indecor logoIndecor, Bölgenin Üretim Üssü Olarak Hizmet Ağını Genişletiyor

Indecor kurucusu Ahmet ÖZTEN ile Kütahya’dan çevre illere uzanan yüksek teknolojili yenilikçi ürünleriyle gerçekleştirdikleri faaliyetleri hakkında bilgi aldığımız, ekonomiye nitelikli bir değer kazandıran öncü yönlerini konuştuğumuz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

indecor 90a

Röportajımıza başlarken bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğup büyüdüm. İlkokul, ortaokul, lise ve yüksek okul tahsilimi Tavşanlı’da, üniversite eğitimimi ise Osmangazi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladım. Evli ve 1 çocuk babasıyım. Çocukluk yıllarım bakkal dükkanımızda çalışarak geçti. Böylece esnaflığın tüm dinamiklerini yaşayarak gördüm. 2010 yılında kurduğumuz firmamız ile PVC pencere kapı sistemleri üretimimizi Kütahya’dan çevre illere kazandırıyoruz. Bizler hayatımızda elde ettiğimiz her kazanımı, topluma yansıtmanın manevi bir gereklilik olduğunun bilinciyle yetiştik. Bu bilinçle faaliyetlerimize yön veriyoruz. 10 yılı aşkın süre içerisinde bölgedeki büyük inşaat firmalarının tedarik zincirinin büyük halkalarından biri haline dönüştük. Kazancını iş ortaklarıyla paylaşan bir değerler zinciri yarattık. Bu zincirin tüm halkalarıyla birlikte bölgedeki yükselişimizi sürdürüyoruz.

Firmanız hakkında bilgiler verebilir misiniz?

11 yıl önce temelini attığımız firmamızda, ürünlerimizi el değmeden, dünya standartlarında CNS işleme merkezi ve dört kafa kaynak hattı ile üretiyoruz. 1.200 metrekare kapalı alana, 1.500 metrekare açık alana sahip tesisimizde 15 personelimiz ile üretim ve montaj hizmeti veriyoruz. Bölgemizdeki birçok ilde bulunan tali bayilerimizle bölge coğrafyasının üretim üssü olarak hizmet ağımızı genişletiyoruz. Ayrıca Edremit ve Körfez bölgesinde de kendi şubemiz ve montaj ekibimizle yer alıyoruz. Rehau ile her geçen yıl üretim kapasitemizi ve imalat yatırımlarımızı artırarak devam ettiriyoruz. Indecor olarak uzun ömürlü ürünlerimizle bölge ekonomisine ve milli servetimize katkıda bulunuyoruz. 

indecor 90b

Firmanızın faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi verir misiniz?

2010 yılından bu yana inşaat PVC doğrama ve anahtar çekmece tadilat projeleri gerçekleştiriyoruz. Bu süre içinde çok sayıda marka ile iş birliği kurduk. 2017 yılında iş ortağımız Rehau ile PVC üretimine başladık. O günlerden bu yana bölgede Rehau markasıyla birçok gözde projeye imzamızı atarak hızlı adımlarla ilerledik. Alternatif olarak Adopen ile çift marka çalışıyoruz. Ürün gruplarımızda yer alan PVC üretimimizde Rehau ile iş birliği içerisindeyiz.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

Üstün marka kalitesiyle başlayan ve tüm bileşenleri içeren imalatımızla kaliteli ve nitelikli ürünler geliştiriyoruz. İlgili teknik şartnameye uygun bölge hava şartlarına göre değişen ve genişleyen teknik kadromuzla mevcut üretim tesisimizde işleme merkezi ve kaynak hattımız ile kalite standartlarını yukarılara taşıyoruz. Bu yönümüzle de bölge projelerindeki varlığımızı ciddi oranlarda artırmayı başardık. Üstün kalitemizi üretim şartlarımızla bir araya getirerek yeni nesil projelere uygun, bina ömrüne katkı sağlayabilecek kalitedeki ürünlerimizle bölgenin PVC ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Çözüm ortaklarınızı seçerken hangi kriterleri dikkate alıyorsunuz?

Dünyada son yıllarda ani değişimler ve ürün sıkıntılarının baş göstermesiyle yaşanan sıkıntılı süreçler karşısında, iş ortaklarımız ve tedarikçilerimizle köklü ve sağlam iş ortaklığı kurduğumuzu bir kez daha gördük. Indecor olarak partnerlerimizle olan ilişkilerimize sadece ticari gözle bakmıyoruz. Onlarla uzun soluklu ve güvene dayalı ticari ilişkilerimiz olduğu için zor günlerde bile bir adım önde durmayı başardık.

