glasstec logoGlasstec Fuarı, Küresel Cam Endüstrisini Almanya’da Buluşturacak

Almanya’nın Düsseldorf şehrinde 20-23 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Glasstec Fuarı, küresel cam endüstrisini 4 özel konferansı ve “Glass Technology Live” etkinliğinde bir araya getirecek.

 

 

 

glasstec 1Glasstec Fuarı, canlı fuar deneyimi, bilgi transferi ve en yüksek uluslararası düzeyde sektörler arası bilgi değişimine imza atacak. Fuar, “Glasstec Konferansı”, Uluslararası Mimarlık Kongresi ve “Glass Technology Live” ve inovasyon etkinliğiyle cam endüstrisinin gelişimine yön verecek. Fuarla eş zamanlı olarak düzenlenen Dekarbonizasyon İhtisas Fuarı ve “Power-to-X” Konferansı’nda cam endüstrisi ve ticaret dünyası için karbondan arındırma amaçlı birçok ürün ve danışmanlık tekliflerini sergileyecek.

Glasstec Konferansı, İklim Koruma, Kaynak Verimliliği, Kentleşme, Sürdürülebilir Katma Değer ve Refah olmak üzere 5 küresel trend başlığında, teori ve pratikten elde edilen endüstriyel bilgi birikimini birleştirecek. Ziyaretçiler cam üretimi ve cam işleme ile cam ürünleri ve uygulamaları hakkındaki en son gelişmeler ve trendlerle ilgili bilgi edinebilecek.

Glasstec Konferansı çerçevesinde, makine iletişimi konusunda VDMA tarafından sunumlar yapılacak. Konferans, EuroWindoor’un enerji verimliliği ve gün ışığının kullanımı üzerine yapacağı konuşmaların yanı sıra camın mimari ve inşaatlardaki kullanımıyla ilgili ilkeleri sunan “Glassinar” seminerleriyle zenginleşecek. Ayrıca, Almanya’nın önde gelen ticari mimarlık dergisi Detail ile Kuzey Ren-Vestfalya Mimarlar Odası işbirliğiyle ilk kez düzenlenen Uluslararası Mimarlık Kongresi de konferans programının en verimli parçasını oluşturacak.

Camın Geleceğine Projeksiyon Tutulacak

Fuarda düzenlenecek “Glass Technology Live” etkinliğinde gelecekteki cam uygulamalarına yönelik inovasyon gösterisi yapılacak. “İnnovation Show Glass Technology Live” etkinliği Darmstadt, Delft, Dortmund ve Dresden’deki 4 teknik üniversiteden oluşan üniversite ağı tarafından düzenlenecek. Öğrenciler maketleri ve yenilikçi cam yapıları ile ziyaretçileri büyüleyecek.

 

glasstec 2

Yenilenebilir Enerjiler Hakkında Bilgi Alışverişi Sağlayacak

Fuarla eş zamanlı olarak düzenlenecek Dekarbonizasyon İhtisas Fuarı ve “Power-to-X” Konferansı da cam endüstrisine iklim değişikliği, kaynakların korunması, güvenli ve verimli enerji tedariki konularında yeni bakış açıları kazandıracak. Fuar yalnızca teknolojileri ve hizmetleri sergilemekle kalmayacak, aynı zamanda kullanıcı endüstrileri ve yenilenebilir enerjiler alanındaki uzmanlar arasında bilgi alışverişi için önemli bir platform oluşturacak.

Güncel en iyi uygulama örneklerini içeren bir forum ve araştırma ile uygulamayı birleştiren bir konferans programı ihtisas fuarını tamamlayacak.

Üretimden Uygulamaya Geçiş

Uygulamalara odaklanan en son teknolojili hidrojen uzmanlığı, bu yıl fuar alanlarında sergilenecek. VDMA, 19 ve 20 Eylül tarihlerinde “Üretimden Uygulamaya: the #P2X” Konferansı’nı düzenleyecek. Alman Mühendislik Derneği tarafından ön programı yayınlanan konferansta elektroliz ve diğer hidrojen üretim süreçleri, proses endüstrilerindeki uygulamalar, güvenlik, nakliye ve lojistik ile ayrıca komple tedarik zincirlerinin ve bunlarla ilişkili durumlarının değerlendirilmesi konu başlıklarında düzenlenecek. Ek olarak, erişim kısıtlamalarının ve sosyal mesafe kurallarının ortadan kaldırılması da katılımcı ve ziyaretçilerin verimli iş birlikleri geliştirmelerini destekleyecek.