Asaş, Gold Seviye Bisiklet Dostu İşveren Sertifikası Aldı

Türkiye’nin öncü sanayi kuruluşlarından Asaş, 1 milyon metrekare alana sahip fabrikasında, sürdürülebilirlik çalışmaları çerçevesinde karbon ayak izini azaltmak için çevre dostu ulaşım aracı bisiklet kullanımını yaygınlaştırdı. Cfe onaylı Gold Seviye Bisiklet Dostu İşveren Sertifikası’nı almaya hak kazanan Asaş, bu sertifikayı alan ikinci Türk işveren oldu.

 

 

 

asas bisiklet w104

Çalışanlarının sağlığı ve çalışma koşullarını iyileştirirken gerçekleştirdiği faaliyetlerin çevresel etkisini de azaltmayı amaçlayan Asaş, 1 milyon metrekarelik geniş bir alanı kapsayan fabrika kampüsünde, çevre dostu bir ulaşım aracı olan bisikletin kullanımını teşvik ediyor. Bisikletlerle, fabrikanın karbon ayak izini azaltırken, çalışanlarının günlük mobilite ihtiyacına da pratik bir çözüm sunuyor. Bu atılımıyla Türkiye’de işyerinde daha fazla bisiklet kullanımına öncülük ederek “Cfe (Cycle Friendly Employer) Gold Seviye Bisiklet Dostu İşveren Sertifikası” almaya hak kazanan Asaş, Ecf (European Climate Foundation- Avrupa İklim Vakfı) üyesi ve Cfe Türkiye Ulusal Koordinatörü  Enverçevko (Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği) tarafından, Bisiklet Dostu İşveren Sertifikası’na layık görülen ikinci Türk işveren oldu.

asas bisiklet w104b

Çalışanların Kullanımı İçin 320 Bisiklet

Bisikleti şirketin günlük işleyişine entegre etmeye yardımcı olmak için bir dizi projeyi de hayata geçiren Asaş, çalışanların kullanımı için 320 adet bisiklet ve çok sayıda park yeri sağlayarak, kampüste inşa edilen 8 km’lik bisiklet yolu ile fabrikanın üretim tesisleri arasında ulaşımı kolaylaştırdı. Proje kapsamında ilgili kurumlarla da iletişime geçen firma, bisiklet ulaşımını Akyazı ilçesine bağlayarak, işe bisikletle gidip gelmek isteyen çalışanlara da destek vermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Cfe sertifikasyonunu daha sağlıklı bireyler ve toplum oluşturmada güçlü bir araç olarak gördüklerini belirten firma yetkilileri, işe bisikletle gidip gelmenin çevresel ve sosyo-ekonomik faydaları konusunda bölgedeki işverenler arasında da farkındalık yaratmayı hedefliyor. Bu kapsamda Sakarya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Sakarya ve Akyazı ilçesi arasında önemli ulaşım bağlantıları oluşturacak bir bisiklet yolu inşa etmeyi planladıklarını belirten firma, 24 saat hizmet vermesi hedeflenen bir tamir atölyesi de kuracaklarını açıkladı. Atölye kapsamında yılda 2 kez tüm bisikletlerin genel bakımının yapılmasını hedeflediklerini belirten Asaş, “Asaş Akademi” aracılığıyla da çalışanların yeni beceri ve yeterlilikler geliştirmesine yardımcı olmaya odaklanan bisiklet eğitimleri verdiklerini duydurdu.

asas bisiklet w104c

ASAŞ Awarded Gold Level Bicycle Friendly Employer Certificate 

Among Türkiye’s leading industrial organisations, ASAŞ has expanded the use of bicycles, as an eco-friendly means of transport, in its factory with an area of 1 million square metres, in order to reduce its carbon footprint within the framework of its sustainability efforts. Having been awarded the CFE-approved Gold Level Bicycle Friendly Employer Certificate, ASAŞ has thereby become the second Turkish employer to receive this certificate.

Powered by OrdaSoft!