fatih anilFatih ANIL “Güncel Ekonomik Gelişmelerle Birlikte Yeni Nesil Yönetim (İş) Modeli ve Global Pazarlama” Eğitimini Gerçekleştirdi

Eğitmen ve akademisyen Fatih ANIL, güncel ekonomik gelişmeler ölçeğinde hazırladığı yeni nesil yönetim modeli ve global pazarlama konulu eğitimlerine devam ediyor.

 Bu kapsamda “Güncel Ekonomik Gelişmelerle Birlikte Yeni Nesil Yönetim (İş) Modeli ve Global Pazarlama” eğitimini, İstanbul TİM Dış Ticaret Kompleksinde, 23 kişinin katılımıyla gerçekleştirdi.

 

 

fatih anil 81a

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Fatih ANIL, Türkiye ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerin yeni nesil yönetim modelleri ve global pazarlamaya yön verdiğini belirtti. Bu kapsamda gerçekleştirdiği eğitimlerle güncel ve ekonomik gelişmeler öncülüğünde kapsamlı bir Türkiye ve dünya profili sunduğunu kaydeden Fatih ANIL, “Eğitime katılanlar, Türkiye ve dünyada güncel ekonomik gelişmeler, bu gelişmelerle şekillenen yeni iş modelleri, global ve yerel ölçekte yeni dönem pazarlama enstrümanları, şirketlerin büyüme stratejileri ve riskli ortamda şirket yönetimi gibi konularda bilgi sahibi olma imkanına kavuştu. Bu yönde verdiğim eğitimlerle ticari yaşamın tüm aktörlerini yeni yol haritalarıyla tanıştırarak onlara rehberlik etmeyi sürdüreceğim” ifadelerinde bulundu.

Eğitim sonunda Fatih ANIL, katılımcıların eğitimle ilgili sorularını tek tek yanıtlayarak katılım belgelerini takdim etti.

Fatih ANIL delivered the training on “New-Generation Management (Business) Model and Global Marketing alongside Current Economic Developments”  

Lecturer and academician Fatih ANIL continues his trainings on the new-generation management model, and global marketing, which he has prepared on the scale of current economic developments. Fatih ANIL respectively delivered his training on “New-Generation Management (Business) Model and Global Marketing alongside Current Economic Developments” at Foreign Trade Complex of İstanbul TİM (Exporters’ Assembly of Türkiye) with the participation of 23 attendants.

fatih anil 81

Powered by OrdaSoft!