’de 529 milyon dolar, 2022’de 706 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu yıl ise ihracatımızın 740 milyon dolar olması öngörülüyor. En çok ihraç ettiğimiz ürünler; demir çelik ürünleri başta olmak üzere makarna, ayçiçek yağı, mobilya ve aksesuarları. Bu sektörlerde ortaklıklarımızı daha da artırarak, dengeli bir ticaret oluşturabiliriz. Çünkü 2022’de Senegal’den 18 milyon dolarlık ürün ithal ettik.”

Senegal heyeti de fiziki görüşmelerin ticari işbirliklerini artırdığını belirterek, tıbbi cihazlar, sağlık ürünleri ve gıdanın öncelikli sektörleri arasında olduğunu dile getirdi.