interİnter Plastik, 2022’de Yeni Yatırımlarıyla Üretim ve İhracatta Atağa Geçecek

İnter Doğrama A.Ş. kurucu ortaklarından Serkan ŞENER ile sektörde 23 yıla ulaşan birikimlerinin bir sonucu olarak elde ettikleri başarıları konuştuğumuz, çözüm ortaklarıyla sürdürdükleri üstün kalite ve müşteri memnuniyeti odaklı faaliyetleri hakkında bilgi edindiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

inter 90a

Röportajımıza başlarken bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

1975 İzmir doğumluyum. 1998 yılında da firmamız İnter’ in kuruluşu ile birlikte sektöre adım attım. Firmamızda Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alıyorum.

Firmanız hakkında bilgiler verebilir misiniz?

İnter olarak 1998 yılında, Ege ve Akdeniz bölgesinde, kapı pencere aksesuarları pazarlamak üzere kurulduk. Yıllar içerisinde, müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda, ürün çeşitliliğini artırarak gelişimimizi sürdürdük. AOSB Çiğli’de bulunan 5.000 metrekarelik fabrikamızda, istihdam ettiğimiz 70 kişilik profesyonel kadromuz ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Firmanızın faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi verir misiniz?

Tamamen müşteri odaklı çalışan bir firmayız. Müşterilerin talepleri doğrultusunda, dışarıdan alabilecekleri tüm ürün gruplarını, kendilerine en kaliteli şekilde ulaştırmayı sağlayan yapıya sahibiz. Ana işimiz herkesin bildiği üzere aksesuar olsa da son 10 yılda üretimde oldukça büyük atılımlarda bulunduk. Bu kapsamda alüminyum doğrama, plastik doğrama, panjur ve katlanır cam üretimlerine ağırlık verdik. Ürünlerimizin tamamını yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilerimize montaja hazır şekilde ulaştırıyoruz.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

Öncelikle profesyonel kadrolar oluşturduk ve daima doğru ve güçlü partnerler ile çalışmaya özen gösterdik. Tamamen kalite odaklıyız. Müşterilerimizi teklif aşamasından, teslimata kadar her aşamada üstün kalitemiz ile mutlu edecek şekilde çalışmaya özen gösteriyoruz. Sadece üretim yaptığımız ve herhangi bir montaj faaliyeti içerisinde olmadığımız için tüm enerji ve birikimimizle daha hızlı ve bu sayede daha uygun fiyata üretebilmeye odaklıyoruz.

 

inter 90b

Çözüm ortaklarınızı seçerken hangi kriterleri dikkate alıyorsunuz?

Uzun vadeli iş ortaklığı yapabilecek, ürün çeşitliliği ve kalitesi yüksek güçlü partnerler ile çalışmaya dikkat ediyoruz. Çözüm ortaklarımız, sadece ülkemizde değil dünyada adından söz ettiren firmalardan oluşuyor. Alüminyum doğrama ve panjurda ASAŞ, plastik doğramada Pimapen, cam sistemlerinde Albert Genau ile partnerlik yapıyoruz.

Kendi bayilik sisteminiz hakkında bilgi verebilir misiniz?

23 yıllık birikimimiz ile bölgede, kapı pencere üzerine hemen her firmayı tanıma şansımız oldu. Tabi onlar da bizi tanıdılar. Biz müşterilerimiz ile iş ortağı şeklinde çalışıyoruz. Hangi projede hangi ürüne ihtiyaçları varsa, en iyi fiyat ve kalitede sunmaya çalışıyoruz. Bu sayede, tek bir ev penceresinden, villa, konut, dev bir otel projesine kadar her alanda kendileri ile proje alabiliyoruz. Projelerin her aşamasında teknik destek sağlıyoruz. Biz üretiyoruz, müşterilerimiz projeye satıyor. Bu iş birliği sayesinde yurtiçi ve yurtdışında birçok projeye imza atmayı başardık.

Pandemi dönemindeki çalışmalarınız nelerdir? Pandemi faaliyetlerinizde ne tür değişimlere sebep oldu?

Pandemi, yaşamın daha çok evlerden sürdürülmesini sağladı. Bu durum, insanlarda yaşam alanlarını daha konforlu hale getirme isteği yarattı. Bu sayede inşaat sektörünün hemen her alanında faaliyetler hızlandı. Biz de bu dönemde, taleplere cevap verebilmek adına yatırımlarımızı ve istihdamımızı artırdık.

İhracat faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

İhracatta her yıl daha fazla büyüyen bir ivme yakaladık. İhracat faaliyetlerimize süreklilik kazandırdık. Dolayısıyla daimî müşteri kitlemiz oluştu. Büyük projelere imza attık. Çok seçkin müşterilere sahip olduk. Pandemi hızının yavaşlaması ile birlikte yurtdışı fuarlara da katılmayı planlıyoruz.

inter 90c

2021 yılının ilk yarısını sektörümüz ve firmanız açısından değerlendirir misiniz?

2021 yılının ilk yarısı, herkes için olduğu gibi bizim içinde çok hızlı geçti. Her ürünümüz için talep oldukça fazlaydı. Tabi bunun yanında ham madde sıkıntısı, sektör için çok büyük sorun yarattı. Partnerlerimizin gücü sayesinde bu sorunun üstesinden gelmeyi başardık.

2022 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

2022 yılında yeni yatırımlarımızın da etkisi ile üretim ve ihracatta daha fazla büyümeyi hedefliyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Pandemi sürecinin en kısa sürede sona ermesi en büyük dileğimiz. Önümüzdeki dönemde sağlıkla faaliyetlerimize devam edebilmeyi temenni ediyoruz. Ziyaretiniz için ve Win&ARTProje - ALU&Art dergilerinde firmamıza yer verdiğiniz için teşekkür ediyoruz.

İnter Plastik Will Start to Attack in Production and Export with New Investments in 2022

We held an interview with Serkan ŞENER, one of the founding partners of İnter Doğrama A.Ş., where we talked about the success they have achieved as a result of their 23 years of experience in the sector, and we learned about the high quality and customer satisfaction-oriented activities they continue with their solution partners.

Powered by OrdaSoft!