Yelken Kalıp A.Ş Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları’nda Ziyaretçilerini Fabrika Turuna Çıkardı

Yelken Kalıp A.Ş Satış Müdürü Fatih SARI ile faaliyetlerinin çok önemli kilometre taşlarına değindiğimiz, fuara ilişkin görüş ve değerlendirmelerini aldığımız bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

yelken kalip fornax 1

Öncelikle firmanız hakkında bilgi alabilir miyiz?

Firmamız 1969’da Süleyman YELKEN tarafından kurulmuştur. İlk kuruluş yıllarında piyasa için sac parça (saç tarağı, tırnak makası vb. ) üretimi ile faaliyetlerini yürütmüştür. 80‘li yıllarda Bosch Profilo firmasına tedarikçi olarak hızlı bir büyüme gerçekleştirmiştir. Bu dönemde çamaşır makinesi sac aksamları, buzdolabı sacı ve tel aksamları, fırın sacı ve tel aksamları üretimi ile uzun yıllar tedarikçiliğini ve büyümesini başarı ile sürdürmüştür. 1990 yılında Yelken Madeni Eşya San. Tic. Ltd. olarak kuruluşunu gerçekleştiren firmamız, 90’lı yılların başında PVC kapı ve pencere aksesuarları sektöründe de faaliyetlerine başlamış, aynı dönemde otomotiv sektörü için fren sistemleri sac aksamı tedarikçiliğini üstlenmiştir. 2005 yılı itibarıyla Bosch Siemens tedarikçiliğini bırakarak, tamamen PVC aksesuar sektörüne yoğunlaşmıştır. Bu amaçla ispanyolet üretim hattı, montaj hattı, kapı-pencere kolu ve diğer aksesuarlar ile ilgili tezgâh ve ekipman yatırımlarını arttırmıştır. Faaliyetlerinde kaliteli ürün ve mutlak müşteri memnuniyetini ilke olarak benimseyen firmamız, PVC kapı pencere aksesuarları sektöründe de hızlı bir büyüme gerçekleştirmiş ve sektörün öncü firmalarından biri durumuna gelmiştir. 2006’da Yelken Kalıp A.Ş. olarak ticari yapısını değiştirerek faaliyetlerini sürdüren firmamız, 2007’da ISO 9001:2000 Kalite Belgesi’ni alarak organizasyon ve faaliyetlerindeki kaliteli ürün ve müşteri memnuniyeti hedeflerini üst seviyeye taşımıştır. Sektörde öncü marka olma hedefiyle standardizasyon ve Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verilmekle beraber insan kaynakları değerlendirmeleri ve eğitim faaliyetlerini ön planda tutmaktadır.

Firmamız bugün 500 kişilik istihdam yarattığı üretim tesisiyle 4 kıtada faaliyet göstermektedir. Yelken Kalıp A.Ş, 1954 yılında kurulmuş ve sektörün önde gelen markalarından Düzce’de faaliyet gösteren İTO Kilit’in üretim tesislerini alarak, 2019 yılının son aylarından itibaren İstanbul Esenyurt üretim tesislerinde faaliyetlerine başlamıştır. İTO Kilit’in ürün portföyünü genişleten Yelken Kalıp A.Ş, İTO Kilit’in mekanik kilitler, silindirler ve asma kilitlerden oluşan klasik ürün portföyüne panik çıkış kilitlerini de eklemiştir.

Katılım sağladığınız 2021 Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları’nda hangi ürünlerinizi sergilediniz?

Fuarda PVC alüminyum ve ahşap kapı pencere aksesuarları ürünlerimizi ziyaretçilerle buluşturduk. Sergilediğimiz ürünlerin başında tek açılım, çift açılım, kapı ispanyolet ve kilit grubu, sürme sistemlerden paralel sürme, kaldır sür, katlanır kapı ve pavo slide yeni nesil sürme sistemlerimiz yer alıyor. Ayrıca İTO Kilit markamızın kilit ve barel ürünlerine de standımızda yer verdik.

Fuara özel geliştirdiğiniz ya da ilk kez fuarda sergilediğiniz ürün ya da hizmetleriniz oldu mu? Standınıza olan ilgi nasıldı?

