thebig5The Big 5 Show Dubai Fuarı’na 165 Türk Firma Çıkartma Yaptı

Ortadoğu bölgesinin en büyük fuarı olan The Big 5 Show Dubai, 165 Türk firmasının gövde gösterisine sahne oldu. Türkiye, fuarın en yüksek katılım sağlayan 2’nci ülkesi olarak fuarda dikkatleri üzerine çekti.

 

 

 

the big 5 a

Ortadoğu yapı sektörünü tek bir çatı altında toplayan ve bulunduğu bölgenin en büyük fuarı olan The Big 5 Show Dubai, 12-15 Eylül tarihlerinde dünyanın dört bir yanından gelen sektör profesyonellerini, uzmanları ve uluslararası firma yetkililerini 41’inci kez bir araya getirdi. 50 farklı ülke ve 20 farklı milli katılımın gerçekleştiği fuara 1.200’den fazla firma katılım sağladı. Türkiye bu yıl 165 firma ile en yüksek sayıda katılım sağlayan 2’nci ülke olarak fuarda gövde gösterisinde bulundu. Katılımcılar ve ziyaretçiler, inşaat sektöründeki en son yenilikleri ve pazarın büyümesini hızlandıracak küresel trendleri keşfetme fırsatını yakaladı.

İkili Görüşmeler Karşılık Buldu

12 Eylül’de fuarın açılışını gerçekleştiren Şeyh Mansoor bin Mohammed bin RASHİD AL MAKTOU, 2021'in küresel inşaat endüstrisini birbirine bağlayan tek canlı yüz yüze etkinliği olan The Big 5 Show Dubai’ye katılan Türk firmaları ziyaret etti. Şeyh Mansoor’un Dubai Turizm ve Ticaret Pazarlama Departmanı Genel Müdürü Helal Saeed AL MARRİ ile birlikte Türk firmalarını ziyaret ederek yetkililerle görüşmesi ve ürünler hakkında detaylı bilgi alması, Türkiye Dubai arasında son dönemde gerçekleşen ikili görüşmelerle siyasi ilişkilerde ciddi bir ilerleme kat edildiğini net bir şekilde gösterdi.

the big 5 b

Türk Yapı Sektörü Fuarın Gündemi Oldu

Abu Dabi Büyükelçisi Tugay TUNÇER, Ticaret Ataşeleri ve Dubai Başkonsolosu Mustafa İlker KILIÇ da fuarı ziyaret ederek, katılımcı Türk firmalarıyla bir araya geldi. Görüşmeler sırasında Türkiye yapı sektörü ve Birleşik Arap Emirlikleri ile olan ikili ticari ve siyasi ilişkiler konuşuldu.

Sektör Profesyonelleri İçin Büyük Kazanımlar Sağladı

Expotim Uluslararası Fuar Organizasyonları A.Ş Genel Müdürü Çağatay ERŞAHİN fuara ilişkin değerlendirmesinde, “165 firma ile katılım sağladığımız The Big 5 Show Dubai Fuarı çok verimli geçmiş olup şimdiden katılımcılarımızın çoğu önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan fuar için yerlerini ayırtmaya başladı. Bu yıl gerçekleşmiş olan ilk yüz yüze etkinlik olması nedeniyle, pazarda yeni ağlar kurmak isteyen veya mevcut ağlarını güçlendirmek isteyen sektör profesyonelleri için kilit bir etkinlik oldu. Uzun süre sonra gerçekleşen fuar önümüzdeki seneler için katılımcı ve ziyaretçilerine büyük umut verdi.’’

Fuar, ayrıca 150 küresel konuşmacı tarafından sektörel kritik konuları kapsayan ve ziyaretçilere dünyadaki trendlerden haberdar olmaları için eşsiz bir fırsat sunan 70'in üzerinde CPD sertifikalı oturum sundu.

165 Turkish Companies Appeared in the Big 5 Show Dubai Fair

The Big 5 Show Dubai, the largest fair in the Middle East region, was the location where 165 Turkish Companies made an appearance. Turkey was under the spotlight in the fair as the 2nd country with the highest rate of participation.