Orta Doğu’nun En Büyük Yapı Fuarı The Big 5 Show - Dubai’de163 Türk Firma Gövde Gösterisi Yapacak

Orta Doğu İnşaat Piyasasına Damgasını Vuran The Big 5 Show – Dubai, 12 – 15 Eylül 2021’de 41. Kez Dünya İnşaat Sektörünü Bir Araya Getirmeye Hazırlanıyor.

Bu yıl, The Big5 Show Fuarındaki 163 Türk firması ile Türk Milli Katılımını düzenlemeye hazırlanan EXPOTİM, bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu net 5.000 m2 üstündeki Türk Milli Katılımı ile her sene sürdürdüğü artış, içinde bulunduğumuz pandemi sürecine rağmen bu sene de firmaların yüksek katılımıyla devam etmektedir.

Expo 2020’nin de katkısıyla yüksek bütçe değerlerine sahip kentsel gelişim projelerinin yapılmakta olduğu Körfez bölgesi inşaat piyasasını kendi çatısı altında toplayacak olan The Big5 Show, her yıl olduğu gibi bu yıl da küresel çapta iş yapan uluslararası yapı şirketlerinin üst düzey satın almacı ve karar vericilerinden oluşan bir ziyaretçi kitlesini ağırlamaya hazırlanıyor. Expo 2020’nin Dubai’de gerçekleşecek olması, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) gerçekleştirdiği inşaat projelerine hız vermiş ve sadece Expo 2020 için yaklaşık 13 milyar $’lık bir bütçe ayrılmıştır.

The Big5 Show Fuarının Milli Katılım Organizatörü EXPOTİM Uluslararası Fuar Organizasyonları A.Ş’den, Genel Müdür Çağatay ERŞAHİN yaptığı açıklamada; “Bir çok farklı inşaat sektörünü bir araya getiren, eş zamanlı olarak düzenlenecek olan The Big5 Show – Middle East Stone Show – MEC&Heavy – Urban Design Show Fuarlarında,  hem Türk milli katılımı ile getireceğimiz ihracatçı firma sayımızı, hem de fuarın Türkiye içinde pazarlama ve tanıtımı ile bilinirliğini arttırmış olmasından dolayı, yıllar içerisinde bu organizasyondaki yukarı doğru giden çizgimizi bu yıl da devam ettireceğiz” dedi.

Ayrıca The Big5 Show ile eş zamanlı düzenlenecek olan diğer fuarlar için; “Ulaştığı başarılı katılımcı ve ziyaretçi rakamları sayesinde farklı bir etkinlik olarak organize edilme kararı alınan mermer ve taş fuarı olan Middle East Stone Show, İş Makineleri ve Beton fuarı olan Middle East Concrete&Heavy,  kent ve şehircilik üzerine uzmanlaşan Urban Design & Landscaping Show fuarlarında bir çok alt sektör alıcısı The Big5 Show fuarında bir araya gelme fırsatı bulacaktır. Geçen sene pandemi sebebiyle ertelenen fuara ilgi ciddi manada arttı ve Türkiye’den kendi sektörlerinde Pazar lideri konumunda bulunan birçok firma fuara katılım kararı aldı. Gelişen siyasi ilişkilerin de fuara katılan firmalarımızın başarılarını ciddi manada artıracağına inanıyoruz.” diye ekledi.

Körfez ülkelerinin en önemli fuar alanlarının başında gelen Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen bu dev organizasyonda 2019 yılında 61 farklı ülkeden 2.507 katılımcı yer alırken, fuarı 66.701 kişi ziyaret etmiştir. Ziyaretçiler sektör hakkında bilgilerini arttırmanın yanı sıra deneyimlerini paylaşma ve yeni bağlantılar kurma imkânı bulmuşlardır.

Fuarda yapı, yapı malzemeleri, inşaat, panel, mermer, kauçuk ürünler, hazır beton elemanları, prefabrik ve ısıtma soğutma-havalandırma gibi yapı sektörünün tüm alanlarındaki ürünleriyle dikkat çeken Türk firmaları ziyaretçilerden büyük ilgi görmekle birlikte, ülke pazarına girme konusunda kurdukları bağlantılar ve arttırdıkları tecrübeleri ile kendilerine büyük avantaj sağlamaktadır.