paris batimatMondial Du Bâtiment Fuarları, Düşük Karbonlu Yapı Teması ile Benzersiz Bir Buluşmaya Hazırlanıyor

Mondial du Bâtiment çatısı altındaki BATIMAT, IDÉOBAIN, INTERCLIMA Fuarları öncülüğünde başlatılan “Low Carbon Construction Tour” konferans serisi, yapı sektöründe karbon kullanımını azaltmaya yönelik çözüm arayan uluslararası ziyaretçileri bir araya getirecek.

Nisan ve temmuz aylarında 12 farklı Avrupa ve Afrika ülkesinde gerçekleşecek konferans serisinden oluşan Mondial du Bâtiment, Avrupa ve Afrika’da düşük karbonlu yapı alanında uzmanlaşan ilk 100 mimarlık ofisinin katılımını hedefleyen özel bir program sunacak.

 

 

paris batimat b

Küresel inşaat sektörü, karbon nötrlüğünün sağlanmasının ön koşulu olan binaları karbondan arındırma amacıyla yeni yapı yöntemleri geliştiriyor. Sektörün ve gelişmelerin takipçisi olan Mondial du Bâtiment Fuarları, düşük karbonlu yapı alanında öncü olma konusunda kararlılıkla ilerliyor. Konferanslar, çözümleri teşvik etmek, farklı ülkeler tarafından uygulanan proje örneklerini ön plana çıkarmak ve iyi uygulama yöntemleri konusunda fikir alışverişi yapmayı amaçlıyor.

Küresel ve Yerel Vizyonlar Paylaşılacak

BATIMAT, IDÉOBAIN, INTERCLIMA tarafından düzenlenen “Low Carbon Construction Tour” etkinliği kapsamında yerel aktörler buluşturularak, küresel ve yerel vizyonlar paylaşılacak ve fikir alışverişi için uygun ortamlar yaratılacak. 3-6 Ekim tarihleri arasında Paris’te gerçekleşecek BATIMAT, IDÉOBAIN et INTERCLIMA Fuarları’nda sunulacak çözümleri tanıtmak adına ilk aşamada nisan ve temmuz aylarında 12 farklı ülkede yerel uzmanların katılımıyla bir konferans serisi düzenlenecek. İkinci aşamada uluslararası ziyaretçiler, binaların karbon nötrlüğüne katkıda bulunan çözümlerin tanıtılacağı farklı fuarlarda ağırlanacak. Bu süreçte, daha önce BATIMAT, IDÉOBAIN, INTERCLIMA öncülüğünde düzenlenen “Low Carbon Construction Tour” etkinliği sırasında bir araya gelinen uzmanların katılımıyla bir tartışma alanı da yaratılacak.

BATIMAT’da Öne Çıkan Diğer Etkinlikler

  • Düşük karbonlu yapı konusunda uluslararası bir konferans
  • “Üretkenliğin geri kazanılması ve karbon ayak izinin iyileştirilmesi” isimli saha dışı yapı teması üzerine uluslararası bir sempozyum
  • École des Ponts (Fransa’nın en iyi teknik okullardan biri) tarafından düzenlenen, 27 farklı oturumda 27 farklı uluslararası konuşmacının yer aldığı ve dijital olarak da yayımlanacak olan konferans programı

Düşük Karbonlu Mimarlık Ofisleri 3-6 Ekim’de Paris’te Buluşacak

Mondial du Bâtiment Fuarları, Avrupa ve Afrika’nın en büyük 100 düşük karbonlu mimarlık ofislerini ve uzmanlarını 3-6 Ekim 2022 tarihleri arasında Paris’te, Porte de Versailles Sergi ve Konferans Merkezi’nde bir araya getirmeyi hedefliyor. Katılımcılara konferanslara katılacakları, karar alıcılarla tanışacakları, şantiye ve örnek binaları gezme fırsatı bulacakları eşsiz bir program sunuluyor. Fuarları www.batimat.com, www.ideobain.com, www.interclima.com adreslerinden takip edebilirsiniz.

BATIMAT, INTERCLIMA ve IDÉOBAIN Öncülüğünde “Low Carbon Construction Tour” Konferans Programı

            Tarih  Ülke / Şehir

         05/05  İtalya / Milano

         11/05  Fildişi Sahili / Abidjan

         17/05  Tunus / Tunus

         19/05  Portekiz / Lizbon

         24/05  Kamerun / Yaunde

         31/05  Senegal / Dakar

         07/06  Fas / Kasablanka

         21/06  Almanya

         16/06-23/06  İspanya

         30/06  Birleşik Krallık / Londra

         05/07  Türkiye / İstanbul

Mondial Du Bâtıment Fairs Prepare for a Unique Meeting under the Theme of Low Carbon Building

Launched under the leadership of BATIMAT, IDÉOBAIN, INTERCLIMA Fairs organized under the umbrella of Mondial du Bâtiment, the “Low Carbon Construction Tour” conference series will bring together international visitors seeking solutions to reduce carbon use in the construction industry. Consisting of a series of conferences that will take place in 12 different European and African countries in April and July, Mondial du Bâtiment will thereby present a special program aimed at the participation of the top 100 architectural offices specialized in low carbon construction in Europe and Africa.