abg groupABG Group, Türkiye’de Cam, Kapı, Pencere Sektörlerinin En Kapsamlı E-Ticaret Pazaryerini Kurdu

ABG Group Yönetim Kurulu Başkanı, Ahmet Burak GÖÇÜMLÜ ile Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları’nda gerçekleştirdikleri çalışmalardan yola çıkarak yeni e-ticaret oluşumları camtr.com pazaryerinin hedeflerine değindiğimiz sundukları çözüm ortaklığının yansımalarını ele aldığımız bir röportaj gerçekleştirdik. 

 

 

 

abg group 92

2021 Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları’ndan beklentileriniz nelerdi? Pandemi kısıtlamaları sonrası ticarette de normalleşme dönemine girildiğini söyleyebilir miyiz?

Dünya genelinde pandemi etkileri ne kadar azaldıysa ülkemizde de durum benzer seviyede. Sanayi üretimindeki normalleşme ekonomiye bir hareket getirdi diyebiliriz. Emtia fiyatlarındaki artış maliyetlere yansıda da uzun durgunluk süreci sonrası talepte de artış yaşandığını görebiliyoruz. Böyle bir çerçevede tatbiki fuardan beklentilerimiz ve öngörülerimiz oldukça yüksekti. Özellikle yurtdışı pazarlardan oldukça yüksek bir talep olacağını öngörmüştük. Tahminlerimizde yanılmadık.

Fuara özel geliştirdiğiniz ya da ilk kez fuarda sergilediğiniz ürün ve hizmetleriniz oldu mu?

ABG Group olarak 2021 yılında e-ticarette önemli bir adım attık. Ortak girişimimiz olan camtr.com pazaryerini hayata geçirdik. Pazaryerimizin yurt içinde büyük bir ihtiyacı karşılayacağına inanıyoruz. Yeni pazaryerimizi fuarda ilk kez ziyaretçilerimize tanıtma fırsatı bulduk.

abg group 92b

Camtr.com hakkında bilgi verebilir misiniz? Sektöre ne gibi faydaları olacak?

Türkiye’de cam, kapı, pencere sektörlerinin en kapsamlı e-ticaret sitesini oluşturduk. Hem üretici firmalar, hem montaj yapan firmalar ihtiyaç duydukları tüm ürünleri online olarak, en uygun fiyatlarda sipariş verebilecekler. Cam, kapı, pencere alanlarında Türkiye ve dünyanın en iyi markalarının ürünleri camtr.com üzerinden temin edilebiliyor. Üstelik cazip taksit imkanları ve hızlı sevkiyat ile sorunsuz bir operasyon gerçekleştiriyoruz. Ayrıca sanal mağazamızda yer alan tüm ürünler ile ilgili teknik destek de sağlıyoruz. Şu an mağazamızda cam kapı aksesuarlarından, ısıcam kimyasallarına, ısıcam profillerinden, PVC aksesuarlarına, el aletlerinden, fotoselli kapı aksesuarlarına kadar binlerce çeşit ürün sipariş verilebiliyor. Değerli ziyaretçilerimizi mağazamıza bekliyoruz.

Fuarda ne tür iş bağlantıları sağladınız? Bu bağlantılar faaliyetlerinize nasıl bir boyut getirecek?

Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları’nın uluslararası bir organizasyon olması sebebiyle her yıl yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Aratech markamız ile ürettiğimiz alüminyum ısıcam profili siparişlerimizde geçtiğimiz yıla göre %37 oranında ihracatımızı artırdık. Özellikle yılın son çeyreğinde gerek yurt içi gerek yurtdışı siparişlerde hedeflerimizi gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim. Sürdürülebilir büyümenin her işletme için önemli bir faktör olması gerektiğine inanıyoruz. ABG Group olarak yıllık programlarımızda sürdürülebilirliği önceliklerimiz arasında görüyoruz. 2022 yılı hedeflerimizi de bu bakış açısıyla planladık.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Ülkemizde cam, kapı, pencere sektörü yıllardır olduğu gibi büyümeyi sürdürecek. Biz de bu serüvenin bir parçası olmaya devam edeceğiz. ABG Group olarak ürünlerimizi daha çok üretici ile buluşturarak çözüm ortaklığımızı yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Tüm sektör temsilcilerine ve Win&ARTProje - ALU&Art dergilerine sektörümüze yaptığı katkılar ve kıymetli emeklerinden ötürü teşekkür ederiz.

ABG Group has established the Most Comprehensive E-Commerce Marketplace of Glass, Door, Window Sectors in Turkey

We interviewed with Ahmet Burak GÖÇÜMLÜ, the Board Chairman of ABG Group, in which we made point of the targets of their new e-commerce development, called camtr.com marketplace, on the basis of their activities in the Eurasian Window, Door, and Glass Fairs, and further mentioned of the reflections of the solution partnership they offer.

Powered by OrdaSoft!