TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi EROĞLU’nu Yeniden Oybirliğiyle Başkan Seçti

Türkiye’de mesleki üst kuruluşların temsilcisi olan TOBB bünyesinde 150 milyar liralık ekonomik büyüklüğe sahip olan Plastik, Kauçuk ve Kompozit sanayi temsilcilerinin üst kuruluşu olan; TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi, Başkanlık Divanı seçiminde tek aday olan Yavuz EROĞLU’nu, oybirliğiyle yeniden Başkanlığa seçerek güven tazeledi.

Türkiye’de Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi konusunda faaliyet gösteren birçok dernek, vakıf, federasyon, Sanayi ve Ticaret Odalarına bağlı meslek komiteleri mevcut. İşte tüm bu farklı meslek kuruluşları arasında koordinasyonu sağlamak ve mesleki sorunların çözümünde bir üst kurul olarak faaliyet göstermek amacıyla yasayla kurulan en üst temsil makamı olan TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi yoğun bir çalışma dönemi sonrası yeni dönem için Başkan ve Başkan yardımcısını seçmek üzere Ankara’da bulunan TOBB Genel Merkezi’nde toplandı. Divan seçimine tek aday olarak giren PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz EROĞLU, oybirliği TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclis Başkanlığı’na seçildi. Esnek Ambalaj Sanayicileri Derneği (FASD) Yönetim Kurulu Başkanı Fahri ÖZER ise Başkan Yardımcısı oldu.

 

pagev 82a

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan ZEYTİNOĞLU, yaptığı açılış konuşmasında TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi’nin yaptığı çalışmaları ve faaliyetleri aktardı. ZEYTİNOĞLU, bir önceki dönemde Meclis adına önemli çalışmalar yürüten Başkan Yavuz EROĞLU’na etkin ve sonuç alan çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi Başkanlığına yeniden oybirliğiyle seçilen Yavuz EROĞLU, “Plastik, Kauçuk ve Kompozit sektörlerinin birleştirici gücü olarak kurulduğumuzdan günden bu yana yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Plastik, Kauçuk, Kompozit sektörlerimiz dünyada ve Türkiye’de büyümenin ana motoru sektörler ancak bu sektörlerin ülke ekonomisi için önemini ortaya koyma noktasında çok daha fazla çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Meclisimizin üyesi bulunan tüm meslek örgütleri ve firmalarımızla bundan sonraki dönemde de sektörlerimizin sorunlarını tespit etme ve giderme noktasında çalışmalarımızı hızlandıracağız. Tüm sektör temsilcilerimiz ile güç birliği içinde bölünmeden sektörlerimizi ileriye taşıyacak hamleleri hayata geçireceğiz. Bize güvenen ve yeniden bu göreve layık gören tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

pagev 82b

Türkiye’deki tüm sanayi ve ticaret odaları ile borsaların bağlı olduğu iş dünyasının en üst örgütlenmesi olan TOBB bünyesinde hizmet veren TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi’nin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı temsilcileriyle birlikte 40 üyesi bulunuyor. PAGEV, EPS Derneği, İKMİB, Kompozit Derneği, FASD, PLASFED, SEPA, PAGDER, EVSİD, Kauçuk Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra; Abdioğulları Plastik, Adopen Plastik, Akplas Plastik, Pimtaş, Akümsan, Dizayn Plastik, Elif Plastik, Dow Aksa, Fırat Plastik, GF Hakan Plastik, Işık Plastik, Çağlayan Plastik, Köksan Plastik, Derby Kauçuk, Mete Plastik, Pilsan Plastik, Petkim Petrokimya, Plasmar Plastik, Polibak Ambalaj, Polinas Plastik, Ravago Petrokimya, Sem Plastik, Sepaş Plastik, Superfilm Ambalaj, Sümer Plastik, Akpa Kimya, Efa Kauçuk  gibi Türkiye’nin en önemli firmaları meclis çatısı altında temsil ediliyor.

TOBB (The Union of Chambers and Commodity Exchanges of Turkey) Plastic, Rubber and Composite Industry Council anonymously Re-elected EROĞLU as the President!

As the representative of professional top organizations in Turkey, TOBB Plastic, Rubber and Composite Industry Council, which is the parent company of Plastic, Rubber and Composite industry representatives, having an economic size of 150 billion liras, unanimously re-elected Yavuz EROĞLU, who was the only candidate in the election of the Presidential Council and restored trust.

 

Powered by OrdaSoft!