timder TİMDER 23. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Yapı malzemeleri sektörünü buluşturan TİMDER’in 23. Olağan Genel Kurulu, 26 Nisan’da Ataşehir’deki merkezinde gerçekleşti. Yönetim kurulu üyelerinin belirlendiği Genel Kurul sonrası yapılan ilk Yönetim Kurulu Toplantısı’nda, mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Kemal YILDIRIM oy çokluğuyla yeniden göreve seçildi.

 

 

 

timder 100a

Toplantının açılış konuşmasını üstlenen TİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Kemal YILDIRIM, 2021- 2023 döneminde gerçekleştirilen çalışmaları ve sektöre yönelik değerlendirmelerini paylaştı. Kemal YILDIRIM, “Son 2 yılın muhasebesini yaptığımızda ülke ve sektör olarak ne kadar zorlu süreçlerden geçtiğimizi daha net olarak görme fırsatımız oldu. Yüzyılın en büyük felaketi olarak tanımlanan çok ciddi bir depremin şahitleri olduk. 10 ilimizden birden yükselen yardım çığlıklarını cevapsız bırakmamak adına canımızı dişimize taktık, yaptığımız çadır ve konteynır bağışlarının yanı sıra, mevcut çadır kentlerin alt ve üst yapı tesisat malzemelerini tedarik ettik. Üst kuruluşumuz TOBB’un İş Dünyası Kalıcı Konut Seferberliği Kampanyası’na nakdi destekte bulunduk. Depremin ardından en acil ihtiyaçlardan biri haline gelen tuvalet kabinlerini temin ederek hızlıca bölgeye ulaştırdık. Bir Kira Bir Yuva kampanyası kapsamında ailelere kira desteği verdik. Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Hatay/İskenderun’da toplamda 10 bin kişilik iftar yemeği organizasyonu gerçekleştirdik. Malatya’daki 1000 depremzedeye ve İstanbul’a göç eden 20 depremzedeye market çeki desteğinde bulunduk. Bundan sonraki süreçte de yardım çalışmalarını takip ederek elimizden gelen desteği sunmaya devam edeceğiz. Yeni yapılar oluştuğunda ise sektör olarak malzemelerin hızlı tedarikini organize ederek ailelerin bir an önce kendi evlerine kavuşmalarını sağlayacağız. Millet olarak nasıl ilk günden itibaren tek yürek olarak deprem bölgelerine koştuysak, evini kaybeden her yurttaşımız yeniden ev sahibi olana, düzenini, işini kurana kadar destek olmayı sürdüreceğiz” ifadelerinde bulundu.

Sektörün en önemli buluşma noktası olan UNICERA Fuarı ile ilgili de konuşan Kemal YILDIRIM, “Bildiğiniz gibi sektörümüzün en önemli etkinliği olan UNICERA Fuarı’nı son 2 yıldır UNICERA A.Ş çatısı altında, yine TSF ile iş birliği içerisinde organize ediyoruz. Fuarımız yeni organizasyonun da etkisiyle büyük bir ivme kazandı. Bir yandan fuarımızın dünyanın en büyüğü yapma hedefimize hizmet etmek adına yabancı katılımcılarımızın da sayılarını artırmaya çalışıyoruz, nitelikli katılımcılarla fuarımızı büyüterek kısa sürede hedefimize ulaşmış olacağız. Yaşanan ekonomik darboğazda, firmalarımızın uluslararası arenalardaki rekabet gücünü artırmak adına yabancı ziyaretçileri artırmaya yönelik çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl yabancı ziyaretçilerimizin oranı %30 seviyelerine ulaştı, bu yılki fuarda bu oranı %50’lere çıkarmayı hedefliyoruz. Umarım ki çalışmalarımızın meyvelerini bu yılki fuarımızda toplayarak, sektörümüze nefes aldırmayı başarırız” dedi.

timder 100b

Dernek yönetim ve denetim kurulları için asil ve yedek üye seçiminde, TİMDER Yönetim Kurulu Üyeleri Alper ADANALI ve Baki KARTALKAYA tarafından verilen öneri listesi oy birliğiyle kabul edildi. Sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşu olarak 33 yılı geride bırakan TİMDER’in 2023-2025 dönemi yeni yönetim kurulunda görev alacak isimler belirlenmiş oldu.

