istanbul ticaret borsasiTOBB Başkan Vekili ve İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali KOPUZ: “Milli Sanayimiz Doğmasaydı Diğer Ülkelerin İnsafına Kalırdık”

TOBB Başkan Vekili ve İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali KOPUZ, koronovirüs ile birlikte ekonomide yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye’de sanayinin yerlileştirme çabaları bu kadar ısrarla sürdürülmese ve yerli ve milli sanayimiz doğmasaydı diğer ülkelerin insafına kalırdık.” dedi.

 

 

istanbul ticaret borsasi1

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali KOPUZ, Türkiye’nin koronavirüsle mücadelede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın sanayide ve tarımda başlattığı yerlileşme çabaları sayesinde çoğu ülkeye göre iyi durumda olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de sanayinin yerlileştirme çabaları bu kadar ısrarla sürdürülmese ve yerli ve milli sanayimiz doğmasaydı, bu kadar hızla mücadeleye başlayamaz, hepsi kendi canının derdine düşmüş diğer ülkelerin insafına kalırdık.” diye belirtti.

İSTİB Başkanı Ali KOPUZ, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu salgın, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın dile getirdiği yerli ve milli sanayinin ve tarımın önemini gösterdi. Allah’a şükür ki, hükumetimiz de bu doğrultuda politikalar geliştirdi. Tarıma ve hayvancılığa yapılan destekler tarihimizde olmadığı kadar büyük boyutlara ulaştı. Bugün Türkiye olarak bir gıda sorunu yaşamıyorsak, zamanında alınan bu kararlar sayesindedir.”

Ali KOPUZ: “Yerlileşme Hamlesi, Karlı Olup Olmadığına Bakılmadan Desteklenmeli”

“Yerli otomobilden savunma sanayisi ile ilgili atılımlara kadar yapılan her yerlileşme hamlesi, karlı olup olmadığına bakılmadan desteklenmelidir. Çünkü bugün yaşadığımız bir salgın gibi durumlarda, birçok ürünün değeri ancak insan hayatıyla ölçülebilir hale geliyor. Bugün basit bir bez maskeyi bile üretemeyen Avrupa ülkeleri var. Biz ise onlarca ülkeye tıbbi yardım gönderiyoruz. Türkiye’de sanayinin yerlileştirme çabaları bu kadar ısrarla sürdürülmese ve yerli ve milli sanayimiz doğmasaydı, bu kadar hızla mücadeleye başlayamaz, hepsi kendi canının derdine düşmüş diğer ülkelerin insafına kalırdık.”

Koronavirüs salgınının tüm ülkeleri farklı oranlarda etkilediğini belirten Ali KOPUZ, Türkiye’nin bilimin önderliğinde verdiği mücadele ile örnek gösterildiğini hatırlattı.

Sürekli İstişare Yapılıyor

Ali KOPUZ, bu süreçte tüm paydaşlarla iletişimin hiç koparılmadığını belirterek, “Bu süreçte TOBB Başkanımız Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU ile sürekli istişarelerde bulunuyor, iş dünyamızın yaşadığı sıkıntıları kendisiyle paylaşıyoruz. Sayın Başkanımız HİSARCIKLIOĞLU, gece gündüz demeden, iş dünyası ile hükumet arasında bir köprü olma görevini, fedakârlıkla yerine getiriyor.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliğiyle Kontak Halinde

“Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi” programıyla 21 ile dağıtılan tohumların yüzde 75’inin hibe edildiğini aktaran Ali KOPUZ, değerlendirmelerini şöyle tamamladı:

“Yine İstanbul Valimiz Sayın Ali YERLİKAYA ile toplantılar yapıyoruz. Ayrıca salgınla mücadele kapsamında; temel ihtiyaç maddelerinde üretim ve tedarik zincirinin aksamaması için yapılan çalışmaları görüşüyoruz. Kendisine de ilettiğimiz gibi, milletimizin panik yapması için en ufak bir sebep yok. Türkiye’nin üretimi de, İstanbul’un gıda tedarik zinciri de çok sağlam temellere oturtulmuş durumda. Bu yüzden İstanbul’da gıda konusunda bir sıkıntı yaşanmadı.”

Ali KOPUZ, TOBB (Turkish Union of Chambers & Commodity Exchanges) Deputy Chairman and İstanbul Mercantile Exchange Chairman “If Our National Industry Was Not Born, We Would Be At The Mercy Of Other Countries”

TOBB (Turkish Union of Chambers & Commodity Exchanges) Deputy Chairman and İstanbul Mercantile Exchange Chairman Ali KOPUZ, said in a statement on developments in the economy with corona virus, ‘’ If the indigenization efforts of industry in Turkey was not so persistently carried on and if our domestic and national industry were not born, we would be at the mercy of other countries.“

Powered by OrdaSoft!