maktek lgMAKTEK Avrasya Fuarı 4 Yıl Aradan Sonra Milyar Dolarlık Rekorla Kapandı

Tüyap Fuarcılık tarafından Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliğiyle her 2 yılda bir düzenlenen MAKTEK Avrasya Fuarı, 4 yıl aradan sonra makine sektörünü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde buluşturdu.

Adeta satış rekorları kıran fuar, ekonomiye ciddi bir katkı sağladı.

 

 

maktek 97a

Ülkemizin lokomotif sektörlerinden biri olan makine endüstrisi, her yıl kendini aşarak ekonomideki gücünü korumaya devam ediyor. Sektörün önemli buluşmalarından MAKTEK Avrasya Fuarı da her yıl önemli iş bağlantılarına sahne olmasıyla sektörde adından daha da çok söz ettiriyor. Geçtiğimiz hafta 4 yıllık bir aradan sonra kapılarını açan MAKTEK Avrasya, 6 gün boyunca deyim yerindeyse sektöre can suyu oldu. “Makine yapan makinelerin fuarı” olarak da bilinen MAKTEK Avrasya, öngörüldüğü gibi 2,5 milyar dolarlık iş bağlantısının kurulmasında öncü oldu.

Ziyaretçi Sayısında %40 Artış

Tüyap Fuarcılık Grubu’nun açıkladığı verilere göre MAKTEK Avrasya, bu yıl 105’in üzerinde ülkeden ve Türkiye’nin 74 şehrinden 79.486 profesyonel ziyaretçiyi 1000’in üzerinde katılımcı firma ile buluşturdu. Ziyaretçi sayısının 2018’e göre %40 oranında arttığı gözlemlendi, ayrıca ziyaretçi ülke sayısındaki çeşitlilik de dikkat çekti.

1,2 Milyar Dolarlık Tezgah Satışı

Fuarı beklentilerinin çok üzerinde tamamladıklarını aktaran Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan ERSÖZLÜ, “Tüyap Fuarcılık Grubu olarak MAKTEK Avrasya Fuarı’nı bir kez daha başarıyla organize etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fuardan elde ettiğimiz sonuçlara göre, katılımcı firmalarımızın tamamı sergilediği tüm tezgahların satışını gerçekleştirmiş ve toplam satışları 1,2 milyar USD’nin üzerine çıkmıştır. Makine sanayi alt iş kollarındaki diğer üretici ve tedarikçilerin de bu satışları tetiklemesiyle fuarımızın 2,5 milyar doları aşan bir ticaret hacmi yaratmış olması ülke ekonomisi için son derece önemlidir. Fuarımız artık sadece Avrasya’da değil gerek ziyaretçi sayısı gerekse de katılımcı sayısı ile dünyada bir marka haline gelmiştir. Düzenlendiği her yıl rüştünü ispatlayan MAKTEK Avrasya özelinde iş birliği yaptığımız paydaşlarımız TİAD ve MİB’e teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

maktek 97b