Fıratpen, İki Serisine Birden “Pasif Ev” Sertifikası Almayı Başaran İlk Marka Oldu

Alman Pasif Ev Enstitüsü (PHI) tarafından verilen “Pasif Ev Komponent Sertifikası”nı Redonit 85 ve Elegance 80 Serileriyle almaya hak kazanan Fıratpen, maksimum yalıtım ve enerji tasarrufu sağlayarak daha sürdürülebilir bir dünya için üretmeye devam ediyor.

 

 

 

firatpen 94

Günümüzde gittikçe artan tüketim trendinin hızla azalttığı doğal kaynaklarımızı koruma amacıyla geliştirilen önlemlerden biri olan “Pasif Ev”, ısıtma ve soğutma konforunu minimum miktarda enerji harcayarak sağlayan bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Alman Pasif Ev Enstitüsü’nün belirlediği standartlar doğrultusunda tasarlanıp inşa edilen Pasif Ev yapıları, klasik binalara oranla %90’a, ortalama yeni binalara kıyasla ise %75’e varan ısıtma-soğutma ile ilgili enerji tasarrufuna imkân sağlıyor.

Pasif ev standartlarını gerçekleştirebilen unsurların en önemlilerinden biri olarak “yalıtımı yüksek pencereler” öne çıkıyor.  Fıratpen, modern ve yenilikçi bir trend olan “Pasif Ev” uygulamalarında tercih edilen yüksek yalıtımlı ve enerji tasarrufu yüksek pencere ihtiyacını Redonit 85 ve Elegance 80 serileriyle karşılamanın gururunu yaşıyor.

Maksimum Yalıtım ve Enerji Tasarrufu

Elegance, 80 mm profil genişliği, 3 contalı (orta conta) sistemi, 6 odacıklı tasarımıyla 0,95 W/m²K Uf; Redonit ise, 85 mm profil genişliği, 3 contalı (orta conta) sistemi, 7 odacıklı tasarımıyla yine 0,95 W/m²K Uf değerlerine ulaşarak modern mimarinin ve nitelikli projelerin maksimum yalıtım ve enerji tasarrufu sağlayan üstün pencereleri olarak tercih ediliyor. (Uf: Profil Kesiti Isı iletkenlik katsayısı)

Enerji Tasarrufu Yüksek Projelere İmzasını Atıyor

Elegance, 80 mm genişliğindeki profil tasarımı ile aynı Redonit 85 Serisi gibi üçlü cam uygulaması yapılabilmesine imkân veriyor ve düşük Ug değerleri (Ug: Cam Isı İletkenlik Katsayısı) Elegance 80 Serisi’nin yalıtım gücünü artırıyor. Elegance ve Redonit tercih edilen yapılarda, profil kesiti ve üçlü cam sistemlerinin birleşimiyle Elegance Serisinde 0.78 W/m²K Uw ve Redonit Serisinde 0.79 W/m²K Uw değerlerine ulaşılmakta ve enerji tasarrufu yüksek projelere başarıyla imza atılmaktadır. (Uw: Pencere Isı İletkenlik Katsayısı)

Fıratpen Became the First Brand to Achieve a “Passive House” Certificate for Its Two Series

Having been bestowed with the “Passive House Component Certificate” given by the German Passive House Institute (PHI) for its Redonit 85 and Elegance 80 Series, Fıratpen continues to produce for a more sustainable world by providing maximum  insulation and energy savings.

Powered by OrdaSoft!