Genel Kurul’un ardından yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda TİMDER Yönetim Kurulu Başkanlığına Kemal YILDIRIM, Başkan Yardımcılığına Çiğdem ARAS, Deniz Cenk KAYA ve Muhasip Üyeliğe ise Cemal KIR seçildi.

 

TİMDER 2023-2025 Yönetim Kurulu Asil Üye Listesi

Kemal YILDIRIM (Akış Yapı Malzemeleri) - Yönetim Kurulu Başkanı

Çiğdem ARAS (Aras Global) - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Deniz Cenk KAYA (Kombi Klima Shop) - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Cemal KIR (Engin Yapı) - Muhasip Üye

Ali Rıza CANİK (Entaş End. Ür. A.Ş.) - Yönetim Kurulu Üyesi

Alper ADANALI (Krom Banyo ve Mutfak) - Yönetim Kurulu Üyesi

Aydın EŞER (Isı Malzemeleri A.Ş.) - Yönetim Kurulu Üyesi

Aydoğan AVAN (Avrupa Seramik) - Yönetim Kurulu Üyesi

Kemal ÇELİK (Evdema Yapı Malzemeleri) - Yönetim Kurulu Üyesi

Mehmet Okan ÇALIŞKAN (İstek Mimari Çözümler) - Yönetim Kurulu Üyesi

Mustafa ŞAHİN (Sema İnşaat) - Yönetim Kurulu Üyesi

Özkan YÜKSEL (Drabe Yapı ve Endüstri Ürünleri) - Yönetim Kurulu Üyesi

Sercan KARAHAN (Emek Yapı) - Yönetim Kurulu Üyesi

Serdar DÖNMEZ (Dönmez Yapı) - Yönetim Kurulu Üyesi

Yücel BARAN (Baran Mühendislik) - Yönetim Kurulu Üyesi

TİMDER 2023-2025 Yönetim Kurulu Yedek Üye Listesi

Adem Yıldıray YILMAZ (Göksu Yapı) - Yönetim Kurulu Üyesi

Ahmet Gediz TATAR (Alonson Yapı İnşaat) - Yönetim Kurulu Üyesi

Baki KARTALKAYA (Ural İnşaat) - Yönetim Kurulu Üyesi

Güney DEMİR (DMR Yapı Malzemeleri) - Yönetim Kurulu Üyesi

Ilıcan GAZİLER (Gaziler Yapı Malzemeleri) - Yönetim Kurulu Üyesi

Muzaffer SAAT (RD Art Seramik) - Yönetim Kurulu Üyesi

N. Begüm KIRATLILAR MOLLALAR (Tempus İklimlendirme) - Yönetim Kurulu Üyesi

Özbay ATA (Özbay İnşaat) - Yönetim Kurulu Üyesi

Özgür DİKKAYA (Dikkaya Teknik Malzeme) - Yönetim Kurulu Üyesi

Tolga CAN (Tolga Sıhhi Tesisat Malzemeleri) - Yönetim Kurulu Üyesi

Uğur KALAY (İz Seramik) - Yönetim Kurulu Üyesi

Yeşim KURT ŞENGÜN (Kurt Yapı) - Yönetim Kurulu Üyesi

TİMDER 2023-2025 Denetim Kurulu Üye Listesi

Can ŞAKARER (Bahar Yapı Malzemeleri)

M. Ferhan ÖZKALP (Yütaş Yapı Ürünleri)

Y. Ali TUNG (Ge-Ti İnşaat ve Sanayi Malzemeleri)

TİMDER (Trade Association for Sanitary and Building Supplies) Held Its 23rd Ordinary General Assembly Meeting

Organised at its headquarters in Ataşehir on 26 April, TİMDER’s 23rd Ordinary General Assembly Meeting brought the building materials sector together. At the first Board Meeting held after the General Assembly, where the Board Members were designated, Kemal YILDIRIM, the current Board Chairman, was re-elected with majority of votes.

Powered by OrdaSoft!