Yelken Kalıp A.Ş olarak fuar aracılığıyla bir kez daha son teknoloji otomasyonla gerçekleştirdiğimiz üretimimizi 73 ülkeye ihraç etmenin haklı gururunu yaşadık. Kayıtlara göre 50’nin üzerinde ülkelerden gelen ziyaretçiler standımızı doldurdu. Sektörün ihtiyacına göre sürekli kendini geliştiren bir firma olarak yeniliklere her zaman öncülük eden yönümüzü bu fuar aracılığıyla pekiştirdik.

Fuara ilişkin değerlendirmenizi alabilir miyiz? Fuarın sektörünüz ve firmanız adına kazanımlarını geçtiğimiz yıllara kıyaslayarak değerlendirebilir misiniz?

Katıldığımız tüm fuarlarda oldukça yoğun bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Ancak 20 ay aradan sonra gerçekleşen bu seneki fuarda, önceki yıllara oranla 2 kat yoğunluk yaşandık. Standımızın dışına taşan kalabalıklar oluştu. Kalabalık ekibimizle tüm misafirlerimize hizmet vermeye gayret gösterdik. Fabrikamızın da fuara yakın olması bizim için büyük bir avantaj oldu. Özel olarak oluşturduğumuz ekibimiz sayesinde misafirlerimiz fabrikamızı ziyaret edebildi.

Fuarda ne tür iş bağlantıları sağladınız? Bu bağlantılar faaliyetlerinize nasıl bir boyut getirecek?

Fuarda dünyanın dört bir tarafından gelen mevcut müşterilerimizi ağırlamanın yanı sıra, yeni müşterilerle tanışma ve görüşme imkânı bulduk. Sadece yeni müşteri edinmek değil, marka bilinirliğimizi artırmak ve çözüm odaklı yönümüzü ortaya koymak açısından büyük bir kazanım elde ettik. Fornax hem İTO Kilit markamızı da tanıtma şansı elde ettik.

Fuarda ziyaretçilerle sıcak satışa yönelik anlaşma gerçekleştirdiniz mi?  Fuarın satış faaliyetlerinize nasıl bir katkı sunacağını düşünüyorsunuz?

Fuar ortamında sıcak satıştan çok ürünlerimizin sergilenmesi ve markamızın ön plana çıkarılması konusunda çalışmalar sürdürdük. Bu çalışmaların fuar sonrasında sıcak satışa dönüşeceğini önceki deneyimlerimize dayanarak rahatlıkla söyleyebiliriz. Fuar sırasında yaptığımız tanıtım çalışmaları ve iş bağlantılarının oldukça verimli sonuçlarını almaya başladık.

Fuar sırasında bir organizasyon gerçekleştirdiniz mi?  Gerçekleştirdiyseniz bilgi verebilir misiniz? 

Her fuarda olduğu gibi bu sene de fuarın 2. günü akşamı Kaya Otel’de verdiğimiz yemekte misafirlerimizi ağırladık. 200’ün üzerinde katılımın olmasıyla ziyadesiyle memnun olduk. Yemek sırasında, fuarın yoğunluk ve koşturmacasından uzaklaşıldığı için daha samimi ve içten bir ortamda misafirlerimizle ilişki geliştirme fırsatı bulduk. 

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Önümüzdeki fuarlarda da ‘’Her zaman daha iyiye’’ sloganımızla en yeni teknolojilerle geliştirdiğimiz ürünlerimizi tanıtmak üzere çalışmalarımızı soluksuz sürdürüyoruz. Her yıl fuarımızda bizlerle omuz omuza yer aldıkları için bir kez daha Win&ARTProje - ALU&Art dergilerine teşekkür ederiz.

Yelken Kalıp İnc. took its visitors on a factory tour at Eurasia Window, Door and Glass Fairs

We conducted an interview with the Sales Manager of Yelken Kalıp İnc., Fatih SARI, where we touched on the very important milestones of their activities and got their opinions and evaluations about the fair.

yelken kalip fornax 2

yelken kalip fornax 3

yelken kalip fornax 4

yelken kalip fornax 5

 

 

Powered by OrdaSoft!