Şişecam Topluluğu TSE’den “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” Alan İlk Cam Üreticisi Oldu

Şişecam Topluluğu, küresel salgının başlangıcından bu yana hayata geçirdiği en üst düzeydeki önlem ve uygulamalarıyla Türk Standardları Enstitüsü’nden (TSE) “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” alan ilk cam üreticisi olarak, bir ilke daha imza attı.

 

 

 

sisecam s68 2a

Türkiye’nin en köklü sanayi kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu, sektöründe lider ve öncü olarak gerçekleştirdiği ilklere bir yenisini daha ekledi. Küresel salgının başlangıcından bu yana tüm çalışanları, iş ortakları ve müşterilerinin sağlığını korumak amacıyla en üst düzeydeki önlem ve uygulamaları hayata geçiren Şişecam, Türk Standardları Enstitüsü’nden (TSE) “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” alan ilk cam üreticisi olma başarısını gösterdi. 

Şişecam Topluluğu bünyesinde Cam Ambalaj Grubu’nda faaliyet gösteren Anadolu Cam Sanayii A.Ş. Mersin Fabrikası, TSE tarafından yayınlanan Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’ndaki koşulları sağladığı için kabul edilen başvurusu sonrasında, TSE’nin detaylı kontrolünden geçti. Kılavuz kapsamındaki “Korunma ve Kontrol Önlemleri”, “Uygulamaya yönelik önlemler, “Eğitim”, “Atık Yönetimi”, “Sosyal ve Ortak Kullanım Alanları”, “Temizlik”, “İş Sağlığı ve Güvenliği Ekipmanları” gibi ana başlıklarda gerçekleştirilen denetim sonucunda, Şişecam’ın Mersin’deki cam ambalaj üretim tesisi, Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Şişecam Group Has Become The First Glass Producer That Has Received the “Covid-19 Safe Production Certificate

Şişecam has blazed a trail, and become the first glass producer that has received the “Covid-19 Safe Production Certificate” from Turkish Standards Institute (TSE), thanks to the highest level of measures and applications it has implemented since the outbreak of the global pandemic.

sisecam s68 2b

Powered by OrdaSoft!