Kendi bayilik sisteminiz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bayileri, sektörümüzün görülmeyen lokomotifi olarak görüyoruz. Indecor ailesi olarak bölgemizde kurduğumuz ve halen devam ettirdiğimiz bayileşme faaliyetleriyle kaliteye imzamızı atıyoruz. İçerisinde bulunduğumuz dönemde bu imzanın karşılığını da almaya başladık. Rehau ile algıları kırdık. Markanın üstün gücünü sadece kendi şehrimize değil bölgeye kazandırarak ithal marka algısını ortadan kaldırdık. Bizimle birlikte sektörde de bu değişim hissedildi. Sektörde ithal profillere ön yargıyla yaklaşanlar dahi bayilik alma çabası içine girdi. Indecor olarak sektöre kazandırdığımız bu yeni bakış açısı ile üst sekmen PVC doğramayı hakkıyla temsil ettiğimizi düşünüyoruz.

Pandemi dönemindeki çalışmalarınız nelerdir? Pandemi faaliyetlerinizde ne tür değişimlere sebep oldu?

Dünyanın ve Türkiye’nin geçtiği bu sıkıntılı süreçten, inşaat sektörü ve buna bağlı tedarikçiler konumunda bulunan sektörümüz de çok büyük kayıplar vererek etkilendi. Bu zorlu süreçte öncelikli olarak istihdam kaybı yaşamadan, ülkemizin iş gücüne destek olmaya devam etmenin mutluluğunu yaşadık. Pandemi süresince önce insan ve insan sağlığı diyerek gerekli tüm önlemlerimizi aldık. Faaliyetlerimize hız kesmeden devam ettik. Çok şükür çalışanlarımız ve bizler hasarsız bir şekilde bu süreci atlattık. 

İhracat faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ülke ekonomisine en büyük desteğin ihracat olduğuna inanıyoruz. Indecor ailesi olarak ülkemizi biz adım ileriye götürebilmek için biz de kollarımızı sıvayıp elimizi taşın altına koyduk. Komşularımız Bulgaristan, Gürcistan gibi ülkelere yaptığımız ihracatımız devam ediyor. Çok sayıda Balkan ve Ortadoğu ülkesiyle ihracat odaklı bağlantı halindeyiz.  Bu bağlantılardan aldığımız sonuçlarla ihracat faaliyetlerimizi yukarılara taşıyacağız.  Bu yöndeki faaliyetlerimizle ülke ekonomisine sunduğumuz katma değeri artıracağız.

indecor 90c

2021 yılının ilk yarısını sektörümüz ve firmanız açısından değerlendirir misiniz?

2021 yılının ilk yarısı, pandeminin gölgesinde kalmasına rağmen eskilerin dediği gibi, bereketli geçti. Indecor ailesi olarak 2021 yılının sonunda hedeflediğimiz ciro oranına ilk 6 ayda ulaştık.  Bu başarımızın getirdiği mutlulukla işimize odaklanarak emin adımlarla ilerliyoruz. 2021 yılının ikinci döneminde de yılın ilk yarısında olduğu gibi bir sonuçla karşılaşacağımızın sinyallerini şimdiden alabiliyoruz. Tabi buna en büyük etken ürünlerimizin üstün kalitesi…

2022 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

2022 yılının sektörümüz için çok haraketli geçeceğini düşünüyoruz. Pandeminin etkilerinin ortadan kalkmasıyla çok sayıda sektör ve iş kolunda farklı beklentiler mevcut.  Ekonomideki kritik sektörlerin bir zincirin halklarını oluşturduğunu düşünüyoruz. Pandeminin sona ermesiyle turizmden, otomotive, gıdadan imalat sektörüne kadar çok sayıda sektör, 2022 yılında rahat bir nefes alabilecek.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Mimart Yayıncılık ailesi olarak sektörde öneminiz ve yeriniz çok büyük, çok derin. Şahsım ve Indecor ailesi olarak Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine teşekkürlerimi sunarım.

Indecor Expands its Service Network as the Production Base of the Region

We conducted an interview with Indecor founder Ahmet ÖZTEN, where we were informed about the activities they carry out with their high-tech innovative products extending from Kütahya to the surrounding provinces, and we talked about their pioneering aspects that add qualified value to the economy.

indecor 90c

Powered by OrdaSoft!